Herkese merhaba. Doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki doğumdan korkanlara bir umut olur. 41+4 yani 42. Haftaya yaklaşmıştım. Normal doğum istiyordum. Ama rahmim de bir türlü açılma olmuyordu ne bir su gelmesi ne bir kanama ne de bir sancı… Ve elle muayene de acı çekiyordum çünkü doktor rahmime ulaşamıyordu. Perşembe sabahı suni sancı verildi ama vücudum 4 saat seruma tepki göstermedi. Sonrasında vajinal yol ile bir ilaç verdiler. Suni sancıyla tekrar desteklediler. Ve doktor suyumu patlattı. Sonrasında öğlen 1 den akşam 5 e kadar sancım oldu. Bu sancı çok şiddetli değildi adet sancısının birkaç tık üstü gibiydi. Sıcak duş ve yürüyüşler ile hafiflettim. Ve bu süreçte açılmam ilk başta parmak ucu sonrasında yarım cm daha ilerleyerek 1 cm oldu. 5 saat içerisinde 1 cm açılmayla duruyordum. Saat 5 den sonra suni sancı serumu bitti ve kendi sancım ile devam ettim. Doktorum şansıma o gün nöbetçiydi. Ve çok yoğun bir doktor kendisi. Doğumdan doğuma ameliyattan ameliyata koşuyor. 4-5 saat kadar çok yoğun sancı yaşadım. Dakika başı vuruyor dinlendirmiyordu. Doktorumu kaç defa çağırmak istememize rağmen ameliyatta dediler. Bir ameliyat bitip diğerine giriyordu. Sancıdan çıldırmak üzereydim… 4-5 saat çektiğim yoğun sancının sonunda doktorum geldi elle muayene etti. Sen doğuruyorsun dedi. Şoktaydım sabah beri 1 cm de kalan açılma son 4-5 saat çektiğim sancı ile tamamen açılma sağlamıştı. Hemen beni doğuma aldılar. O kadar mutlu oldum ki çünkü açılma olmaz ise sezaryen yolu gözüküyordu. Ve ameliyat beni korkutuyordu. Doğum haneye alındım. Öncelikle şunu söyliyim doğumda kesinlikle bağırmayın ses telleriniz zarar görür. Ikınmaya çalıştım ıkınamadım çok zorladım kendimi. Ebe karnıma bütün gücüyle bastırdı ıkın dediler ama nefesim kesiliyordu ve takatim kalmamıştı. Sancı sürecinde bol istifra ettim ve bolca tuvalete çıktım. Hem içim boşalmıştı hem deli gibi susamış ve acıkmıştım. Bebeğin başı görünüyordu ıkınabilsem belki de dikişsiz süreci atlatacaktım. Ama ben ıkınamayınca doktorum dikiş attı. Bebek 5-10 dakika içerisinde doğdu. Geri kalan 1 saatte dikiş atıldı içim pis kanlardan boşaltıldı. Doğumdan sonra bir rahatlama geliyor. Sadece karına sürekli baskı yapıp o kanı çıkarmak için uğraşmaları insanı yoruyor. Karnım şuan rahat. Sadece dikişlerim ağrıyor. Destek ile oturup kalkıyorum.1-2 hafta içerisinde toparlar dedi doktor. Gerçekten umudunuzu kaybetmeyin. En ümitsiz vakaydım açılmam çok ağır ilerliyordu. Ben yapabildiysem herkes yapar. Allah a çok dua ettim ve beraat gecesinde dualarım kabul oldu ve bebişim berat gecesi dünyaya geldi.
@Dyg7 gerçekten ne güzel bir günde doğmuş. Çok zorlu olsa da sonu güzel biten bir doğum hikayesi. Doğumun ve lohusalığın hayırlı olsun gözünüz aydın bebişinizi sağlıkla büyütmek nasip olsun inşaAllah paylaşımın için teşekkür ederiz
Seni #MUCİZEBEBEK uygulamasına bekliyoruz
Teşekkür ederim
Canım öncelikle sağlıkla büyüt bebişinibenzer şekilde doğdu benim de kızım.Kontrole gittim nst de sancım olduğu görüldü bama göre hafifti sancım çünkü beklemiyordum bende.Açilmam da yoktu suni sanci taktılar açılma olmadı doktorum suyumu patlatti yine tık yok 2-3 cm de takildik kaldık tüm gücüm tükenmişti açtım sürekli öğürüyordum boş mide bir sey de cikmiyor nihayet sabah saatlerinden akşama kadar açılmayam rahmim bir ancak 7-8 cm ulaştı doğumhaneye indiğimizde de bebeğinin saçlarini goruyorum dedi doktorumuz ve 10 dk.icinde akşam 21.40 da doğdu kizim ben güzel ıkındım fakat kordon rahim önüne geldiğinden bebeğimi rahat almalari için kesik attilar benimde dikisim oldu hatta dikişlerimin üzerine oturarak emzirdigim icin dikişlerim enfekte oldu şu an kızım 13 yaşında
2.bebeğime hamileyim bakalım nasıl bir doğum bekliyor beni