Meme ucu yarasına öneriler

Merhaba anneler cocugumu emziriyorum damakları çok kuvvetli emerken hep acıtıyor bende gögüs ucu kremini kullanmak için geç kaldım gogüslerim hep morardı yara oldu kızardı ve bebeğimi emziririrken canım çok aşırı yanıyor lansinoh lanolin gögüs ucu kremini 2 gündür kullanıyorum benim gögüslerim feci şekilde kötü olduğundan bir etkisini göremedim belki ilerleyen zamanlar da iyi gelir ama bu acıya bi çare çözüm yok mu başka çok canım yanıyor tavsiyeyesi olan varsa söylesin vallaha çok hayira geçer

2 Beğeni

Gümüş kapak denediniz mi?
Bir gece de büyük fark yarattığı söyleniyor.
Ben tecrübeli değilim ama derslerde meme ucu yarasının oluşma sebebi olarak bebeğin sadece meme ucunu tuttuğu için yara olduğunu anlattılar.
Memenin etrafındaki kahverengi alanı da kavraması gerekiyor. Meme bebeğin ağzına girebildiği kadar girecek
Sağlık ocağındaki ebe meme bakımı olarak sadece anne sütü sür dedi
Karbonatlı suyu da duydum.

Şuan emziren annelerden aktif olan @Esma var
Birden fazla gebeliği olarak hatırladığım @baby_ugur @NURAN @Hava var

4 Beğeni

Bana da gebe okulunda sadece anne sütü sür demişlerdi, işe yarıyor. Aslında Lansinoh krem de işe yarıyor ama birkaç gün daha beklemen lazım çünkü tahriş olan kısmı onarması birkaç günü buluyor zaten. Fayda etmiyor diyip bırakmamanı öneririm. Anne sütü de sür aynı zamanda. Umarım faydası olur :pray:

2 Beğeni

Yok kahverengi kısmın tamamını alıyor emiyor ama genede damakları çok kuvvetli hep kızardı tahriş oldu yani gümüş kapak denemedim ama o iyi geliyor mu nasıl kullanılıyor daha önce kullanmadım internetten de bakarim aslında

2 Beğeni

Tesekkur ederim ya çok feci canım yanıyor duş aldım da biraz rahatladı ama genede tabi sızlıyor aynen her zaman düzenli olarak kullanacağım kremi mutlaka faydası olur tek hatam daha önceden kullanmam gerekirdi anne sütü sürünce o bölgeyi yumuşatıyor mu

2 Beğeni

Aynen canım, anne sütü hem yaranın daha kolay iyileşmesini sağlar (vitaminli olduğu için) hem de yumuşatarak bir daha tahriş olmasını engeller

2 Beğeni

Teşşekür ederim miktarı önemli mi

2 Beğeni

Sütün miktarı

2 Beğeni

Memeni hafif sık, çıkan sütü parmağınla memenin acıyan yerine dağıt canım. Ellerin temiz olsun

2 Beğeni

Tamam canım çok sağol teşekkür ederim :heart::blush:

2 Beğeni

İyi geldiğini söyleyen çok fazla kadın var.
Memeye krem vs sürmeden sadece gümüş kapakları koyuyorsunuz.
Denilene göre bir gecede bile etkisi oluyormuş

1 Beğeni

Mutlaka denerim teşekkür ederim :blush:

2 Beğeni

Ben size dm den yazdim ama sanirim mesajlarim gitmedi internetim cekmedigi icin

1 Beğeni

Ya araştırdım aslında ama orjinal olanını edinmek gerek. Onlar da epey pahalı. Ben doğum yaklaştığında lansinoh kreme başladım. Doğumdan sonra da yine devam ettim ve buzdolabı poşetleri kesip koydum nemli kalmasını sağladı. Emzirmeden evvel karbonatlı suyla ıslattığım pamukla siliyorum. Bebeğin ağzında pamukçuk olmasın diyeymiş sanırım işe yarıyor henüz pamukçuk falan görmedim. Bu arada karbonatı koltuk altlarıma da sürüyorum banyodan sonra ( deodorant kullanmayı bıraktım doğum yaptığımdan beri, kokumu alsın bebek diye) cidden işe yarıyor. @Mutlubiranne_1 Bahsettiğin acıyı ben göğüs pompasını yanlış kullanarak yaşadım. Kudret narı ve zeytinyağı karıştırılıp yapılan bir şey kullanıyorum. İlk önce lansinoh krem üzerine de bahsettiğim karışımı göğüs pedine sürüp kapatıyorum. Buzdolabından tutuyorum onun soğuğu rahatlatıyor. İlk zamanlar buzdolabı poşeti kullanmıştım kremle meç edip. Şimdi buna devam ediyorum. Hem göğüs pedi bebeğimi sakinleştiremediğimde göğsümden gelen sütü de çekiyor. Öbür türlü hep üstüme akıyordu. Aktarlarda bulabilirsin faydası oluyor karışımın. Memeni bebeğe verirken memeucunu azıcık ezerek tutturursan eğer devamında kahverengi kısmı da bebek kendisi ağzına alabiliyor. Bu esnada azıcık da ensesinden memene bastır. Burnunun açık kalmasına dikkat et. Emmeye teşvik etmek için çenesini hafifçe yukarı yukarı ittirebilirsin. Merak etme aslında bebekler zannettigimizden daha kuvvetli bir donanımla geliyorlar dünyaya :heavy_heart_exclamation: Umarım yakın zamanda bir rutin oluşturabilirsin​:smiling_face::heart:

3 Beğeni

@Fidan1 :bouquet::innocent: ben anne sütü ve incia meme ucu kremi sürdüm. 5 günde geçiyor

3 Beğeni

Meme ucu aldim bende onla veriyorum