Bu riskli gebelikler de mi isteniyor özelikle… nasıl yapılıyor
Riskli gebelik bölümüdür
Hayir olurmu kesinlikle öyle düsünmeyin sadece riskli gebelere ayrintili önerilmiyor bütun gebelere öneriliyor 20.21.haftada kendi dr umuz oneriyor cunku ayrintilida cok gelismis bir cihaz her organini bebegin cm ine kadar gorebiliyorsun eger bir sorun problem varsa erken teshis oluyor riskli gebelikle alakasi yok yani dr um beni buraya yonlerdirdi ben de bir sorunmu var diye asla boyle dusunup kendinizi stres altina sokmayin riskliside risksizide herkes hemen hemen yönlediriliyor canim teshis icin gönlunu rahat tut sag salim kucagina al insallah bebisini
1saat belki daha fazla bebeğin pozisyonuna göre yatıyosun onlar bakıyolar herbi yerine
Tşk ederim hiç endişe duymuyorum açıkçası şimdi bu teste bir sıkıntı olsa bile bir tedavisi yok anne karnında . Riskli bir gebelik geçirmiyorum çok şükür… sadece emin olmak istedim riskli bir gebelik olmadan neden böyle bir şey istedi diye… biraz keyfiye olduğunu düşünüyorum açıkçasi… cevap için teşekkürler
rica ederim canim
canim keyfiye olarak önermiyor doktorlar her hamileye öneriyolar bunu
bebegin her yerine bakiyolar herseyi tammi gelisimi nasil mesela ben gittim 2 defa bana ilac verdi ilaci kullan bebegin kilo almaz diye bi sikinti vardi mesela bazi seylere mudahele edebiliyolar
Sonuçta bir risk varsa ayrıntı isteyebilir normal ultrason da hiç bir sıkıntı yoktur ne gerek var fazladan radyosyona girmeye ki
Bazı şeyler normal ultrasonda belli olmuyor. Perinatologlar kadın doğum doktorlarından daha yetkili. Bebeğin kalbinde, böbreğinde, dudağında sorun varsa onu görebiliyor. Böylece bir sorun varsa doğum anında ona göre müdahale ediliyor. Benim bebeğimin kadın doğum takibinde her şeyi gayet iyiydi ama detaylı ultrasonda kalbinde sorun olduğunu gördük. Eğer detaylı ultrasona girmeseydim bunu bebeğim sıkıntıya girdiğinde bilecektim. Yani hamilelik süper geçse bile organ kontrolü için mutlaka girilmeli.
yoo fazladan diye dusunmeyin kesinlikle olmasi gereken bir ultrason ben 21.haftamda girdim normal ultrasonda hic bir sikinti yok ayrintilidada yok ama bir annede 2 arter 1ven olmasi gerekiyor bebege giden kan damari 3 adet damar olmasi gerekiyor bende 2 tane cikti ayrintili ultrasonda bu normal ultrasonda gozukmuyor haa korkulacak birseymi hayir normal anne gerektigi kadar beslenmesi gerekiyorsa benim 2 kati beslenmeme dikkat etmem gerekiyor o vitaminleri bebegime te damardan vermem gerekiyor bence herkesin gitmesi gerekir fazladan diye dusunmeyin kesinlikle
malesef dusundugun gibi degil canim sana baktiklari cihazdan daha ustun cihazlari daha iyi ve bebeginin kalbine giden kan akisina kadar bakiyolar bebeginin burnundan tut ayak parmaginin en ince detayina kadar dusundugun gibi degil o hastanede cihazla gozukmuyor o yuzden detayli ultrasona gonderiyolar
karar senin tabi biz fikrimizi soyledik gerisi sana kalmiş
Tşk ederim.
Peki madem bu sıkıntıyı gördü bir tedavi uygulayabildimi anne karnında
Anne karnında tedavi uygulayamasalar bile çocuk doğar doğmaz hemen bi kardiyoloji uzmanı görebilir ve bi anormallik varsa tedaviye başlanabilir
Her gebeden isteniyor. Benim işlemim 5 - 10 dkk arası sürmüştü. Doktorum bebekte gelişim geriliği var dedi. Ben ve eşim bu süreçte çok yıprandık. Psikolljim çok kötü etkilendi. Hemen farklı doktorlara muayene oldum. Bebekte hiçbir sıkıntı olmadığını söylediler. Şuan 31.haftadayım ELHAMDÜLİLLAH her şey yolunda. Ama şuan düşünüyorum da keşke perinatolojiye hiç gitmeseydim.
Tamda senin gibi düşünüyorum kesin bir sonuç Yok ve o.anda tedavi imkanı da yok boşu boşuna strese sokuyor diye düşünüyorum… çok şükür şüphe de duyunca hiç yanılmıyorum bu konularda… Ne kadar gebeler gerekli her gebeliğe deselelerd bana saçma geliyor … normal ultrason da bir sıkıntı olmadan keyfiye yönlendirme yapılıyor bundan hoşlanmiyorum
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Anne karnında değil doğduktan sonra yapılacak işlemler vardı. Doğar doğmaz kardiyoloji doktoru gördü. Bu ay tekrar kontrolü var ameliyat ya da ilaç tedavisine karar verecekler. Eğer bilmeseydik Allah korusun çocuğa zararı olunca fark edecektik. Şimdi önden önlemimizi alıyoruz.
Ancak @zeynep6406 de olduğu gibi anne karnında düzeltilebilir şeyler de çıkabiliyor.
Karar size kalmış. Ben bilinmezlik içinde gitmektense elimden geleni yapmaya çalıştım. İyi ki yaptırmışım. 34 yaşında ilk gebelik olunca ekstra dikkat ettim ben. Keşke yaptırsaydım da önden önlem alsaydım dememek için bile yaptırırım.