Lohusalık Depresyonu

Yaklasik 23 gün önce dogum yaptım dogumdan 3 gün sonra ben de ruh halleri iyice degismeye başladı bebeği kabullenemedim resmen keske biraz daha gec dogsaydi ben diyr aglayip duruyordum yattiigjm yerden çıkmıyordum yemeden icmeden de kesildim… sonra gizem kendine gel dedim ve biraz dolaştım derken toparlandim… tabi bu surecte başım kalabalık normal dogum yaptim ya guya çabuk toparlandjm kimseye ihtiyacim yok diye dusunurerek kayinvalidem gorumcem oglu , benjm kiz kardesim , annem kim varsa benimleydi ve sürekli herkesin bi yorumu ozellikle kayinvalidemin cocuguma karsi müdahalesi cocugu kucaga alistirma , sallama , fazla emzirme vs va derken ben yavastan bunalmaya basladim… cocuk bazen agliyor yok senin sutun yetmiyor ne emdigi belli degil sağ biberonla ver demeler derken iyice kendimi kotu hissetmeye basladim ve bir gun sonunda patladım hem de fena patladım … ozellikle kayinvalidemi kovdum evden ama evimden kovulan ben oldum ne cocugumun ne de benim ustumde tek bi kıyafet bile olmadan o sekilde 2 gun sonra baba evine geldım… bu arada yediğim hakaretler cabası… lohusalik ustune bu olayi yaşayınca bana agir geldi surekli ağlama ataklarim tutuyor bu durumdan nasil kurtulacam bilmiyorum ve boşanma surecine girdik … su an bunu burda neden anlattim bilmiyorum ama kendimi iyi de hissetmiyorum acikcasi neler yapabilirim… bir kac gun sutum kesilir gibi oldu azaldi vitamin takviyesi ile toplamaya çalıştım ama ister istemez bebeğim de etkileniyor ne yapacagimi bilemiyoru…

5 Beğeni

Çok üzüldüm gerçekten ne diyebileceğimi inan hiç bilmiyorum ama yanında olduğumu bilmen için birkaç satır bir şey yazmak istiyorum açıkçası. Çok üzüldüm yaşadıklarına,şu süreçte sana bunları yaşattıklarına… İstediğin zaman konuşabiliriz yazmaya çekinme ama istersen bir destek al bu süreçte, biz bir yere kadar yanında olabiliriz​:pensive: umarım eşin de bir an önce hatasını anlayıp gönlünü almayı başarır, bebeğin için güçlü kal diyemiyorum ağlamak geliyorsa içinden ağlamaktan da çekinme, içine atma yaşadığın hiçbir duyguyu :pensive:

5 Beğeni

Çok teşekkür ederim cevap verip beni anlamaniz bile bana o kadar yetiyor ki kendimi sorguluyorum sürekli yoksa… acaba hata bende mi ya da ben bu insanlara naptim diye kendimi sorguluyorum bebegi bile merak edip arayip sormuyorlar …

Destek muhakkak alacagim lohusalik donemindeyken belki tam fatk edemem ama sonrasinda patlak versin istemiyorum

Teşekkür ederim iyi ki varsin :heart: @duygugillerdenbiri

3 Beğeni

Kendini suçlama hiç boş yere, daha anlayışlı olması gerekirdi çevrendekilerin, özellikle ailenin. Kendine yüklenme o yüzden. Sen de iyi ki varsın, keşke elimden bir şeyler gelse buradan yazmaktan başka​:pensive::pray:t4:

1 Beğeni

Arkadaşım yaşadıkların hiç kolay değil. Bence şuanki sürecle bile cok güzel mücadele ediyorsun. İçinden ağlamak geliyorsa kendini tutma. Yenidoğan bakımı da çok yorucu onun de senin üstünde etkisi çok büyük. Bunların hepsinin üstünden gelmeye çalışıyorsun bu da senin çok güçlü bir kadın olduğunu gösterir. Metehan seninle gurur duyuyor ve sana sahip olduğu için çok şanslı. Annem, eşim elinden geldiğince yardımcı olmak için çabalamasına rağmen Günay hep bende. Çok zor çok yorucu. Bir de sen tek başına ilgileniyorsun. Dağ olsa yıkılır. Senin maşallahın var. Senin için elimden ne gelirse yapmak için hazırım :sparkling_heart: Yaşadıklarının hepsi çok normal. Sana söylenenleri ben de hep farklı farklı kişilerden hep duydum. Eşim bile bazen memeden ne kadar aldığını goremiyoruz sağıp öyle mi versek dediği de oldu. Eşim dediği için belki de gözüme batmadı. Tanimadığım insanlar sütün indi mi yetiyor mu diyor. Yetmese ne yapacaklar gidip bakkaldan anne sütü mu alacaklar. :face_with_raised_eyebrow: bu konu da ben de senin yaşadıklarını yaşıyorum. İnsanlar ne dese gözüme batıyor hepsinin kafasıni mermere surtesim geliyor. Bebek büyüdükçe uykumuzu aldıkça bu süreç hep geçecek. Doğum anımı düşünunce bile benim de hala gözlerim doluyor. Yaşadıklarımızın hiç biri kolay değil. Güçlü kadınlar olarak bu süreci hep birlikte atlatıcaz. :heartpulse:

