Mastit oldum çok ağrım var öneriniz var mı

MASTİT OLDUM ÇOK AĞRIM VAR ÖNERİNİZ VAR MI … çok ağrı şişilik var ateş vs​:face_holding_back_tears:

2 Beğeni

Canım sıcak suya gir göğüslerin dokunamayacak kadar ağrın olduğunu eminim ama yapacak hiçbir şey yok böyle masaj yapacaksın dairesel şekilde beyaz lahana bulur musun bulamaz mısın bilmiyorum ama bulabilirsen onu kaynat onu böyle tenini yakmayacak şekilde göğsüne koy o da çok iyi geliyor onun dışında sıcak su torbası kaynat her emzirdikten sonra göğsüne koy başkasına ne tavsiye edebilirim bol bol emzirdikten sonra kalan sütü mutlaka pompayla boşalt boşaltma işlemi mutlaka yap kalmasın içinde en büyük şey bu ama rahatlatmak için dediğim gibi sıcak orayı sıcak tutacaksın ben çok çektim hatta 3 kez başıma geldi öldüm öldüm dirildim yani

Çok sağolun :face_holding_back_tears: geçmiş olsun sizede bende şuan ölüyor gibiyim bebeğimi kucagıma bile alamoyorum . Kaç güne geçti göğsünüz sizin

1 Beğeni

Ben ilk olduğumda aşırı kötüydü bayağı bir şişmişti yani göğsüm yani 2 tane 3 tane 1 olmuş gibiydi ve aşırı kızarmalar ve topaklanmalar vardı genel cerraha gittim genel cerrah antibiyotik ağrı kesici verdi ve bebeği bol bol emzirmemi söyledi emmediği durumlarda mutlaka manuel pompayla çekmemi söyledi boşaltmamı söyledi eğer bunları yapamazsan pompayla çekmezsen sütü boşaltmazsan dedi o zaman dedi küçük bir operasyonla artık şırıngayı desteğiyle çekeceğiz demişlerdi ben de o riski almamak için sürekli emzirdim saat bile beklemenin sürekli emzirdim emzirme en büyük pompayı benim oğlum yaptı yani onun sayesinde iyi oldu ikincisine tekrarladı diğer göğsüm daha fena olmaya başladı onu da artık bilinçli olduğum için hemen sıcak su kompleksiyim masaj ondan sonra pompa yaptım Bir hafta bir Bir hafta falan sürdü ilki ikincisi iki güne geçti ama şu an seninki yeni başındaysa dediklerimi uygula harfiyen 2-3 güne kalmaz geçer ama aşırı şişlik kızarma varsa mutlaka genel cerrahi gidip görünmen lazım antibiyotik kullanman lazım zaten o doktor da sana aynı şeyi söyleyecek emzirme sonrasında mutlaka sütünü boşaltmani

2 Beğeni

@Güzelgünler14 öncelikle çok geçmiş olsun bir an önce geçer inşaAllah :palms_up_together:t2::worried: yaşadığın ağrı ve acıyı tahmin edebiliyorum ama zorla da olsa sık sık ve düzenli emzirmelisin. Eğer bebek az emiyorsa sağma makinesiyle memeyi tamamen boşaltmalısın. Masaj, nemli sıcak kompres yapabilirsin. Dar çamaşır yada kıyafet giyinme. Bol sıvı alımına ve istirahat etmeye özen göster. 2 gün içerisinde hiç rahatlama olmazsa mutlaka doktora git

Hangi doktor bakar buna ateş vs gitti ama göğsüm aynı

Süt gelmiyor ki makineyle nasıl boşaltıcam

Antibiyotik ateşimi geçirdi ama göğsüm şiş bugün 3. Gün ama dün gece masaj yapmaya başladım masaj yapıldıgını bilmiyodum ısrarla bebeğin ağzına vereyim mememi bakalım

1 Beğeni

Gecmiş olsun. Sicak dusta meme masaji yaparak sis olan yerleri yumusatabilirsinix. Sutu bosaltmaniz lazim oncelikle. Agrir acir ama baska care de yok sütü bosalt.aktan baska.

