Hamilelikte meyve yemenin sınırı günde 2 kere yani bir avcunuza ne kadar meyve koyup kapatabiliyorsanız o bir porsiyondur bunun fazlası hamileler için sakıncalı olabilir diye dinlemiştim bir hocadan sizce?
herşeyin fazlası zararlı bence
Meyvenin zarar oldugunu hic duymadım,ve yedigimde şükür zarar da gormedim.erik 5,6 tane yiyorum avucumdan çok tutuyor.
Kirazda günde 20 30 tane yiyorum vallahi.
Şimdiki insanlar hər şeyi abartmiş bilmem g ebe okulu ne bileyim ne , kecmişdekiler yedi avucdan çok bişeymi oldu sanki bebegine,aksine şimdikilerinden saglikli oldu.
Her şeye inannmamayı ben burda ogrendim.
Ve meyvenin zararı yok ,mevsimi olduktan sonra .kstılan aktılır katılmayanın kendi tercihi
yok canım zararlı kan azaltan meyveler de var mesela ekşi erik(alça) hərgün 1 avuç yemek zararlı en fazla 2 3 tane
Her kesin kendi tercihi,ben şimdiye kadar şükür zarar ını gormedim ,kirazıda cocuklukdan beri 30 40 tane yiyorum bunyem alışmış,zaten ekşi erik veya şeftalini çok yiyemiyor um
Günlük 5 porsiyon olmasi gerekiyor diye biliyorum.
Diyabetli gebelerde durum daha farklı olabilir
gebelik diabeti ve yüksek fetal ağırlık olabiliyormuş yenidoğan bebeğin beyin gelişimini mı ne etkiliyormus
Gebelik şekeri çıkarda onunla uğraşırsanız eğer portakal, muz, çilek ve fazla şekerli aklınıza ne geliyorsa yiyemeyeceksiniz aklınızda olsun. Ben uğraştım günde bir kaç kere değil belki ( tek başıma yemek hiç aklıma gelmiyor benim ) ama her akşam yedim şeker çıkana kadar portakal ve bahsettiğim diğerlerini… Sonra elma, armut ve ayvaya izin çıktı onları yemeye devam ettim. Kiloya dikkat edilmesi gerekiyorsa evet belki sınırlama gerekir ama onun dışında çok da gerekli görülmemeli bence bu kadarı
(gebelik diabeti ve yüksek fetal ağırlık olabiliyormuş)
Doğru bu bende duydum.
Bebegin beyin gelşimini etkilemek konusunda uzmanlar daha arastiriyormus.
Çünki meyve sineği meyvenin içinde olup onun suyunu icdigi için hafızları %85 miş.
Kucucuk sinegin hafızası %85 oluyor ölmüyor meyve yeməkdən,annemi yiyince olcek.
Sadəcə kiloya zararmiş.
Kilo almak istemeyen anneler az tuketmeli.
Ben kilodan kormuyorum onuncin istedigim zaman yiyorum.
Valla ben genelde sabah kahvaltıda yiyorum, öğlen yiyorum ve akşam yemekten sonra yiyorum. Mesela kahvaltıda birer dilim karpuz kavun yiyorum. Öğlen de elma ve muz yiyorum. Akşam da yine karpuz, erik, çilek vs yiyorum. Büyük meyvelerden birer tane, erik ve çilek gibi meyvelerden 5 er tane yiyorum eğer küçükse
@afrikanın_gelini54 Benim ellerim küçük bir erik koysam kapanır zaten hemen.
o zaman sen ıkı avuc yap kız