Merhaba sevgili mucize anneler Parmağımda siğil gibi bir sey cikti once genel cerrahi ile aldilar patolojide temiz cikti dr siğil degil bi cisim batmış dedi bir sure sonra parmağımın diğer tarafinda cikti terar gidip aldirdim gene ayni sey dedi simdi aldirdiklarim cift tarafli cikti ve diger parmagimda da olustu vücuduma dokundurmaya korkuyorum baska bir yerde de cikar diye bazen yarabandi veya sargi bezi ile kapatiyorum bilen varsa nasil gecer veya hangi yontem yok eder herşeye açığım korkuyorum yarin çocuklara da bulasir diye
Geçmiş olsun arkadaşım istersen bir cildiye uzmanına görün
Azerbaycanda ona ziyil deyilor yayilan bir sey ona boyle bisey yapa bilirsin tam yetismemis enciri kirip basindan gelen sudu oraya surt ve kurusun yeni olana oksuyo
Deri altin iltihap kapmis olabilir Benim tum parmagin olurdu Iltihap sokucu yazardi dokturum bana
Cildiyeye gittim oda bir sey batmis dedi cerrahi bolume gonderdi
Inciri bir kere yaptim ama olmadi gerci bir kereyle olmazda etrafimda incir ağacı yok
Gercekten midem bulaniyor gordukce su deydigi zaman yumuşayıp cicek gibi aciliyor kuruyunca icine cekiyor anlamadim ne halttir
Evde kedin varmi? Varsa ver yalasin elinin o hissesini oylede geciyor derler duydugum kadariyla benim abimdede vardi cocuk ken
Hayatta yapamam biliyor musun korkarim
Korkma kediler isirmaz
Küçükken tirmalamis o yüzden psikolojik olarak yani
Amaan Sakın cocuklarinin elini tutma bulaşıcı bu . Azərbaycanda zigil adı bunun,kendiliğinden gidecek sabr et. Dokunmamaya çalış.
Anladim canim ozaman doktorla hall et inseAllah cabuk gecer
Cocuklarima gecmez de ama kendi elinde yayilma ihtimali cok
Sag elimde herseyi o elle yaptigim için 2-3 senedir var Allah’a şükür cocuklarima bulaşmadı bir tek bende
Aynen ondan korkuyorum
Anlamadım, fotonun altındaki fotodaki parmaginizda hepmi var?
Kaşıntı oluyormu?
Bizim orda siğil derler Azerbaycan da da öyleymiş birde bizim orda ocaklar vardır yani yara yanık işte kırık çıkık işlerine bakana ocak denir bizim orda onlar böyle bi duası var olmamış ham incirin sütü ile birşeyler yapıyorlar ama tam bilmiyorum ben yarın annemden öğrenir söylerim bulaşıcı değil diye biliyorum
Evet hem siğil hem ziyil diyorlar