Aynen öyle bazen bazı şeyleri herkes çok fazla abartıyo bak ben bukadar acıya dayandım havası mı yapmaya çalışıyolar anlamıyorum
Bizim toplumumuzda hep vardır ya hastalık yarıştırmak, benimki daha zor demek, sonra çocukların zorluğunu yarıştırmak, benimkiler daha çok yoruyor gibisinden. Doğum hikayeleri de buna dahil sanırım
Merhabalar benim de ilk gebeliğimdi herkese dedim ben erken doğururum 36dan sonra her an gelebilir dedim 40+5te doğurdum kontrollerim özelde oldu sonra 36.haftada taşındık başka şehire ve akrabamız kadın doğumcu olduğu için devlete gittim son haftalar doğum için normal istediğimden devlette bekletiyorlar bir sıkıntı yoksa ve ben size normali öneririm hemen toparlanma açısından
Bu anlattığınız tam olarak ben. Kendimi çok korkutup hamileliği zehir ettim kendime. Ama doğumum aksine çok kolay gerçekleşti. Beni tek zorlayan doğum sonrası dikişlerdi.
Evet çok saçma ama herkes öyle yapıyo
Peki normal doğurunca dikiş atıyolar ya oturup kalkarken tuvallette falan yanma agri olmuyo mu
Canım benim 3-4 dikişim vardı oturup kalkarken rahatsızlık hissi oluyor evet bana parol yazmışlar ama hiç kullanmadım çünkü öyle ağrım falan olmadı bazen acıyor evet ama normal bir acı yani hiç büyük değil ve oturup kalkarken dikkat ediyordum acıdığı için değil tedbir amaçlı. Doğumdan sonra zaten geliyorlar çişini kakanı yaptın mı diye sormaya benim ilk çişim biraz yaktı beni ama o da minik minik yaptım yapabildim o zaman çok afedersin taharet musluğunu açtım klozette öyle yaptım çişimi ama abartılacak dayanılmayacak bir yanma değil hassas bir bölgeya insan korkuyor mesela taburcu günü dikişim kontrol edilecekti tekrar çatala gittim ama diyorum ki napcam ben canım yanacak yine ama öyle olmadı yani acımadı bile kontrol yaparken düşün. Büyük tuvaletimi yaparken zorlanmadım ama ıkınmadım o kendi geldi öyle söyleyim zorlamadım hiç ama acımadı bir yerim
Sana her özelimi anlattım şuan
Normal doğum imkânım olmadıgı için sezeryan oldum epidural anestezi aldım hiç zorlanmadım
Elinizi kestiginizde ne kadar acirsa belki daha az ağrı eşiğinize bağlı birazda ben doğumdan bı saat sonra bağdaş kurup oturmustum herhalde acimiyodu herkes farklıdır bende olan sizde olmaz sizde olan bende olmaz o yüzden kendinizi ay aciyomus yada ohh acimiyomus diye kasmayın hayırla ve sağlıkla kucaginiza alırsınız insaallah
İyileşme süresi açısından normal doğum daha sağlıklı canım ama sancı çekmek istemezsen ya da bebeğin ters ise sezeryan daha konforlu ben sezeryandan sonra çok sürmedi ayaklandım hemen profilimden hikayemi okuyabilirsin
Benim tuvalette acımıyodu ama otururken acıyodu. Buzla kompres yaptırmıştı bana hemşireler. O çok iyi geliyor
Ayy ben de çok korkuyorum Benim de ilk gebeliğimdir.Allah kolay doğurmayı nasip etsin
Lotus doğum bebek ve anne için daha sağlıklı oluyor.