Kitle gibi miydi sizinkide damar damad üstünde gibi

2 gündür yapıyorum bakalım faydası olacak mı

1 Beğeni

En büyük pompa çocuğun emmesi o emdiği zaman sütler boşalmaya bakıyor o emerken sen de göğsünü alttan üstten böyle oval şekilde hafif ovalayarak sütü boşaltmasına yardımcı ol o bittikten sonra baktın emmesi kesildi pompan varsa el pompası manuel çünkü makine çok acıttı benimkini sende varsa makine bir dene istersen kalanı da ona sağ boşaltmaya çalış o göğüste kalan sütler peynirleşiyor böyle topak topak oluyor o yüzden ağrı oluyor

O göğsüme aldım bebeği emsin diye biraz emmeye çalıştı bağrış çağrış ağlıyor süt gelmeyince

1 Beğeni

Sizin göğaünüz de damar damar üstüne geçmiş kitle gibi miydi mastit olan

2 gündğr toplam 4 masaj yaptım çoöuk o göğsümü emmiyo sizde doktora gitmeli miyim antibiyotik ateşimi düşürdü sadece

1 Beğeni

Gelir canım gelir tıkandığı için gelmiyor bebek önce oraya emzir aç olduğu zaman direkt orayı ver emzir ağlasın hiç problem yok o çeke çeke çek o kanallar açacak yoksa başka çaresi yok ben çünkü elektronik şeyle çektim göğüs pompası ile uçlarını yara yaptım sonra manuel aldım manuelle daha iyi boşalttım ama en çok faydaydı çocuğumu emzirerek buldum benimki de ağlıyordu patlıyordu açtı çünkü hep ağıran göğsümü verdim İlk oraya patlatıyordu biraz rahatlama hissediyordum orayı bıraktırıp sonra diğerini emziriyordum ondan sonra kalan varsa diye pompayla ağlaya ağlaya çektim yani düşün o kadar canım yanıyordu

Doktor antibiyotik vergisi kullan devam et bir daha tekrardan gitsen bir faydası olmayacak çünkü ben de gittiğimde genel cerraha bana dedi ki ilacını bir hafta kullan bir hafta içinde geçmezse geleceksin şırınga işlemi ile küçük bir operasyonla göğüs kanallarını boşaltmamız gerekiyor dedi çünkü bayağı bir ağırdı yani böyle nasıl diyeyim sana 3 tane meme bir olmuş gibi şişti benimki ben de öyle olmamak için sürekli saat başı bile değil yani dakikada bir çocuğuma zorla emzirdim diyeyim sana yani zorla emzirdim elimde masaj yaptığımı sıcak kompleks yaptım mutlaka sıcak kompleks yap onun dışında mutlaka da emzir ve boşaltmayı boşaltma yap göğüslerin rahatlayacaktır sen bana güven böyle yapmaya devam et sıcak havlu koyabilirsin sıcak çorbasını su doldurup göğsünü emdikten sonra üstüne yatarak ya da yanına doğru koyarak kompleks uygulayabilirsin duşa gir ılık suyun altında masaj yapmaya çalış zeytinyağı sürüp ovalamaya çalış başka ne diyebilirim sana inek pozisyonunda emzirmeye çalış bebeğini mesela o da süt akışı aşağı doğru verdiği için kanallar bir anda boşalılabilir o da çok iyi geldi onu da denedim ben bu kadar canım baktın ki bir hafta içinde geçmedi mecburen doktora gideceksin artık küçük bir operasyonla şırıngayla boşaltma işlemi yapılacak bilmiyorum tekrardan geçmiş olsun

Allah razı olsun deniycem hepsini1 hafta süre verdiyse iyi ben çoğu kişi iki günde geçti deyince bende mi sorun var dedim bşraz daha denşyeyim

1 Beğeni

@Güzelgünler14 bu şartlar altında köye de gidemezsiniz zaten şu an baya zor bı durumdasiniz aklıma o geldi

1 Beğeni