4 Beğeni

çok geçmiş olsun inşaAllah düzelir aranız tez zamanda,seni de anlamaları lazımdı zor bir süreçden geçiyorsun,ama kendini üzme sütün de kesilmesin bebeğinle ilgilrn takma kafaya onları her ailede oluyor bu bebek doğunca herkesn ağzndan bir laf çıkıyor ben şimdiden bu dediklerini düşünüyorum lohusalık dönemi yaşıyorum şimdidrn​:rofl: İnşaAllah herşey gönlüne göre olur , ALLAH yardımcınız olsun​:pray::pray:

3 Beğeni

@Cansu Cansucum canım benim her zaman destegini en icten hissediyorum iyi ki varsin :heart: guclu muyum bilmiyorum ama guclu olmak icin elimden geleni yapmaya çalışıyorum umarim bebegim bu icinde oldugumuz durumdan en az sekilde etkilenerek büyür

2 Beğeni

@Nergiz13 yani evet biraz anlayis gösterseler yeterliydi aslında isi bosanmaya avukat tutmaya kadar tasimalari sacma … ne bebegimin ne de benim eşyalarim yok vicdan olsa onlari verirlerdi ama neyse Allah yardimcimiz olsun​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

arkadaşim cok uzuldum :pleading_face: Hiç beklemedigim bir şey . Kayinvalide yuzunden ilişki bitirmek cok kötü.

Eşin ne dedi bu duruma? Evden niye çıktınki sen .

Anlayamiyorum eşin aksine bebegini seni gorup aile olarak tam olmakdansa. Boşanma raddesine gelmek ne demek.

İnşallah her şey yoluna girer.

Biliyorum benimde bugun sinirim bozuldu.

Biliyorsun 1 aydır annemlerdeyiz eşimle. Bebek icin geldik. Hemde yaz sıcak diye bag evi rahat olur dedik.

Doğuma 4 gun kaliyor artik kayinvalidemler arayip sormuyor beni nasilsin diye.

Eşimle konuşuyor arada.

Bugun eşime yazmış niye yazmiyorsun bize diye. Sanki onlar doguracak da biz yazâcakmışız.

Mesajları goruyorum eşime diyor ki isim buldunuzmu ,

eşim dusunuyoruz dedi.

İsim bulmak ne zormuş hâlâ bulamıyorsunuz dedi eşime.

Anlamlı isim bulalım diye hâlâ karar veremiyoruz dedi eşim. Dusunup karar verecegiz.

Kayınvalidem dönüp ne dese iyi.:person_facepalming: Kendiniz bilirsiniz. Sevane bilir. Zaten o ne derse senin için o. Demezmi,:person_facepalming:

Ah bu sinir oldum,ne yaptim ki ona durdul yere boyle konusuyor yine diye.

Eşiminde biraz keyfi yok o sozden sonra.

Karı kocayız tabiki birlikde karar verecegiz. Annesiyim sonuçta 9 ay onun acısını ve s ben cektim hâlâ da cekiyorum. O yuzden oyle soylemesi sinirimi oyle bozdu ki. Bebegimiz olunca inşallah. Gelmeyeceklerinide soylemişdiler zaten.

Düşün ogullarinin ilk cocugu ilk ogul torunu ama gelmiyorlar doğunca.

Yani seni anlaya biliyorum arkadaşım . Ne diyelim Allah sabır versin oylelerinede akıl.

Bizede dayanma gucu versin. Eşlerimizde anlayışlı olsun.

Rabbim mutlulugu ustumuzden eksik etmesin inşallah. Sende sabrli ol ,lohusasın kaldiramiyorsun biliyorum ama bebegin icin birazda sabr ett. Sen cok guclu bir kadınsın Cok güclü bir annesin Ve cok guclu aile bireyisin. :heart: @Giz9435

3 Beğeni

Bu arada kendini suçlu hiss etme.o seni anlayip anlayis gostermeliydi.

Uzerine fazla gelmemeliydi. Mesela demin dedim ya,inşallah ben dogurunca kayın validem gelmeyecekler . Gelmesinler ama evime gidince evime gelirse.yuz vermiycem diye kendime söz verdim.

Ve bu durumda kimseden korkmuyorum. Cunki ayağı kirik kolu kırık degil. Arabası var altında gelsinler 2 saatlik yol. Zaten hep gelip gidiyorlar buralara.

Neyse sende takma kafana . Eğer eşin annesini tutuyorsa ve sen ve bebegini bırakmayı kabul etmişse. Demekki dert edecek bir şey yok oyle bir ese de ihtiyac yok. Sen guclusun ve bebişin var bebegin icin yaşa.

Minik ayaklarından opuyorum teyzesi kurban ona :heart_eyes: @Giz9435

2 Beğeni

@Sevane18 mesajlarınızı gözü yasli okuyorum :smiling_face_with_tear: iyi ki varsınız… Aslinda bu aileler pzellikle erkek aileleri oğullarının evliliklerinde kendi hükümlerinin gecmesini cok istiyorlar benimkilerde ne hamileyken aradilar ne destek oldular esim il disinda gorevde kaldi 2 ay ne yedin ne ictin naptin demediler ama cocuk doğunca kucagina alma alistirma vs vs bile dediler…

Cok haklisin esim dengeyi saglamadigi gibi annesiyle aram duzelmezse evliligin olmayacagini söylemişti annesini bana ve cocuga tercih ettii ki ben bu olayi yaşadıktan sonra kisa sureli yuz felci geçirdim umursamadı bile :disappointed:

Benim icin artik bir tek oğlum var ve operim tabiki teyzesi bebisi :heart:

3 Beğeni

Ah arkadaşım ne denirki.

Sende iyiki varsın​:heart:

Oy teyzesi kurban ona. Yeğeni geliyor yakında hazır olsun bakalım​:pray::pray::pray::smiley::heart_eyes: @Giz9435

1 Beğeni

@Sevane18 dort gozle bekliyoruz bebisi sağlıkla gelsinn :heart::heart:

3 Beğeni

Aminn​:pray:çok sagol :heart:

1 Beğeni

@Giz9435 Daha dün aynı olayı farklı konuyla yaşadım ben de. Çok fena patladım, hem de çok… Senin gibi… Çok ağladım ama toparlandım. Sen de toparlanacaksın, inanıyorum ben. Hep de yanındayım, gönülden söylüyorum bunu. Sen sadece bebişine ve kendine odaklan. O en büyük destekçin senin :heart: Seni ve Metehan’ı çok seviyorum ben, unutma bunu :pray:

3 Beğeni

Keşke anneler oğullarını evlendirirken ilk önce boşasa . Keşke kadınlarımız eğitilse .!!! Sana karşı anlayışlı olması gerekir yerinde olsam bende öyle yapardım hatta aynısını annemden şuanda bile yaşıyorum çok kez kovdum da. Eşinin sana saygı duyması anlayışlı olması gerekirdi . Insan eşinden anlayış destek beklemiycekte kimden bekleyecek . Gerçekten böyle insanlara 2. Şans verme taraftarı değilim . Zaman gerçekten değerli bu yaşlara birdaha gelmiyorsun . Kimsenin seni uzmesine izin verme evladinla doğru bir karar ver böyle bir baba aile ile büyüyeceğine büyümesin daha iyi çünkü en küçük bir şeyde bu raddeye geliyorsa ilerisini dusunemiyorum . Sağlıklı a düşünüp karar vereceğini düşünüyorum . Kimseden fayda yok sen ve çocuğun tekrar ayağa kalkacaksin hafifleyeceksin belki ileride neden katlanmisim bile diyceksin

4 Beğeni

@NURAN Canim Nurancim dakika bir gol bir yeni dogum yaptin sana da mi huzur vermediler saka gibiler gercekten… Cok sukur ilk gunlere gore toparlandim özellikle Metehan için kendime ceki duzen verdim :heart:

Biz de seni cok seviyoruz :sweat::smiling_face_with_tear: Iyi ki varsin teşekkür ederim destegin için

3 Beğeni

@afrikanın_gelini54 dusencelerimiz aynı bana kalsa bu saatten sonra bu isten hayir gelmez hatta barismak degilde cok farkli planlarim var ama ilerde çocuğum neden babam hayatimda yok diye bana sitem etmesini istemedigim icin sabirla bekliyorum zamanin neler göstereceğini ama kendine ceki duzen vermeden de cocugun yuzunu goremicekler :blush:

2 Beğeni

Gerçekten Rabbim hepimize hayırlı eşler aileler nasip etsin .Çok üzülüyorum bunları yaşamak zorunda kalmamıza birazcık anlayışlı olamıyoruz . Türkiye’de çoğunluk böyle ya bu kadar cahil kadınlar oğul yetiştiriyor sonra başkasının kızının cniını yakıyor bu ne arkadaş ya

2 Beğeni

Allah yardimcın olsun canım,çok üzüldüm bu duruma,aile dağıtmak bu kadar kolaymi yani,bir baba yeni doğan bebeğine,karısına karşı böyle seçimi nasıl yapar.İnsana aile kalıyor,evlat kalıyor,Annesini atsin demiyorum,ama her seýe burunlarini sokduğunu,kavgaya sebep onlarin olduğunu gorduğu halde sende nasil hata göre bilir. Demek ki sana ve bebeğine layık bir eş,baba değilmiş,Böylesi için kendini üzmeye değmez,güçlü ol,ayaklarinin ustunde sağlam bi sekilde dur ve bebeğini büyüt.Söylemesi kolay diyeceksin,ama bende senin yerinde olsam beni ve bebeğimi hakk etmeyen bir insanla hayatimi karartmazdım,erkenden kopsun inceldiği yerden.Bebeğin için güçlü ol​:palms_up_together:t2::blue_heart:

3 Beğeni