Lohusalık Depresyonu🥺

@Mutlubiranne_1 Ahh canım benim, o pozitifliği yazından da hissettim zaten. Sana iyi gelmesine sevindim. Kendini ihmal etme ki bebişin de huzurlu olsun. Bol su ve yeşil sebzeler çok süt artırıyor ve tabi ki aynı zamanda da bebeğin bolca emmesi. Bebeğin emiş gücüyle süt kanalları daha çok açılıyor ve böylece sütün de artmış oluyor. Mesela dereotu en çok süt yapan yeşillikler arasında. Bol su içip emzirirsen sütün de artar emin ol. Her gün Kur’an okumaya çalışıyorum düzenli olarak, hepimize dua ediyorum canım benim merak etme. Umarım bebiş hep sağlıkla büyür, senin sütünü almaya devam eder inşallah :pray::smiling_face_with_three_hearts::blush:

2 Beğeni

Kendine haksızlık etmemeyi öğrenmen gerek önce Sıla. Sarsıl ve kendine gel canim benim. Bak sen yeni doğum yaptın. Bundan sonraki hayatında küçük bir can var artık gözlerinin içine bakan, kalbinin ritmiyle sakinleşen, sana emanet olan. Yapamadıklarına değil yaptıklarına odaklanmakla başlaman gerek. Kendini aciz, yetersiz, beceriksiz hissediyorsun biliyorum. Ama bitecek emin olabilirsin çünkü başka alternatifi yok bunun. Bebek dediğin varlık tek iletişim yolu ağlamak olan bişey, bir anda annecim şuanda gazımı çıkartmaya çalışıyorsun ama ben açım bilgin olsun dese ufacık bişey korkunç olurdu :smiling_face_with_tear: Kalbini dinle, sen elinden geleni yaptın mı, yaptın o halde artık biraz derin nefes al. Mesela biraz süt sağıp yürüyüşe gidebilirsin yalnız başına. O ortamdan birazcık olsun uzaklaşmayı deneyebilirsin. Biraz olsun işe yarayacaktır eminim :heart: Gelelim eşine şimdi. Öncelikle siz evlisiniz. Yani bir hayatı paylaşmaya söz verdiniz. Gördüğünüz güzel günler olduğu gibi zor günler de olacak tabiki. Eşin sana yardımcı olmuyor. Müşterek kullandığınız evinizde elinden gelen işleri yapıyor bu kadar. Dağıtırken birlikteyseniz toplarken de birlikte olacaksınız. Yada o yapacak. Yapacak arkadaşım işi ne ?? Sen çocukla ilgilenirken bacaklarını uzatıp TV izleyeceğine yemek yapacak gerekirse. Yemek yapmayı bilmiyor mu kahvaltilik çıkarsın dolaptan doyurun karnınızı, hem hafif olur kolay sindirirsiniz :smiling_face: Demek istediğim şey iyi günde kötü günde derken şaka yapmıyordu nikah memuru. Şimdi herkesin üzerine düşeni yapma zamanı :smiling_face_with_tear: Nereden bildiğimi biliyorsun lohusalıkta 10. günüm :grimacing: Kendini sev, kendine saygı duy, kendine değer ver… :heart:

3 Beğeni

@Esma Lohusalığı bu kadar güzel anlatabilen nadir insanlardan birisin sen de arkadaşım :smiling_face_with_three_hearts::star_struck::blush:

3 Beğeni

Yaşadığım için olabilir mi tatlım :grimacing::sweat_smile: @NURAN

2 Beğeni

Amin canım benim sağol teşekkür ederim :heart::heart::heart:

Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın okudum hepsini haklısın hayata pozitif bakmak gerek her zaman yok eşim yardımcı oluyor sağolsun hem iş konusunda yeri geliyor yemeği o yapıyor çoğu seyde yardımcı oluyor beni hiç yalnız bırakmıyor sağolsun aslında bebeğime en güzel şekilde bakıyorum onun için herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyorum eskiden endişeliydim bebeğim ağlıyordu doymuyordu sık sık emzirmeme rağmen uyumuyordu hiç sürekli huzursuzdu ve bende iyi değildim şimdi mama başlattık çok şükür yiyor karnı doyuyor güzel gene uyuyor 2 saat 2 saati gecırmeden emzirip sonra mama veriyorum gazını çıkartıyorum kokusunu içime çekiyorum güzelce yatırırken besmeleyle yatırıyorum dua ediyorum onun yanı başında cennet kokulum o benim Allaha şükürler olsun karnı doyup güzel uyumaya başlayınca benim de içim rahatladı hem biraz olsun kendime vakit ayırıbiliyorum o uyurken hemde mutluyum o böyle huzurlu oldukça daha ne diyeyim ki​:heart::smiling_face_with_three_hearts::sparkling_heart:

1 Beğeni

Bak ne güzel çare bulmuşsun maşallah uyusun da büyüsün sağlıkla inşallah :heart: Eşin konusunda demek istediğim şu, yaptıkları lütuf değil sana. Ben yapamıyorum bak gördün mü o işleri de kocam yapmak zorunda kaldı deme. Yeteri kadar yükleniyoruz kendimize zaten bir de o yükü bindirme omuzlarına sana da günah. Yapsın elleme bilmediklerini öğrensin ( benimki çamaşır makinasına uzay mekigi gözüyle bakıyordu mesela ) :sweat_smile: Gecen gelmiş aşkım dolap dağılmış diyo. Dedim topla o zman :joy::joy: @Mutlubiranne_1

2 Beğeni

Ayy esmaaa hhahahh uzay mekigi ne kiz

2 Beğeni

Evet geçen gün ayakkabıları yıkansın istemiş paşam. Koymuş makinanın içine duruyo öyle makina. Dedim niye çalıştırmadın diyo ki bilmiyorum ki çalıştırayım. Dedim gel yavrum gel bitanem ben hemencik oğretiveriririm sana çalıştırmayı çok kolay :sweat_smile::sweat_smile: Adım adım gösterdim yaptı. Kendi çıkardı koydu kuruyacagı yere :hugs: Böyle böyle öğrenecek yapacak hiç bişey yok. Bulmuşum fırsatını kaçıramam valla :joy::joy: Daha dur sıra bulaşık makinasında doldurup boşaltmayı öğrenecek :grimacing::grimacing: @Hava

2 Beğeni

Ahhaahhaha vallahi beni sabah sabah cikardin Yine durgun modumdan hahah allah iyiligini Versin kiz Yakinda seninki pencere hali silmeye girecek Ay benimki iyi bilir temizlik yapmayi felan Ama 4 beyfendinin de isine hava varya Yada anne varya essek kadar oldular Bazen ictikleri bardagi bile kaldirasilari gelmiyo Deliriyorum. Rabbim sizede vermis ayni iki eli iki Ayagi. Ben annemin evinde boyle gormedim Iki abim var ama mesela birimiz cay suyu koyariz Birimiz demleriz.hemde keyifle Ama dedim yarin siz el kizina da yapin bakiyim dedim Bak bakiyim zaten bende istemem istemem Cunki oda ana kuzusu. Adam gibi davranacak.

1 Beğeni

@Esma Benimki de o gün ben çamaşır atarken geldi ve dedi ki ‘Bana da öğret bakalım şu çalıştırma işini, 1 ay sonra ev işlerini tamamen ben devralacağım, öğrenmem lazım’ dedi. Ben şok :joy::joy: Dedim hemen kocam, göstereyim, sen iste yeter ki :joy::joy::joy:

5 Beğeni

Böyle sorması bile çok mutlu etti beni ayrıca :blush:

3 Beğeni

Benimkine annem öğretmiş. Yemeklerimi anne yemekleri ile kıyaslama yapmaz ama detarjan atarken sen çok atıyorsun annem böyle öğretti diyor :star_struck: Sen yıka da nasıl yıkarsan yıka diyorum @NURAN @Esma

