Kusura bakmayın yoğun bakımda geçen 6 gün sonra eve gel alışma süreci derken çok gecikmiş doğum hikayemi anca paylaşıyorum zaman buldukça yazabildim umarım sıkılmazsınız okurken. Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim güzel dualarınız için Allah hepinizin gönlüne göre versin
Normalde ben doğumu üniversite hastanesi özel kısımda düşünüyordum çok iyi bir doktor varmış şehir dışından falan geliyorlarmış o doktor için. Ondan önce devlet hastanesine gidiyordum neyse işte son 3 ay dedim ona gideyim doğumu o yapacak kontrolleri o yapsın. En son gittim doktora 35 . Haftamda doğum için gün almaya dedi ki bebeğin kilosu geriden geliyo daha 31 32 haftalık gibi görünüyor sana gün verelim dedi ve 39. Haftaya gün verdi ama 39. Haftaya kadar muayene falan etmeyecek direkt doğuma gelecektim ben de dedim yani muayene olmayacak mıyım daha nstler var falan çünkü son haftalarda daha sık bakmaları gerek diye biliyordum ama yok dedi sadece çok istiyorsan bi nstni görürüz haftalık dedi . Benim de içime sinmedi kan idrar vs bakmadı hiç dedim yine devlet hastanesine gideyim ben kontrole, bir gün sonra hep muayene olduğum doktora gittim o da baktı ve evet bebeğin kilo alımı yavaş ama bir hafta takipte kalalım ve seni her hafta görmem lazım bebeğin kilo alımı durmuşsa 39 çok geç 37 de falan almamız lazım anne karnında hareketleri yavaşlarsa falan gel dedi kilo alımı durduysa anne karnında olmasının anlamı yok dedi. 1 hafta sonra gittim ve doktor baktı dolaşımı çok yavaş yarın almamız lazım dedi hala düşünüyorum eğer üniversitedeki doktoru dinleyip 39 da gitseydim ne olacaktı niye düşünmekten alamıyorum kendimi o doktora o kadar kızgınım kii anlatamam. Neyse Betüş yanımdaydı ikimizde birbirimize baktık gözlerimiz doldu daha çok erken gibi geldi kilo alımı yoktu zaten annem ablam falan kimse yoktu yanımda, korku telaş tedirginlik heyecan hepsini aynı anda yaşadım resmen sonra eve gidip eşyalarımı ayarlayıp hastanede yattım o gece . Bir gün sonra ise nst girdim sonra sonda takıldı ve ameliyathaneye gittim nst kağıdı ile birlikte sonra doktor yanıma geldi ve dedi ki bebeğin kalp atımı aşırı yavaş ameliyatı acile çeviriyoruz dedi ve bana şu an burda olman tamamen şans dedi ve kalp atışlarını gösterdi nst kağıdında yok gibiydi çok azdı. O kadar korktum kii o an bebeğime bir şey olacak diye. Spinal istemiştim uyuşma olmadı maalesef bende 3 kere deneme için kesik atıldı hepsini de hissettim 5 dk geçmişti anestezi uzmanı ve doktorum hemen genel anesteziye çevirmemiz lazım zamanımız yok dediler. Ve ben algılayana kadar uyumuşum uyandığımda ağlıyor bebeğimi soruyordum doktor da bebek iyi falan dedi 2240 gram dedi. Sonra beni odaya çıkardılar. Ama bebek kendi kendine ağlamamış ve bebeği biz uyardık dediler o yüzden de değerleri vs çok düşmüş hemen solunum cihazına bağlanıp küveze almışlar bir de bebek doğum pozisyonuna girip tekrar döndüğü için bir daha dönmeye çalışmış ama sıkışmış o yüzden de dolaşımı falan aşırı yavaşlamış doktor anne karnında strese girmiş dedi. Yoğun bakım 3. Basamakta yatırdıklarını söylediler o kadar kötüydü ki bunu duymak bile. İlk solunum cihazı vardı 2 gün sonra o çıktı sonra sarılık oldu ben her gün gidip görüyordum. Sonra bebeği bana vermeye başladılar günde 1 kere emzirdim altını değiştirdim falan sonra artık 3 saatte bir gidip emzirip altını değiştirip gazını falan çıkardım sonra 6. Gün doktor taburcu olabilir dedi kilonuz 2040 a düştü ödemden. Eğer kilo almazsa tekrar alırız küveze dendi 2 gün sonra gelin dediler ve gittik şimdilik bir sorun yok az da olsa kilo almış. Evde minicik bir bebekleyim çok zor ama çok güzel, merak ettiğiniz bir şey olursa seve seve yanıtlarımm. İnşallah hepiniz sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize Allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah.