Gebelikte maden suyu icilir mi sizce ?
Hamilelik sırasında maden suyu ve mineralli su içmenin güvenliği, içerdikleri minerallerin miktarına ve suyun saflığına bağlıdır. Genel olarak, doğal kaynaklardan gelen maden suyu ve mineralli su, hamilelik sırasında güvenle tüketilebilir ancak bazı hususlara dikkat etmek önemlidir:
- Sodyum İçeriği: Bazı maden suları yüksek sodyum içerebilir. Hamilelikte yüksek sodyum alımı, ödem ve yüksek tansiyon riskini artırabilir. Bu nedenle, düşük sodyum içerikli su tercih edilmelidir.
- Karbondioksit: Gazlı maden suları, karbondioksit içerir. Bazı hamile kadınlar için bu, mide rahatsızlığına veya hazımsızlığa neden olabilir.
- Katılan Mineraller ve Katkı Maddeleri: Bazı mineralli sulara eklenen mineraller veya diğer katkı maddeleri olabilir. Bu katkı maddelerinin hamilelik için uygun olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.
- Kontaminasyon Riski: Kaynak suyunun temizliği ve işlenme süreci de önemlidir. Kontamine olmuş su, hamilelikte risk oluşturabilecek bakteri ve diğer zararlı maddeler içerebilir.
- Doktor Tavsiyesi: Hamilelikte herhangi bir değişiklik veya özel durum varsa (örneğin tansiyon sorunları, ödem vb.), doktorunuzun tavsiyesine başvurmak her zaman en iyisidir.
Son olarak, hamilelik sırasında yeterli ve dengeli sıvı alımının önemi altı çizilmelidir. Maden suyu ve mineralli su, bu ihtiyacı karşılamak için iyi bir seçenek olabilir, ancak yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekir. Her zaman etiket bilgilerini kontrol edin ve gerektiğinde sağlık uzmanınıza danışın.
Doktorum günde bi şişe içmemi söylemişti ama ben içemiyorum
İçilebilir
Bugün hemşirem ayranı maden suyu ile yap ama mineralli olanla onu iç magnezyum eksikliği için iyi ve bol bol muz kefir yememi söyledi
Nedenini bilmiyorum ama detaylı ultrason doktoru içme dedi
O gazlı olan maden suyunu hemşire de onermedi magnezyum zengin olanını önerdi bana Kızılay’ın kamerabozuk olmasa çekerdim aldım dün bunun tadı farklı geldi
Kızılay Erzincan yeşil etiketli olan banada doktorum onu önerdi magnezyumu en fazla oymuş
Evet aynen onu yoğurt ile ayran yapıp iç dedi
Hamileyken mide gegirmesi için maden suyu içiyor musunuz
Ben mide yanması için içiyorum, bazen işe yarıyor bazen yaramıyor
Sade içebilirsiniz günde bir tane
ben karbonat iciyorum maden suyu fayda etmiyor
Ben su icemedigimden cunku sudan midem bulaniyor o yuzden gunde 2 tane iciyorum doktorum gayet saglikli icebilirsin dedi