Korunma yolları

Merhaba kızlar doğum yapalı 1 buçuk ay oldu ve ben uzun bir süre ikinci çocuk düşünmüyorum. Hem ruh hem de genel sağlik açısından kendimi iyi hissetmiyorum. Korunma yöntemlerinden deri altı implantı ve spiral takılmayı düşündüm ama hormonlu oldukları için kilo alımı yapıyorlarmış. Ayrıca spiral’in kaçma ihtimali varmış. Sizler nasıl korunuyorsunuz? Birliktelik sırasında eşim prezervatif kullanıyor ama onun da sağlıklı olduğunu ve rahat olduğunu düşünmüyorum. Sizce iğne daha mı iyidir, yoksa onda da hormon varmıdır ? Ne yapmalıyım

1 Beğeni

İğne ve ilaç kullanmanı önermem. Olduki ikinci çocuk düşünürsen tembelleştirme yapıyor. Spiral adet düzensizliği ve kilo yapıyor evet. Deri altı imlantı hakkında fikrim yok . Bence en iyisi geri çekilme ve prezervatif. Ben onu tercih ediyorum

2 Beğeni

Teşekkür ediyorum, peki geri çekilme olayında hamile kalma olasılığı varmıdır. Riske atmak istemiyorum korkuyorum. Eşim de prezervatif kullanmayı istemiyor, geri çekilme olsun istiyor ama dediğim gibi ya hamile kalma olayı olursa diye korkuyorum.

1 Beğeni

Vala canım korunmayı erkeğe bırakırsan hamile kalırsın en iyisi sprial ben 6 sene bakır olanı kullandım sonra adetim arttığı için çıkardım hap kullandım bir süre sonra eşim prezervatif kullandi 2 defa icimde yırtıldı suan hamileyim b3ni dinle en iyisi sprial

1 Beğeni

2 kizim var simdi yine hamileyim 1ci kizimda spiralle hamile kaldim 2ci kizimda esim korundu prezervatif ile 3cuye de dogum kontrolle kaldim :see_no_evil::see_no_evil: soyleyin bacilar Daha ben ne yapayim :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: kisa ve öz hic birinin garantisi yok canli ornegi karsinizda :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

13 Beğeni

Sen toptan bağlat :rofl:

3 Beğeni

Bir tanıdığım 2 çocuğuna da geri çekilme ile hamile kaldı. İlk çocuğu daha 2 yaşında diğeri 9 aylık şimdi yine hamile. Bence en iyisi prezervatif.

2 Beğeni

Ayy maşallah kız :joy: sağlıkla büyüsün miniklerin :heart:

Kuzum öncelikle nasipte varsa hertürlü hamile kalırsın. Ama tedbir kuldan eşin kendini bilirse o anda afedersin doğru anda olursa sorun olmaz. Ama arkadaşımdan biliyorum eşim o an anlamıyor boşaldığını geç çekiliyor diyodu. Eşinin kendini bilmesi lazım

2 Beğeni

Acı ama gerçekler :joy: biz tedbirimizi alalım insAllah olmaz. Teşekkür ediyorum hepinize :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Benim esimde geri çekilme ile korunuyor du suan 31 haftalik kizima hamileyim zerre güvenmiyorum esime bi kizim daha var şükürler olsun 8 yasinda ayrica 6 dusugum var ailem çevrem bsski yapıyor yeter sana gunah daha yapma çocuk sezeryan da tuplerini bağlat diye bu arada 37 yasindayim kararsizim siz olsaniz ne yapardınız arkadaşlar

2 Beğeni

10 yıldır hap kullanıyorum dogum yapar yapmz hapa basldm ebe sadece sütünü keser dedi onn disinda zarari yok demisti ama kesinlike sutumu kesmedi duzenli kullandıktan sonra hap korur bide unutmayacaksın atacaksn her gun

1 Beğeni

Bence en iyi prezervativ otekiler saglikli degil. Arada 1 ay dogum kontrol hapi icersin. Ama dogum kontrol hapida cokda iyi secenek degil benim adetimi azaltiyodu icdigim ay mesela

2 Beğeni

Tabi sağlık herşeyden önce geliyor, ben zor bir doğum geçirdim yüksek tansiyon sebebiyle. Uzun bır süre düşünmüyorum. Sizin yerinizde olsaydım evet bağlatirdm, 6 düşük de gecirmissiniz. Yine de karar sizin. Hakkınizda hayırlısı olsun.

1 Beğeni

Suanlik prezervatif kullanıyoruz ama insAllah bir sorun sıkıntı olmaz

Kuzum hiç olmadı iki tane üst üste taksın doğal yöntemler en iyisi

Hiçbir şey seni korumamis bacım :rofl:

Öncelikle nasip boyle meseleler. Çocuğun doğacağı ve geleceği varsa muhakkak doğar. Çok kesin korunma yöntemleri kullanmalarına rağmen hamile kalan tanıdıklarım da oldu. Öncelikle çocuğun keyifli yanlarına odaklan bunu stres yapma şu an. Hiç istemiyorsan bir uzmana gidip en sağlıklı yönetimin senin için ne olduğunu konuşup karar verin.

1 Beğeni

Yumurtaların kendi sözü üzerine söz kabul etmemiş gibi görünüyor :sweat_smile:

1 Beğeni