Nipt testi

Detayli ultrason da bebeğin beyninde iki tane kanal var o kanalın kalınlığı 10 mm olduğunu ve bu sınırda olduğunu soyledi. Bu durumda nipt testi yapmamızı önerdi. Yaptıran varmı? Bu durumu yaşayan varmı?

1 Beğeni

Yaptırdım .Benimde gebeliğim riskli.sonuc bekliyorum :pensive:

1 Beğeni

Benim de risk diyemeyiz ama bir sure kontrollü ilerlememizi gerektiren bir durumum var. Yarin nipt testini yaptıracağım, eger olumsuz bir sonuc gelirse (umarim gelmez) amniyosentez yapılacak.

1 Beğeni

Ben nipt testi yaptirdim guvenilirligi yuksek bir test insallah sonucunuz iyi gelir de amniyosenteze gerek kalmaz .

1 Beğeni

Hoşgeldiniz :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :rainbow:

Yaptıran arkadaşlarımız vardı, öneriliyor genelde

2 Beğeni

Benim yaşadığım ülkede direkt yapılan bir test o yüzden yaptırdım. Çok kolay, risksiz. Doktorum önce ultrasonla gerekli ölçümleri yaptı sonrasında sanırım 2 tüp kan alındı. Maksimum 1 hafta sonra sonuçlarım gelmişti. Cinsiyeti de o şekilde öğrendik. Eğer ücreti konusunda bir çekinceniz yoksa yaptırın derim. Amniyosentez gibi riskleri yok. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi :pray:t2:

2 Beğeni

Nerede yaptırdiniz? Ne zaman belli olacak sonuç

O direk bebeğin suyundan alınan şeymiydi?

İnşaallah temiz çıkar. Çok korkuyorum ben. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Evet kesenin icinden su alıyorlar.

1 Beğeni

Bende çok korkuyorum. Hastanede yaptırdım özelde. Ayın 1 ile 5 arasında belli olucak.Hayirli haberler olsun hepimiz için.:palms_up_together: İlk gebeliginiz mi?

1 Beğeni

Hangi firmaya yaptirdiniz?

Yok 3 ü gebeliğim

Allahım bebeğe zarar verir diye duymuştum :pensive: :pensive:

Düşük riski var maalesef ama işinin ehli bir perinatologla çalışırsanız risk azalıyor. Yeni teknikler ve çalışmalarla oran da düştü diye biliyorum. Yine de hic birimize gerek kalmaz umarım.

1 Beğeni

Bügün kan verdım bende. 5 iş gününda çıkacakmış sonucu

Kaçıncı haftadasınız?

12+3 deyim ben. Siz?

25+2 benimki

merhabalar mutlaka nipt testini yaptirin derim benimde yas itibariyle riskli bir gebelikti dr um taramalara gerek yok direk nipt testi yapalim dedi %99 dogru sonuc veriyor ve kafamiz rahat olur dedi yaptirdim cok sukur temiz cıktı mutlaka yaptirin ve hamileliginizi rahat gecirin insallah temiz sonuclar alirsiniz​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni