Lohusa depresyonu hakkında

Bu lohusallık depresyonu var diyorlar o doğru mu şuan bende lohusayım çoğu konuda biraz daha hassaslaştım sanki şimdi ben kontrollerde hep özele gittim gayettte memnundum doğum 20 bin tl pahalı sigortam yok bütçem yetmediğinden mecburen devlette doğum yapmak zorunda kaldım yoksa bende isterdim özelde doğum yapmayı zaten devletlerde oda süslemeye bile izin vermiyorlar herneyse doğum sürecim güzel gecti sezeryan olmuştum neyse bebeğimin solunum sıkıntısı vardı 2 gün küvez de kaldım ilk gün sütümü sağdım ikinci günü yoğun bakıma gelebilirsin emzirmek için dedi her 2 saate bir yoğun bakıma emzirmeye gittim sonra beni 2 gün sonra taburcu ettiler sonra anne bebek oteli diye bir yer var bütün annelerin bebekleriyle kaldığı bir yer yoğun bakım ünitesi ordaki hemşireler farkli kişiler idi yani kuralları var ve ayrıca kaldığim bölmeli odada eşyalarımı koymak için bir dolap bile yoktu koydular beni duvar dibine bebeğim yatması gerekiyormuş enfeksiyonu varmış falan filan doktoruna sordum neyi var diye enfeksiyonu ne ile alakali diye birşey demedi herneyse bebeğimin altını değiştiriyordum doğal olarak ağlıyordu bebek bu sonuçta ve bir hemşire geldi dedi ki bebeğin ağlıyor bebeğinle ilgilen niye ağlatıyorsun o sıra eşimle konuşuyordum telefonla eşim dediki senin canını sıkan bir durummu oldu falan filan sonra hemşirenin ismini sordum hemşire ilk kez gelmiş stajer çok bilmiş gelmis bana diyor ki bütün anneler benden rahatsız olurmuş el kadar bebeğim ağlıyor diye bebeğime yaptığı bir şey yok hakkını helal etmezmiş bagira bagira bakın iste beni sikayet ediyor diyor ordakilere ismimi söylerek bende dedim ki pardon da bebeğimin altını değistiriyorum ağlatmıyorum bebek bu doğal olarak ağlayabilir illa bir sebeb olmasına gerek yok bunu güzel bir şekilde sorsaydınız açıklardım dedim sonra baş hemşireye şikayette bulundum çünkü ne çocuğumla ilgilendiler ne de yaptıkları yanlarına kalmamalı başka bir hemşireye bir soru soruyorum ilgilenmiyor on defa sordum en az en son geldi bana el kol hareketi yaparak sert bir şekilde tepki verdi bebeğimin kilosu 2 kilo 700 gram orda düşük kilosunu söylediler sonra bende bunaldım en son çıkmak istedim bana kendi kafasina göre çıkış verdi doktor zaten bende çocuğumu aldım gittiğim özel hastaneye götürdüm baktırdım baştan aşağı komple kan ve idrar tahlili aldılar bebeğimden hepsi temiz çıktı belgesi de duruyor elimde değerleri normal negatif yani bir hastalığı yok sarılığıda yok tertermiz çıktı hepsi ve sonra eve geldim içim rahatladı çünkü çok korkmuştum bebeğim için o hemşirelerinin daha da yaptiklari var devlet hastanesnde kilerin buraya sığdıramadım 20 gün oldu nerdeyse hala ordaki yaşadıklarım kafamdan silinmiyor aklıma geldikçe sinirim bozuluyor ve kendi evimi bile yabancılıyorum bazen daralıyorum ama bebeğim için ayakta duruyorum çok seviyorum bebeğimi kokusunu içime çekince herşey geciyor ama ordaki hemşirelere az bile tepki verdim çünkü çirkinleşip onların seviyesine düşmek istemedim ama hâlâ kafamdan silinmiyor aklıma geldikçe kötü hisediyorum normal da umursamam vurdum duymazım kafama takmam ama şuan kendi evimde bile yabancı geliyor alışamadım o anlar sürekli kafamda lohusayım diye mi veya lohusa psikolojisi buna mı deniyor hani bu yazdıklarimi okuyan anneler dertleşirsek iyi olur dm den yazabilirsiniz

