Kızlar 39. Haftayı bitiriyoruz hala benim oğlandan tık yok. Ama bir bel kalça ağrısı var anlatamam sol tarafım adım attırmıyor batıyor. Açılmam vs olsun diye 35. Haftadan beri düzenli plates yapıyorum daha öncesi de var ama bu son haftalarda squat pelvis açma hareketleri vs yaptım. Son haftamda da açılmam olmayınca zoeladığım için mi yoksa neden bilmiyorum. Kalçaya vuran bel ağrısı çeken var mı doğumdan önce. Yürüyüş yapmam lazım ama Sol tarafım adım bile attırmıyor.
Son ultrason kontrolünde bebeğin konumu nasıldı? Kanalda mıydı? Belki şuan kanala giriş yapıyor veya yapmış olabilir. Çünkü son haftalarda şiddetli baskı nedeni genelde bebeğin doğum pozisyonuna geçmesine bağlı oluyor. Biraz dinlen ve ağrılarını gözlemle. Yalancı sancı da yaşıyor olabilirsin. Dinlenmeye geçtiğin süreçte belli olur. Hafiflerse sorun yok. Giderek sıklaşır ve başka belirtiler de eklenirse acile gidip kontrol ettirebilirsin
Kanalda olabilir
Benim de tek taraflı ağrım vardı yük bindiği için oluyor esneme hareketleri yap mutlaka, ben de dün gece doğum yaptım 40+1 de ilk doğum olunca 42ye kadar yolu var gelmeyecek diye korkma bol bol egzersiz yap ben son zamanlarda hareketsiz kaldığım için sancı çekerken comelemedim bile
37-38 haftalarda yüzü görünmüyordu. Ama 39. Hafta kontrolümde yüzünün göründüğünü bi tık yukarıda olduğunu normalde bununla karşılaşmak istemediğini dile getirdi doktorum ama kontrolden çıkarken bile yürüken iğne batma hissi vardı nasıl kanalda olamaz diye üzülmüştüm. Ne açıklık ne bişe var valla ![]()
![]()
Ay inşAllah ya doğsun istiyorum artık. Karnım iyice aşağı indi belim ağeıyor yürüyüş yaparken
Sürekli olarak plates yapıyorum inşAllah işe yarar ya normal doğum istiyorum bebiş 4 kiloya yaklaştı koekuyorum iyice 41. Haftayı beklersem 4 kiloyu geçer malesef