4 Beğeni

Şaka bir yana (gerçi söylediğim şaka değildi bire bir diyaloğu yazdım) ama benim bu kafamın pek çalışmadığı ilk zamanlar Cihan da etkilendi halimden ( öyle kalacağım zannetti galiba :scream:) Hastaneden geldik ben memeye ve süte fokusluyum. Habire bunları düşünüp yapamayacağımı zannedip kahrediyorum kendimi. Sonra yapmaya başladim bu sefer de süt veriyorum, kalanı sagacağim diye uğraşıyorum sonra tekrar sonra tekrar. Bu sırada uyku, dinlenmek hak getire zaten. E arada Cihan da kaynadı tabi. Laf soktum sürekli ona yerli yersiz. En çok ona sinirlendim, en çok o battı gözüme… Bı kabahati yoktu ama farkında da değildi içimde kopan fırtınanın. Normale dönmemi bekliyordu, bu da benim gözüme batıyodu. Bende farkındayım normal değilim, asla normal davranmıyorum, zaten davranamıyorum da. Şöyle düşünün karnımdaydı ve dışarı çıktı bebeğim. Onunla birlikte hücum etti üzerime bütün sorumluluk. Yalnız degildim evet ama bende ya o anne rütbesi. İş dönüp dolaşıp bana geliyor. Cihan gazı varken aç bu deyip bana getiriyor bebeği mesela. Uykusu varken uyanık tutmaya çalışıyor falan… Ben normale dönünce herşey düzeldi. Bebeğin sakinliği geldi, Cihanın hızlı hareket etme kabiliyeti geri geldi, Leyla bile daha sakin şuan evde. Doğumdan sonraki o ilk günler silindir etkisiyle geliyor kızlar haberiniz olsun… Azıcık kırılıyor kemikler, canı yanıyor insanın ama iyi haber kırılan her kemik daha kuvvetli kaynıyor :heavy_heart_exclamation: Dilerim benim yaşadıklarımı yaşamazsınız :palms_up_together:t2:

4 Beğeni

Yeni doğum yaptığınızda lohusalık dönemi boyunca 40 gün yaninizda kayınvalideniz ya da anneniz var mıydı evinizde kaldı mı yoksa bu dönemi de karı koca beraber yalnız geçirebilir mi

Ben eve geldiğim ilk günden beri kocamla geçirdim gayet de rahat ve kolay geçti kocamla herşeyi birbirimize danışarak hallettik destek olduk hemde bebeğimize alıştık

1 Beğeni

Kabus falan gördünüz mü şey derler üç harfli musallat olurmus diye

Hayır hiç kabus görmedim eşimle birlikte yattım belki o yüzden olabilir derler ya kocanın kıyafeti yanında olsun diye ben direk kocamı yanımda tuttum​:smiley:

7 yıl önce oğlumu kucağıma aldığımda tektim eve geldim eşim 5 gün sonra iş başı yaptı ne kayınvalide ne anne tek başıma büyüttüm esiminde çok desteğini görmedim açıkçası şimdi 2. Doğumum olucak kimseyi istemiyorum şuan gelecek olan çok kişi var kalmak isteyen destek olmak isteyen ama ki ne yalan söyleyeyim istemiyorum hele kayınvalidem smdiden 15 gün kalcakms düşündükçe tahammül edemiyorum :sweat_smile: o yüzden korkunuz olmasın emin olun tek her zaman iyidir kendinize güvenin o zaman 21 yasindaydim şimdi 28 yaşındayım insan kendi tecrübe kazanıyor :+1::ok_hand::smiling_face:

Merhaba değerli anne adayları ve değerli anneler. Lohusalık depresyonu gerçekten var mı? Var ise nasıl başa çıktınız. Bana herşey çok saçma ve gereksiz gelmeye başladı. En önemlisi herkesin dediği ufacık bişeye bile alınıyorum. Bana demeseler bile kendimce yorumluyorum. Eşimin annesine karşı da öyle oldu soğuma falan herşeye karıştıığını düşünüyorum ama eşim herkes aynı sen alıngansın diyo. Durmadan gidip bir yerlerde ağlayasım geliyor.

1 Beğeni