PCOS ken hamile olmak

PCOS hastasıyım tedavisiz gebe kaldım. Süreç nasıl ilerliyor aynı durumu yaşayan var mı? Hamilelik boyunca PCOS un herhangi bir zararı oldu mu?

2 Beğeni

Hoşgeldiniz :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :potted_plant:

1 Beğeni

Merhaba canim pcos olmana ragmen kendiliginden gebe kalman mucize cok güzel sürec sizin vucut yapiniza baĝli ama genelde sik raslananlar diyabet hipertansiyon kolestrol gibi şeyler meydana geliyor bununda biliyosunuz gebelik boyunca ilaci ve tedavisi mümkün zaten saglikla alin kucaginiza insallah

1 Beğeni

Merhaba canım aramıza hoşgeldin 🪻

Gebeliğin hayırlı olsun :two_hearts::star_struck:

1 Beğeni

Merhaba hayırlı olsun gebeliğiniz bende de pcos var ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı 3 ay sonra tekrar gebe kaldım şu an 8 haftalık sorunsuz ilerliyor şimdilik. Doğal yolla gebe kaldım bnde. Benim rahmetli annemde de vardı ve onla aynı septomları yaşıyorum zaten oda doğal yolla 4 gebelik geçirmiş hiç bir sorun yaşamamış. Direk Pcostan ziyade sağlıklı bir gebelikte pcos kaynaklı önceden oluşmuş bir rahatsızlığının varsa o zorluk yaratabilir insülin direnci vs gibi örneğin. Ama direk olarak yumurtalıkta bu kistlerin olması bir sorun teşkil etmiyor gebelikte. Doktor da bana bir sorun olmadığını iletti yapılan tahliller hormonlar da normal çıkınca

1 Beğeni

Bende de vardı iki gebelik geçirdim ilkinde düşük tehlikem vardı 11 haftaya kadar rahimde kanamam vardı ama ondan kaynaklı olduğunu falan söylemediler bu ikinci gebeliğimde de bı sıkıntı yaşamadım şükür

1 Beğeni