Lohusalıgı tekrar yaşar mıyım

Merhaba hanımlar benım bir kızım var 3 yasında bu sene bende 31 yaşına girecegım sorum şu ki çok ağır lohusa depresyonu geçirdım benım hastalığımda var OKB takıntı hastalığı yanı dogumdan sonra kızıma zarar verir mıyım takıntısı ile basladı ve depresyona girdim zarar verme kasıtlı degıl yanı sadece takıntı olarak sonra 6 ay kadar ilaç tedavisi gördüm suan şükürler olsun ki iyiyim ama artık annelik iç güsüsü ve yaşım dolayısıyla tekrar bir bebek istiyorum şuan olmasa bile ilerde bu durumu cok içerlenuyorum acaba dogumdan sonra ilaç tedavisine direkt başlasam tekrar aynı şeylerı yaşar mıyım çok korkuyorum birisi bana baska cocuk istiyor musun dedıgınde kimseye derdimi anlatamıyorum sizinde fikirlerınızı almak isterim güzel anneler.

Merhaba canım endişeni anlıyorum ama bir daha yaşayacağını sanmıyorum ama sana önerim pskiloga gidip derdini anlatman ona göre yol alman konuşma terapisi görebilirsin bence gebeliğin boyuncada terapi görsen kolayca atlatırsın :cherry_blossom:

1 Like

@suuzsn2 ahhh ahhh annelik delilik derlerdi çok doğruymuş. Kötü birşey olacak ihtimalini bile düşünüyoruz :cry: biz şuan sadece dua edebilir ve iyi temennilerde bulunabiliriz ama senin kesinlikle uzman desteği alman şart çok faydasını görürsün Allahın izniyle :rose:

2 Likes

Çok tesekkur ederim iyi dileklerınız için :hibiscus:🩷

Çok tesekkur ederim Allah razı olsun​:hibiscus:🩷

Bende 34 haftalık olucak yarın,benimde farklı korkularım var,ölüm korkusu ama kendim de dahil olmak üzere sevdiğim herkesle ilgili…bir sene önce annemi kaybettim,onu kaybettigim günden beri ya ben ölürsem çocuklarım bu acıya nasıl dayanacak diye korkuyorum,eşimin bir yeri agrisa,ona birşey olursa diye korkuyorum, akşam 10 dan sonra arayan oldumu birinin ölüm haberini alacağım sanıyorum,ben ilk evlendiğimde üç sene çocuk sahibi olamadım,bir tanıdık istiare namazi kılıp iki tane çocuğum olduğunu görmüştü,benim yıllar içinde iki kızım oldu ve şuan üçüncüye hamileyim,bu hamileligimi mesela çok zor kabul ettim,rüyada iki gördüler,bunu kaybedeceğim kesin dedim,o duyguyu zorla atlattım,bebeğimi kabullendim,bu seferde iki kizimdan birine birşey olursa diye korkuyorum,kendimi dinlemek istemiyorum,duaların kaderi değiştirebileceğini,rabbimin bana üçüncü çocuğu annemin ölümünden sonra gondermesinin,aslında benim toparlanmam için olduğunu düşünüyorum,çünkü ben bu süre zarfında yaşamayı bırakmış gibiydim,yeniden bahar geldi içime…hepimizin farklı korkuları var,o korkuları duymamaya çalışmalıyız bence,ben bu yolu buld

4 Likes

2 sene ileri seviye okb tedavisi gören bir anne olarak yazıyorum sana… DOĞUR​:muscle:t3::bangbang: korkma. Ben atlattiysam ben delirip birilerine zarar vermediysem vallahi kimse kimseye birşey yapmaz. Pislik içinde yaşıyoruz ama mutluyuz :grin: Ben ilk doğumdan önce de sonra da çok sıkıntılar yaşadım… oğlumun aldığı nefesi sayardim. Solunum sayısı düşük yada çok olsa sabaha kadar başında beklerdim. Şimdi aslan gibi 11 yaşında oğlum var. Birde minik geldi :white_heart: ikisinede yetisiyorum elhamdülillah :muscle:t3:

1 Like

Cok tesekkur ederim peki ikinci çocuğunuzda da yaşadınız mı

1 Like

İkincide çok daha rahatım. Tecrübe insanı xok rahatlatiyor. Öncelikle güçlü ol. Kendine inan… unutma ki senin çocuğuna senden iyi kimse bakamaz. Bırak başka işler eksik kalsın yemeğin yansın… ama evladın ve sen mutlu olun​:relieved:

1 Like