4 Beğeni

Bu devlet hastaneleri beni hiç şaşırtmıyor.
Lohusa depresyonu diye bir durum var fakat sende lohusa depresyonuna dair belirti görmedim.
Sen şuanki duruma uyum sağlarken bunalmışsın. Biraz kendine zaman ayırmalısın
Şuan böyle hissetmen çok normal

Çocuğunu kabullenemeseydin, kendini değersiz hissedip devamlı ağlasaydın neden ağlıyorsun diyenlere cevap bile veremiyorsan
İçinden hiç bir şey yapmak gelmiyorsa devamli uyumak istiyorsan bu lohusa depresyonu olurdu.

1 Beğeni

Haklısın ilk zamanlar agladım ama çocuğuma bir şey olur korkusuyla ve de ordaki hemşirelerin söyledikleri hoş değildi çünkü ben zaten yeterince bebegime en iyi şekilde bakıyorum onların saygı duymayıp bana öyle söylemeleri hoş değildi yani sürekli kafama takıldı bunaldım iyice o yüzden hastanelerin yanından bile geçesim gelmiyor yani bunalıyorum gordukce hastaneler üzerime geliyor sanki

1 Beğeni

Hastanede yaşadığın olay zaten hoş değil. Sağlık çalışanlarına uygun bir davranış değil. Ben olsam ben de şikayet ederdim.

1 Beğeni

Aynen öyle kesinlikle hiç hoş değildi yaptıkları yani hepsi parası için çalışıyor ben sanmıyorum da bebekle ilgilenmediler bile madem enfeksiyonu var ilgilen gerekli tedaviyi yap bişi yaptıkları da yok çay kahve içip orda dedikodu yapıyorlar ama özel hastenede bildiğim çok iyi bir çocuk doktoru vardı tahlilelleri temiz çıktı bişeyi olsa zaten yatış verirdim dedi değerleri normal zaten bebişimin Allahıma şükür :blush:

3 Beğeni

Yaşadıkların seni üzmüş,aslında lohusa depresyonunda değilsin canım merak etme. Sana iyi gelecek bir şeyler yapmaya çalış, yaşadığın kötü şeyleri aklına getirme. İyi düşünmeye çalış hep :pray: Lohusa depresyonunu ben yaşadım, bebeği kabullenmekte zorlandım ilk birkaç gün. Sonra ilerlemeden önüne geçtim çok şükür. Seninki böyle bir şey değil yani merak etme. İçini ferah tut :heart:

1 Beğeni

Sağol teşşekür ederim haklısın iyi şeyler düşünmeye çalışıcam bebeği kabulenememe durumu istememek gibi mi pişmanlık duymak gibi mi yoksa bu çocuk benim çocuğum mu diye şimdi düşünmek gibi mi tam olarak ona göre bende lohusalık depresyonunda mıyım diye merak ediyorum da ona göre merak ettim

1 Beğeni

Ben kabullenememiştim doğduğunu ve hala karnımda hissetmek istiyordum. Bir de sürekli uyuyor ya bebekler yeni doğduklarında, sadece emziriyordum, sonra uyuyordu. Hani insan hamileyken bebek doğduğunda böyle sakinlik olmayacağını falan düşünür ya, işte ben o sakinliğe alışamamıştım ilk zamanlar ve bu yüzden de kabullenmekte güçlük çekmiştim. Ama dediğim gibi çok az bir süre sürdü, sonra hemen toparladım

Bence sakin olmasi daha iyidir benimki hiç susmuyor dinlenemiyorum yemek bile zar zor yiyorum mama başlattık bakalım denemediğim şey kalmadı inşallah düzelir bende karnımda hissetmek istiyorum o zaman daha iyiydi şimdi hep ağlıyor moralim bozuluyor uyumayınca

1 Beğeni

Sen kendi stresini bebeğe yansıtıyor olabilir misin canım, hani dinlenemediğin için streslenebilirsin. Bebek de bu yüzden huzursuz olabilir. Hastanede de mama vermişsin, belki de o yüzden sütünle tam karnını doyuramıyordur. Eşin evdeyken biraz eşin ilgilensin, eminim ilgileniyordur zaten de hani bu süreçte sen de biraz kendinle kalıp kafa dağıtıp enerji toplayabilirsin. Balkonda bir hava almak bile iyi gelebilir insana

2 Beğeni

Bugünler hep geçicek. Şuan böyle hissetmen çok normal
@Nuran’ın dediklerine katılıyorum. Anne gergin huzursuz olunca bebek de huzursuz oluyor

2 Beğeni

Sanırım haklısın eşim işe gidiyor geliyor ona rağmen bana yardımcı oluyor yorgun haliyle uykusuz kalıyor bebeğe bakıyor bana ev işlerinde yardım ediyor bazen yemeği eşim yapıyor yani çok ilgileniyor sağolsun bugün annem geldi yanıma bebeği emzirdim mama verdik anneme bıraktım bebiş 2 saat uyurken kuaföre gittim sonra bi daha eve geldim emzirdim mama verdim uyudu sonra gezdim mağazaya gittim alışveriş yaptım sonra bir kaç yere uğradım ordan da dondurma aldım sahilde yürüyüş yaptım ordan eve geçtik tekrar emzirdim mama verdim eşim işten geldi biraz da eşimle dolaştık sahilde mısır yedik geldik eve gene emzirdim uyuyor şimdi emzirip mamasını vereceğim Allahıma şükürler olsun karnı doyuyor uyuyor bugun kendime biraz vakit ayırdım rahatladım kendime geldim bebişimide emzirmeye ihmal etmedim şuan biraz daha iyiyim şimdi uyurken bebeğim o sıralar süt yapması için güzel güzel yerim sütüm artar inşallah hangi yiyecekler özellikle süt yapıyor söylerseniz bana da bilgi olur meyve de yerim bol bol benim bebişime bol bol dua edin bende sizin bebişinize size dua ederim :smiling_face_with_three_hearts::innocent:

3 Beğeni

Haklısın aslında benim stresim ona yansıyor olabilir belkide ondan sütüm az geliyor biraz da gerektiği kadar yemem gerekiyor yiyorum ama önceden bebek sürekli ağlıyodu zar zor yemek yiyodum bırakamıyordum ondan da olabilir bol bol dua ediceğim Allaha şimdi mama da veriyorum emzirdikten hemen sonra Allah’ıma şükürler olsun herşeyde bir hayır vardır

1 Beğeni

@Mutlubiranne_1 Ahh canım benim, o pozitifliği yazından da hissettim zaten. Sana iyi gelmesine sevindim. Kendini ihmal etme ki bebişin de huzurlu olsun. Bol su ve yeşil sebzeler çok süt artırıyor ve tabi ki aynı zamanda da bebeğin bolca emmesi. Bebeğin emiş gücüyle süt kanalları daha çok açılıyor ve böylece sütün de artmış oluyor. Mesela dereotu en çok süt yapan yeşillikler arasında. Bol su içip emzirirsen sütün de artar emin ol. Her gün Kur’an okumaya çalışıyorum düzenli olarak, hepimize dua ediyorum canım benim merak etme. Umarım bebiş hep sağlıkla büyür, senin sütünü almaya devam eder inşallah :pray::smiling_face_with_three_hearts::blush:

2 Beğeni

Kendine haksızlık etmemeyi öğrenmen gerek önce Sıla. Sarsıl ve kendine gel canim benim. Bak sen yeni doğum yaptın. Bundan sonraki hayatında küçük bir can var artık gözlerinin içine bakan, kalbinin ritmiyle sakinleşen, sana emanet olan. Yapamadıklarına değil yaptıklarına odaklanmakla başlaman gerek. Kendini aciz, yetersiz, beceriksiz hissediyorsun biliyorum. Ama bitecek emin olabilirsin çünkü başka alternatifi yok bunun. Bebek dediğin varlık tek iletişim yolu ağlamak olan bişey, bir anda annecim şuanda gazımı çıkartmaya çalışıyorsun ama ben açım bilgin olsun dese ufacık bişey korkunç olurdu :smiling_face_with_tear: Kalbini dinle, sen elinden geleni yaptın mı, yaptın o halde artık biraz derin nefes al. Mesela biraz süt sağıp yürüyüşe gidebilirsin yalnız başına. O ortamdan birazcık olsun uzaklaşmayı deneyebilirsin. Biraz olsun işe yarayacaktır eminim :heart: Gelelim eşine şimdi. Öncelikle siz evlisiniz. Yani bir hayatı paylaşmaya söz verdiniz. Gördüğünüz güzel günler olduğu gibi zor günler de olacak tabiki. Eşin sana yardımcı olmuyor. Müşterek kullandığınız evinizde elinden gelen işleri yapıyor bu kadar. Dağıtırken birlikteyseniz toplarken de birlikte olacaksınız. Yada o yapacak. Yapacak arkadaşım işi ne ?? Sen çocukla ilgilenirken bacaklarını uzatıp TV izleyeceğine yemek yapacak gerekirse. Yemek yapmayı bilmiyor mu kahvaltilik çıkarsın dolaptan doyurun karnınızı, hem hafif olur kolay sindirirsiniz :smiling_face: Demek istediğim şey iyi günde kötü günde derken şaka yapmıyordu nikah memuru. Şimdi herkesin üzerine düşeni yapma zamanı :smiling_face_with_tear: Nereden bildiğimi biliyorsun lohusalıkta 10. günüm :grimacing: Kendini sev, kendine saygı duy, kendine değer ver… :heart:

3 Beğeni

@Esma Lohusalığı bu kadar güzel anlatabilen nadir insanlardan birisin sen de arkadaşım :smiling_face_with_three_hearts::star_struck::blush:

3 Beğeni

Yaşadığım için olabilir mi tatlım :grimacing::sweat_smile: @NURAN

2 Beğeni

Amin canım benim sağol teşekkür ederim :heart::heart::heart:

Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın okudum hepsini haklısın hayata pozitif bakmak gerek her zaman yok eşim yardımcı oluyor sağolsun hem iş konusunda yeri geliyor yemeği o yapıyor çoğu seyde yardımcı oluyor beni hiç yalnız bırakmıyor sağolsun aslında bebeğime en güzel şekilde bakıyorum onun için herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyorum eskiden endişeliydim bebeğim ağlıyordu doymuyordu sık sık emzirmeme rağmen uyumuyordu hiç sürekli huzursuzdu ve bende iyi değildim şimdi mama başlattık çok şükür yiyor karnı doyuyor güzel gene uyuyor 2 saat 2 saati gecırmeden emzirip sonra mama veriyorum gazını çıkartıyorum kokusunu içime çekiyorum güzelce yatırırken besmeleyle yatırıyorum dua ediyorum onun yanı başında cennet kokulum o benim Allaha şükürler olsun karnı doyup güzel uyumaya başlayınca benim de içim rahatladı hem biraz olsun kendime vakit ayırıbiliyorum o uyurken hemde mutluyum o böyle huzurlu oldukça daha ne diyeyim ki​:heart::smiling_face_with_three_hearts::sparkling_heart:

1 Beğeni

Bak ne güzel çare bulmuşsun maşallah uyusun da büyüsün sağlıkla inşallah :heart: Eşin konusunda demek istediğim şu, yaptıkları lütuf değil sana. Ben yapamıyorum bak gördün mü o işleri de kocam yapmak zorunda kaldı deme. Yeteri kadar yükleniyoruz kendimize zaten bir de o yükü bindirme omuzlarına sana da günah. Yapsın elleme bilmediklerini öğrensin ( benimki çamaşır makinasına uzay mekigi gözüyle bakıyordu mesela ) :sweat_smile: Gecen gelmiş aşkım dolap dağılmış diyo. Dedim topla o zman :joy::joy: @Mutlubiranne_1

2 Beğeni