Meyve stoklama

Hamişler ,bazı meyvelerin mevsimi biticek diye stok yapan olacakmi buzdolabına?
Mesela aşerdiginiz bir meyve mevsimi biterse dusunuyormusunuz stoklamayı?yapan varsa bana yardımcı ola bilirmi bu konuda nasıl stoklama yapılıyor :point_down:

3 Beğeni

Ben meyve stoğundan çok sebze stoklama yapıyorum. Doğrayıp çiğden atıyorum ben buzluğa

3 Beğeni

Ben çilek stoklamıştım yıkadım yeşillerinden ayıkladım saklama kabına koyup buzluğa kaldırdım.
Çilek stokladım ama hamile kaldığım günden beri pazarda çilek var. Ya ben mevsimine göre meyve saklamasını bilmiyorum ya da mevsim bozuk
Sonra öğrendim ki kimi marketlerin dondurucu kısmında da meyve var.
Doldurup çözülünce tadı da bir şeye benzemiyor
Hamilelikte dondurulmuş besin yemeyi önermiyorlar.

1 Beğeni

Sebzeleri yıkayıp haşlayıp mı buzluğa koyuyorsunuz yoksa yıkayıp mı buzluğa koyuyorsunuz

2 Beğeni

Dediklerinizden bisey anlamadım @cansu :face_with_diagonal_mouth:

2 Beğeni

Çok tatlısın :heart:
Sanki ertesi günü yiyecekmişim gibi çilekleri saklama kabına koyup buzdolabının en soğuk kısmına koydum.
Aslında bunu yapmama gerek yokmuş çünkü bir çok marketin derin dondurucu bölümünde çilek varmış.
Ekimde çilek stokladım ama aslında 7 ay boyunca hep pazarda çilek satılmış.
Ben de bu duruma şaşırdım.
Çilekleri yemek istediğim zaman erimesi için dışarı çıkardığımda eski tadını bulamıyorum
Kimi uzmanlar dondurulmuş yemek yemeyin diyor.

2 Beğeni

:kissing_heart: @cansu anladım canim

2 Beğeni

@Cansu Ben çiğden yıkayıp kurulayıp doğrayıp koyuyorum. Haşlayıp koyunca tadı kötü oluyor. Bir de meyvelerin de dondurucuda tadı bozuluyor yaa, hadi sebze yeniyor da meyve donduktan sonra yenmiyor

2 Beğeni

Bir tek çilek attım. Ona da gerek yokmuş.
Ben de en çok sebze atıyorum. Ben kurulama da yapmıyorum. Yıka süzgeçte beklet doğra paketle buzluğa at yapıyorum.
Bir tek biberi közleyip soyup doğrayıp buzluğa atıyorum. Tadı daha güzel oluyor.

2 Beğeni

Evet yaa, patlıcan ve biber közleyip atınca çok iyi oluyor valla

2 Beğeni