Temmuz ayının 26sı ve 27sinde korunmasız bir ilişkim oldu ben 27 sinde ertesi gün hapı kullandım 13 Ağustos’tada regl oldum yani biraz erken oldum Ağustos ayının sonlarına doğru tekrar ilişkim oldu ve gebe kaldım 3 Eylül’de kan verdim ve beta 36 çıktı yeni döllenme dediler iki farklı doktora sorduğumda 26 27 Ağustos gibi hamile kalmıssın dediler. şu an 25+1 hamileyim size sorum şu acaba gebelik ertesi gün hapı almış olduğum tarihte oluşmuş olup üstüne adet görmüş olabilirmiyim. Öyle olmuş olsa doktorlar üstüne adet görüp görmediğimi anlardı değil mi yani 7 aylık gebe olmuş olurdum. Yani çevremdeki insanlar artık kafamı cok karıstırdı ertesi gün hapı etki etmemiş ettiyse bile bebek zarar görmüştür ultrasonda belli olmaz vsvs bir sürü şey söyliyorlar lütfen beni aydınlatın
@Gözdeee merhaba Doktorlar, beta HCG değerini ve ultrason bulgularına dayanarak hamileliğinin Ağustos sonlarında oluştuğunu belirlemişlerdir. Eğer hamilelik Temmuz ayında oluşmuş olsaydı, beta HCG değerin 3 Eylül’de çok daha yüksek olurdu ve ultrason bulguları da hamileliğin daha ileri bir aşamada olduğunu gösterirdi.
Ayrıca, şu an 25+1 haftalık hamile olduğunu belirtmişsin. Bu da hamileliğinin Ağustos sonlarında başladığını desteklemektedir.
Ya çok teşşekürler cevabınız için ben üstüne gördüm zannettim bebege zarar gelir diye endişe ettim. ama eger oyle olsa doktor söylerdi zaten degil mi üstüne adet görmüşsün diye
Adaşım merhaba öncelikle temmuzda gebe kalmış olsan beta değerlerin daha yüksek çıkardı en azından 5000lerde olurdu o yüzden doktorunun söylediği vakit tutmuş olma olasılığı var. Ertesi gün hapları da tam bir koruma sağlamıyor diye biliyorum 90lık bir oran veriyolar galiba tam bir bilgim yok fakat gebeliğin ilk haftasında adet gören çoğu kadın var o yüzden kandaki değerden ipucu alıyolar bebek geliştikçe ordan takip yapıyolar.
Merhabaa çok teşekkür ederim cevabınız için yani temmuzdaki ilişki tarihim risksiz bir dönemdi yumurtlama dönemim degildi ama yinede aldım hapı 24 saat içinde. Mantık olarak üstüne adet görsem bile beta degerim daha fazla olurdu dediğiniz gibi doktorların tahmini söylediği tarihte tam yumurtlama günümdü
ama insanlar kafamı öyle bir karıştırdı ki beynim yandı resmen
Çok kulak asmamaya özen göster sen yine de bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Çok teşekkür ederimmm aydınlattığınız için içim rahatladı gerçekten aslında herşey ortdaymış yani beta 36 çok küçük bir deger demek ki onu bilmiyordumm