Normal dogum mu sezaryen mı

Arkadaşlar 3 aylık hamileyim doktorla doğum konusunu konuştuğumuzda sezaryen önerdiğini söyledi normal olan normal doğum tabii ki ama ben sezeryan öneririm diye bir cümle kurdu normal doğum rahmin anatomisini bozuyormuş Sizce Normal doğum mu yoksa Sezeryan mı

2 Beğeni

Normal doğumun rahim anatomisini bozduğunu söyleyen bir doktoru ilk kez duyuyorum Adı üstünde normal olağan.Kimisi normal doğumun saati zamanı belli olmadigi için uğraşmamak için bu tarz söylemlerde bulunuyor. Anne ya da bebek sağlığı için tıbbi bı gereklilik olmadıkça tabi ki normal doğum. Sezeryan fikriniz yoksa yol yakınken doktorunuzu değiştirin tabi ki karar sizin herkesin kendi tercihi

7 Beğeni

İnanır mısın ilk kez sizden duydum sezeryan öneren doktor bütün doktorlar zor bir durum olmadıkça asla sezeryan önermiyorlar

3 Beğeni

Ya ilk deda duydum. Anatomiyi bozduğunu ve benim doktorum böyle saçma bir sebep sunsa akla mantığa sığmayan bir bahane olmuş bu, doktor değiltirirdim.

2 Beğeni

Rahmin anatomisini bozsa geçmişten günümüze bu kadar kadın normal doğumu önermez ve yapmazdı. Ben de 2 normal doğum yaptım ve ben de ilk kez sizin doktorunuzdan duydum böyle bir şey. Çoğu doktora sezaryen doğum daha kolay geldiği için öneriyorlar. Bence normal doğum düşünüyorsanız doktorunuzu değiştirin

3 Beğeni

Normal doğum bazılarında afedersiniz genişleme yapıyormuş acaba doktorun bunu mu söylemeye çalıştı

3 Beğeni

Bende ilk defa duydum sezeryan önerilmesini en saglıklısı normal dogumdur ancak bebegin ve annenin saglıgını riske atıcak bi durum oldugunda yapılmasi gerekir

1 Beğeni

Almanya’da yaşıyorum burada isteğe bağlı sezaryen diye bir şey yok. Normal doğuma giriyorsunuz doğum anında elbette sezaryene dönebilir. Bunca insanın rahmi o zaman bozulsa bozulurdu. İlk defa sizin doktorunuzdan böyle bir şey duydum ayrıca. kendisi saatlerce uğraşmak istemeyip insanları bu şekilde yönlendiriyor diye yorumladım ben. Zaten doğal olan süreç bu vücudunuz ne mucizeler yaratıyor içimizde 9 ay bir can büyütüyoruz da vücudumuz rahmi düzeltemeyecek kapasitede mi? 2 doğum şeklinin de kendi içinde elbet artı eksileri var ben bebeğim neyi seçerse o şekilde doğurma ve müdahale etmeme taraftarıyım. Doğum anında belki kendi sezaryen seçer bilemem :sweat_smile:

2 Beğeni

Ekstrem bir durum yoksa normal doğumu tavsiye eder doktorlar. Belki de sizin doktorunuz işin kolayına kaçmak istemiş olabilir. Sezeryan doğum yapmak zorunda kaldığım için yaptım ben. Eğer normal doğum yapma şansım olsaydı normali tercih ederdim

2 Beğeni

Genislemeolunca dikiş atılıyor canım eski haline gelmesi için

Özelde.mi dediler bunu

Gönlümden geçen elbette normal/doğal doğum. Ama doğum anı bebeğim ve benim için hangi durum sağlıklı ise o olsun. Herhangi bi seçim yapmicam yani duruma göre :melting_face:

Annem sezeryan olmuştu. Kardeşim şuan 13 yaşında. Dikiş yerlerinin hala ağrıdığını söylüyor

Tabiki öncelik sizin ve bebeğinizin sağlığı. Ama tehlikeli bir durum ortada yoksa önerilen normal doğum tabiki

1 Beğeni

Olabilir dikişten haberim yoktu

1 Beğeni

Ilk defa sezeryan oneren bi doktor riskli gebeliklerde bile son ana kadar beklemeye ihtiyac duyuyirlar normal dogum cocuk acisindan da iyi ne bilim tuhaf geldi bana

1 Beğeni

Eğer bebeğinizin eşi rahim kanalını kapattiysa o yüzden sezeryan demislerdir benim ilkinde öyle olmuştu

2 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum :+1:

1 Beğeni

Merhaba canım Mucize Anne’ye hoşgeldin :star_struck:

Gebeliğin hayırlı olsun :two_hearts: