Fikrin çıkış noktası belli ok. Ama ismin sahibine isimden ötürü bi sorumluluk yüklenmiyormu sizcede.? Çocuk aklı başına gelene kadar küfürde etçek(okulda vs.),Kızlarlada oynaşçak, icabında özendiğinde alkolde deniycek sigarada…benim çocuğum yapmaz yapmıycak engelliycem heran yanında olcam vs diyemeyiz ki yapacak olan yapar. hepside haramlar içinde ismin bebeğe yptığı manevi ağırlık dışında yaşamı boyu butür sorumlulukları da yokmu sizcede… bana günaha girmek için kendi ellerimizle sebep icat ediyomuşuz gibi geliyo yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum buyüzden ermiş ve peygamber isimleri dışında güzel anlamlı isimler tercih sebebi sanki![]()
Evet bu çok güzel bir düşünce ve doğru buna ek olarak bir başka bakış açısı olarak şu da eklenebilir. Ahir zamanın imtihanlarindan bir diğeri de budur eskiden kişinin yaşam tarzına ve Allah’a yakınlık derecesine göre isim ve lakab Allah’ın rızasına uygun şekilde koyulurmuş herkes de o ismin ve lakabın şerefine uygun şekilde yaşarmış bu doğru isim ile bir sorumluluk da biner ancak şu yönden bakıldığında ise böyle isimlerin artması da mühimdir ahir zamanda modernizim adı altında ne olduğu belli belirsiz isimler yerine dini köklü isimlerin yayılması konulması konuşulması tavsiye edilmiştir ki kıyıdan köşeden bir yerden benliğini unutmayan nesiller gelebilsin diye tabiki bununla bitmiyor anne baba olarak da o çocuğa anne karnında başlayarak dinini ve ahlaki İzzet ve iffeti öğretmek tohumları atmak bizim vazifemizdir biz elimizden geleni yapmalıyız bu konuda sen tohumu yeter ki at Allah o tohumu muhakak bir gün yeşertecektir belki sapkınlıkla imtihan edecek dinden çıkma noktasına gelecektir ancak muhakkak o tohum bir yerden bir şekilde yeşerecektir simdilerin farklı görüş ve putlarina inananlar bile inançlarını anlatırken başlarına kötü bişey gelince Allah korusun elhamdülillah hamdolsun gibi kavramlar kullanirlar dikkat edilirse bu farkedilir oluyor kendi düşüncesini savunurken bile doğmuş olduğu fıtrattan kopamıyorlar işte ![]()
![]()
İsim ile benliği unutulmayan nesillerin türeyeceği inancı biraz inanç dışı geldi
ama diğer tüm söylediklerinize katılıyorum. Dini,izzeti,nefsi,iffeti,haramı,helali vs bunları öğretmek ailenin işi isim seçerken Allah birgün yola getirir nasılsa sen tohumu at diye koyulan her isim ve çağ diye adlandırılan sapıklıklar efendimize hakaret gibi geliyo. Ama ateistim diye ortalıkta dolanıp totosu sıkışınca Allah diyen şahıslarda bana göre kalben inanmıyo değiller…kalben gerçekten inanmaktan vazgeçse inanmıyo ki neden sıkışınca Allah desin… ruh istiyo farklı olsun bi fark yaratsın ama yaratıcılık yada bişey icat etmek için kendini zorlamakta zor geliyo var zaten hali hazırda farklılık inanmıyorum diyo çıkıyo işin içinden maksat inanmamak değilki farklılık çabası
buarada hayırlı kandiller
Yok yani isim ile benlik derken birçok âlim ve hocalarımız da derler ya Mesela Muhammed deyince ilk akla gelen ne oluyor Peygamber efendimiz sav olduğu Allah’ın kulu olduğu İslam’ın son peygamberi olduğu onun güzel sünnetleri gibi şeyler akla geldiği için insan dinini hatırlatan şeylerde özünü saklar derler o bakıma dedim
hatrı sayilmayan bir isimle benlik korunmaz
komik olurdu bu
Hayırlı kandiller güne faydalı bir istişare oldu bence memnun oldum ![]()
Muhammed Enes oğlumun adı ama aşırı hiperaktif![]()
Muhammed Yasir
Enes yakışır
Benim oglumun ismi de muhammed.
muhammed yunus
simdi de erkek bebek bekliyoruz.yavuz selim koyucaz ismini.
Valla benim eşim erkek olursa Muhammed Alparslan koyacak ![]()
Ben Muhammed Talha koyucagim eşimin isteği üzerine erkek onun istediği kız olsaydı benim istediğim olacaktı
Muhammet Talha
Muhammed Mirza ![]()
Muhammed Yusuf
Oğlumun ismi Muhammed ömür
Ben Ali ismini çok yakıştırıyorum Muhammed Ali.
Muhammed Taha ![]()