Detayli ultrason da bebeğin beyninde iki tane kanal var o kanalın kalınlığı 10 mm olduğunu ve bu sınırda olduğunu soyledi. Bu durumda nipt testi yapmamızı önerdi. Yaptıran varmı? Bu durumu yaşayan varmı?
Yaptırdım .Benimde gebeliğim riskli.sonuc bekliyorum
Benim de risk diyemeyiz ama bir sure kontrollü ilerlememizi gerektiren bir durumum var. Yarin nipt testini yaptıracağım, eger olumsuz bir sonuc gelirse (umarim gelmez) amniyosentez yapılacak.
Ben nipt testi yaptirdim guvenilirligi yuksek bir test insallah sonucunuz iyi gelir de amniyosenteze gerek kalmaz .
Hoşgeldiniz Gebeliğiniz hayırlı olsun
Yaptıran arkadaşlarımız vardı, öneriliyor genelde
Benim yaşadığım ülkede direkt yapılan bir test o yüzden yaptırdım. Çok kolay, risksiz. Doktorum önce ultrasonla gerekli ölçümleri yaptı sonrasında sanırım 2 tüp kan alındı. Maksimum 1 hafta sonra sonuçlarım gelmişti. Cinsiyeti de o şekilde öğrendik. Eğer ücreti konusunda bir çekinceniz yoksa yaptırın derim. Amniyosentez gibi riskleri yok. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi
Nerede yaptırdiniz? Ne zaman belli olacak sonuç
O direk bebeğin suyundan alınan şeymiydi?
İnşaallah temiz çıkar. Çok korkuyorum ben. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Evet kesenin icinden su alıyorlar.
Bende çok korkuyorum. Hastanede yaptırdım özelde. Ayın 1 ile 5 arasında belli olucak.Hayirli haberler olsun hepimiz için. İlk gebeliginiz mi?
Hangi firmaya yaptirdiniz?
Yok 3 ü gebeliğim
Allahım bebeğe zarar verir diye duymuştum
Düşük riski var maalesef ama işinin ehli bir perinatologla çalışırsanız risk azalıyor. Yeni teknikler ve çalışmalarla oran da düştü diye biliyorum. Yine de hic birimize gerek kalmaz umarım.
Bügün kan verdım bende. 5 iş gününda çıkacakmış sonucu
Kaçıncı haftadasınız?
12+3 deyim ben. Siz?
25+2 benimki
merhabalar mutlaka nipt testini yaptirin derim benimde yas itibariyle riskli bir gebelikti dr um taramalara gerek yok direk nipt testi yapalim dedi %99 dogru sonuc veriyor ve kafamiz rahat olur dedi yaptirdim cok sukur temiz cıktı mutlaka yaptirin ve hamileliginizi rahat gecirin insallah temiz sonuclar alirsiniz