Oksapar mı coraspirin mi

Merhaba herkese, daha öncesinde bir gebelik geçirdim ama 8 haftalıkken gelişimi olmadığı için kürtaj olmak durumunda kaldım. Şimdi tekrar gebe kaldım Şuan daha 5+3 günlük şimdi 2 doktora göründüm diğeri kürtajı yapan doktorum bana coraspirin kullanmamı söyledi ama diğer doktorda oksapar iğne 9 ay boyunca kullan dedi sizce hangisini kullanmam daha iyi olur çünkü iğne korkumda var yardımcı olur musunuz?

1 Beğeni

Merhaba! Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Gebelikle ilgili konularda en doğru bilgiyi sağlayabilecek kişiler tıbbi uzmanlardır. Her iki doktorun da farklı önerilerde bulunması sizi şaşırtmış olabilir, ancak bu durumda en sağlıklı yaklaşım, tedavi seçenekleriniz hakkında daha fazla bilgi almak için doktorlarınızla detaylı bir şekilde konuşmak olacaktır. Coraspirin ve oksapar iğne, farklı etki mekanizmalarına sahip ilaçlardır ve her ikisinin de avantajları ve dezavantajları vardır.

Bu konuda yapabileceğiniz en iyi şey, doktorlarınızın her iki önerisini de anlamak, kendi sağlık durumunuz ve geçmiş gebelik deneyimlerinizle ilişkilendirmek ve doktorlarınızla bu konuda detaylı bir görüşme yapmaktır. Ayrıca, bir başka uzmana danışarak ikinci bir görüş almak da faydalı olabilir.

İlaç kullanımı ve tıbbi tedaviler konusunda kesin tavsiyelerde bulunamıyorum, çünkü her hasta ve her durum farklıdır. Bu yüzden lütfen doktorlarınızla görüşmeye devam edin ve size en uygun tedaviyi birlikte belirleyin. İğne korkunuz konusunda da doktorlarınızla konuşarak bu konuda yardım ve destek isteyebilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu bir gebelik geçirmenizi dilerim.

3 Beğeni

“Oksapar iğne” ve “Coraspin” arasındaki temel farklar ve kullanım amaçları hakkında genel bir karşılaştırma yapabilirim. Ancak, lütfen unutmayın ki bu bilgiler genel bilgilendirmeye yöneliktir ve kişisel tıbbi tavsiye yerine geçmez.

Oksapar İğne (Enjeksiyon)

1. Etki Mekanizması: Oksapar (heparin türevleri gibi) kanın pıhtılaşmasını önleyerek antikoagülan (kan sulandırıcı) etki gösterir.
  2. Kullanım Amacı: Genellikle kan pıhtılaşma riski yüksek olan durumlarda kullanılır. Gebelikte, özellikle tromboembolik olaylar (kan pıhtısı oluşumu) riski taşıyan kadınlarda tercih edilebilir.
  3. Uygulama Şekli: Subkutan (deri altı) enjeksiyon yoluyla uygulanır.
  4. Yan Etkiler: Enjeksiyon yerinde morarma, kanama, alerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler oluşabilir.
  5. Kontrol ve Takip: Kan sulandırıcı bir ilaç olduğu için düzenli tıbbi takip gerektirir.

Coraspin (Aspirin)

1. Etki Mekanizması: Coraspin (aspirin), kanın pıhtılaşmasını azaltarak antiplatelet (trombosit agregasyonunu önleyici) etki gösterir.
  2. Kullanım Amacı: Düşük dozda kullanıldığında, özellikle kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde ve bazı gebelik komplikasyonlarında (örneğin preeklampsi önleme) yardımcı olabilir.
  3. Uygulama Şekli: Oral (ağız yoluyla) alınan bir tablet formundadır.
  4. Yan Etkiler: Mide rahatsızlıkları, mide kanaması, alerjik reaksiyonlar gibi yan etkileri olabilir.
  5. Kontrol ve Takip: Mide rahatsızlığı riski ve diğer yan etkiler açısından doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Karşılaştırma ve Seçim

• Risk ve Yan Etkiler: Her iki ilacın da farklı risk profilleri ve yan etkileri vardır. Doktorunuz, sizin sağlık durumunuza ve geçmiş tıbbi öykünüze bağlı olarak en uygun ilacı önerecektir.
  • Uygulama Kolaylığı: Coraspin, oral yoldan alındığı için kullanımı daha kolay olabilir. Oksapar iğne ise enjeksiyon gerektirdiğinden bazı hastalar için daha zorlayıcı olabilir.
  • Tıbbi Duruma Göre Seçim: Her iki ilacın kullanımı, özellikle gebelikte, kişinin tıbbi geçmişi ve mevcut sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir.

Sonuç olarak, bu iki ilacın hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar vermek, doktorunuzun tıbbi değerlendirmesine ve sizin özel sağlık durumunuza bağlıdır. Doktorlarınızın önerilerini dikkatlice değerlendirip, onlarla açık bir iletişim içinde olmanız önemlidir.

3 Beğeni

Merhaba admin ben oksapar kullanıyorum çok yakıyor

2 Beğeni

Ben ikisini de kullanmak durumunda kaldım en sağlıklı bilgiyi iyi bir perinatolji doktorundan alırsın gerekirse genetik bolumune yonlendiriyorlar ordaki doktor belirliyor sonuca gore

1 Beğeni

4+6 haftalik olduk hem coraspirin hem oksapar kullaniyorum doguma kadar kullanmam lazimmis benimde bi gebeligim 7 haftalikken gelismedi kalbi atmadi kurtaj oldum bakalim hayirlisiyla simdi hersey yolunda olur insallah ama igne daha iyi bence

2 Beğeni

Ben Bartın da yaşıyorum burası çok küçük ve sağlık sektörü biraz zayıf iyi doktorlarda gidiyor zaten iğne veren doktorumla haftaya cuma görüşücem çok yakıyor ve korkum yüzünden buz gibi donuyorum Şuan bebek tam hissetmez ama ilerleyen 9 ay boyunca benim gerginliğim ona geçecek bilmiyorum ne yapıcam ya :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Ben çok korkuyorum işte buz kesiliyorum eşim yapınca nasıl çözüm bulucam bilmiyorum

Kürtaj olduğum doktorum iğne veren doktora bişi demedi ama her doktor da bunu veriyor etkisi sayılı ve gerekmez aslında dedi coraspirin daha etkili dedi işte orada kafam karıştı ilk gebeliğimde başka da doktora gitmiştim bir daha bebek düşünürsen coraspirine başla ve 6. aya kadar devam et demişti çoğu kişi aspirin dediği için ve korkum olduğu için iğne yerine aspirine devam edeyim dedim ama sizlerin fikirlerinide merak ediyorum

Ben başka sebeplerden dolayı oksapar kullandım. Evet yaktığı doğru. Ama benim doktorumdan coraspirin e göre daha etkili diye duymustum. Benim size tavsiyem oksapar kullanirsaniz iğneyi vurduğunuz yeri 10 15 dakika kimildatmayin… yoksa şişme morarma yaparmış. Ben bilmiyordum iki kolumda mosmor olmuştu ve şişmişti. Ama şimdi bu bilinçle anneme vuruyorum. Bir sorun çıkmıyor.

1 Beğeni

Ben de hem oksapar hem de coraspin kullaniyorum .İnsanoglu her seye alisiyor gerci ben tup bebek igneleri de cok vurdum karnimdan artik alistim yaksa da katlaniyoruz bebis icin .Sen de guclu olmaya calis senin vurdugun her igne onun hayatta kalmasina yardimci oluyor oyle dusun .Ben doguma kadar kullanacagim.Ha bir de havasini al oyle vur morarma pek olmuyor o zaman.

1 Beğeni

Hamilelik onceside coraspirin kullandim doktorum hamile kalana kadar coraspirin kullan demisti valla igneden okadar cok korkan ben simdi kendime igne yapiyorum hergun kolumdan bebek icin yapiliyor valla o cesaretli oluyo insan

1 Beğeni

Zaten morarmasi sismesi normal bi sure sonra geciyor ztn Hayirlisiyla sagligiyla bebislerimis dunya yüzüne gelsinde mecbur kullanicaz katlancaz

Valla oyle yakiyor morarma oluyo hafif sislik ama olsun deger yeterki saglikla kucagimiza alalim boyle duusun o aciya dayanamazmitiz dayaniriz bwnce

Merhaba @ggokceg hoşgeldiniz :bouquet: ben de gebeliğim boyunca oksapar kullandım ama tıbbi gebetik uzmanına gittim kan verdim genetik sonucunu doktoruma götürdüm oksapar yazdı 6. Haftada da oksapar yeterli mi değil mi diye kan tahlilime baktı

Elinde 30 cn kadar tut o zaman yakmıyor

Canım ben ikisininde kullanıyorum 14.haftada birakicam

Benim eşim de bu böyle 9 ay gitmez hapı ile değiştirelim dedi ben istemedim doktor hapını uygun görseydi onu yazardı bak tahlilde yeterli çıktı simdi bir de hapın stresine giremem demiştim bir de hap daha çok unutuluyor

Yok daha yağli bolgeye yavaş yavaş vurursanız morarmaz hareket ettirebilirsin sadece iğne yerini ovalamak sakincalı

Aramıza hoşgeldin :tada: @ggokceg

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

Çok geçmiş olsun, umarım sağlıkla kucağına alırsın bebişini :pray::heart:

1 Beğeni