Merak ediyorum

Birkaç defadır denk geliyorum alakasız şeylere ne cevaplar verilip kaos çıkarkan önemli olan şeylere kimse sesini çıkarmıyor kaç defadır sorup siliyorum (demeyin ki doktora gidin sorun zaten soruyoruz insan aynısını yaşayan var mı diye birşey duymak istiyor)

3 Beğeni

Canım kendi adıma konuşayım. Ben sadece o konu hakkında bilgi sahibiysem ya da deneyimi yaşadıysam cevap yazıyorum. Yalapşap bildiğim konularda bile cevap yazmıyorum yanlış bilgilendirme yapıp kötü birşeye sebep olurum diye.

@Şeyma_şeyma evet genelde yanlış bilgi vermemek ve yönlendirmemek adına cevap yazılmıyordur yoksa bilgisi olan varsa mutlaka yorum yapıyor (uz). :smiling_face:

Gerçekten öyle cevap verilmeyen hamislerin sesi olmuşsun bende aynı sekil kaç defa sorduğum şeylere alakasz kalanlari gördüm

Dün birşey sormuştum stresten sabaha kadar uygulamadan çıkmadım belki biri birşey yazar da içim rahatlar diye yazan yok bende sildim öyle saçma şeylere de neler neler yazılıyor

@Kader24 ya konuyla alakalı bilgileri olmuyor yada çok konu açıldığı için altlarda kaldığı için görünmeyebiliyor o yüzden​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Konu neydi merak ettim

Bebeğim 22 haftalık dün 6-7 saat hareket etmedi çok tedirgin oldum buydu zaten özel doktorum var ona da sordum ama burdan da bi cümle duymak istedim

Birde sorunmu acaba merak ediyorum diye sorduğum soruya direkt sadece sorun yazmıştı biri bellimi yasamamis bile o durumu doktora gittiğimde kadın resmen ota b.ka gelme der gibi konuştu ,:joy::joy:

Evet biliyorum sizin durumunuzu size de yazmıştım bende antepde oturuyorum

1 Beğeni

Ben yazınızı görmedim. Zaten dün bi ara uygulamaya bi iki saat giremeyince uzun süre bakmamıştım. Dün benimkide harekeetsizdi . Hareket etsin diye türk kahvesi içtim çikolata yedim biraz hareketlendi. Öyle durumlarda sizde böyle şeyler deneyin. Kafein ve çikolata tatlı şeyler enerji veriyormuş , harekete geçiyolarmış

Çikolata yedim tatlılar yedim olmadı meğersem canı oynamak istememiş 2 defa bebeğimi kaybettiğim için çok kötü oldum çok şükür iyi şuan

Allah bir daha kayıp yaşaatmasın sağlıkla kucağınıza alın inşallaah. Benim ilk bebeğim kaybım olmadı ama o gün hareketi azsa endişe yaşıyorum . Sizin daha da fazla endişe yaşmnız çok normal​:bowing_woman:t2:

Bebeğinizin hareketlerini hissetmek için beslenme önemli bir faktör olabilir, çünkü bazı yiyecekler bebeğin enerjisini artırabilir ve hareketliliğini tetikleyebilir. İşte bebeğinizin hareketlerini hissetmeye yardımcı olabilecek bazı yiyecekler:

Şekerli Yiyecekler: Şekerli atıştırmalıklar ya da içecekler, kan şekerinizi yükselterek bebeğin daha hareketli olmasına neden olabilir. Örneğin, meyve suyu ya da tatlı bir atıştırmalık.

Kafeinli İçecekler: Çay ya da kahve gibi kafeinli içecekler, bazı bebeklerin daha fazla hareket etmesine yol açabilir. Ancak, kafein tüketimini aşırıya kaçmadan yapmanızda fayda var, çünkü fazla kafein bebek üzerinde olumsuz etki yapabilir.

Meyve ve Sebzeler: Özellikle muz gibi potasyum açısından zengin meyveler, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için faydalıdır. Potasyum, kas hareketlerini düzenlemeye yardımcı olabilir.

Su Tüketimi: Yeterli su içmek de önemlidir, çünkü vücut susuz kaldığında bebeğinizin hareketliliği daha az olabilir.

Bebeğinizin hareketleri genellikle 18-25. haftalar arasında hissedilmeye başlanır ve her bebek farklı hızda hareket eder. Eğer belirli bir yiyecek ile bebeğinizin hareketlerinin arttığını fark ederseniz, bu tür yiyecekleri zaman zaman tercih edebilirsiniz. Ancak unutmayın, tüm hamilelik boyunca dengeli ve sağlıklı beslenmek, bebeğinizin gelişimi için en iyisidir.

Bende endişelenince yapay zekadan yardım alıyorum :sweat_smile:

1 Beğeni

Bende aynı postu açmıştım cnm aylar önce. Kocam şöyle kaynanam böyle diye posta leş kargası gibi üşüşüyorlar ama önemli şeyleri takmıyorlar. O yüzden canını sıkma. Kocamı nasıl dövebilirim diye paylaş bak bakalım kaç kişi sana akıl veriyor :sweat_smile:

O da bazen gerek oluyor söylesinler bari nasıl dövevilirim​:joy::joy:

KUTİİİİİ ben doktora gidince sana haber verecektim kordon kanıyla alakalı unutmadım. Ama doktora gitmedim sen bişi öğrenirsen sende yaz. @Şeyma_şeyma benim bebe kıpırdayacak seviyeye gelmedi :smiley: Zaten forumda yeni gebeler daha aktif sanırım o yüzden öyle olmuştur diye tatlı düşünüyorum.

Ah manolya sağ ol :smiling_face_with_three_hearts: ben bi arkadaşıma sordum yıllık kirasının baya pahalı olduğunu söyledi. O yüzden şimdilik rafa kaldırdım :sweat_smile:

Du bakam ben bi net bilgi alayım yazarım, belki ucuzlamıştır :joy:

:joy::joy: tamam haber beklliyorum teşekkürler :purple_heart:

1 Beğeni