2 aylık hamileyim bu süreçte cinsel ilişiki oluyor mu sorun olurmu
Doktor bize 14.haftaya kadar cinsel ilişkiyi yasaklamıştı. Sonrasında da korunmalı ilişki serbestti. Herhangi bir sıkıntım da yoktu. Tüm gebelere bu şekilde öneriyorum demişti.
Doktorun yasaklamadığı sürece hiç bir sorun yok demektir. Herhangi bir risk oluşacaksa bunu öngörürse yasaklar. Bir sonraki kontrolünde sor istersen. Herkesin dediğine göre hareket etme yani herkesin süreci farklı en iyisini doktorun söyler çekinme hiç yani
Ben sormuştum sakıncası yok sadece hızlı ve ani hareketlerde bulunma demişti 30+5teyim bir problem yaşamadım şu ana kadar, riskli bir hamileliğin yoksa sorun olmaz bence ama yine de bir doktorunla konuş istersen
Acikcasi biz kendimiz korktugumuz icin hamileligi ogrendigimiz gunden beri hic cinsel iliskiye girmedik doktorum birsey dememesine ragmen. İyiki de girmemisiz 13cu haftada durup dururken dusuk riski oldu kahve akinti oldu hematom varmis yatis verdi tedavi oldum zamanla yavas yavas gecti tabi sonrasinda doktor cinsel iliski yasak demişti. Hematom geçince de hala korunmaya devam ettik simdi 33cu haftadayim serviks kisalmam var yine kendimi korumama ragmen erken dogum riskinden yine yatış verdi ve tedavi uyguluyoruz. Birde iliski olsa neler olurmus kim bilir belki bebegi kaybederdik Allah korusun. Yani sabredebiliyosaniz bi kac ay sabredin sonrası zaten bebek dogunca hersey duzelicek
Her hamilelik farklı ilerliyor, o yüzden bu konularda en doğrusu doktorun kişisel değerlendirmesiyle hareket etmek bence. Bazı gebeliklerde risk varken ilişki yasaklanabiliyor ama herkeste aynı olmuyor. Doktor bir sakınca görmüyorsa cinsel ilişki genelde bebeğe zarar vermez. Korkudan uzak, doktor kontrolünde ilerlemek en sağlıklısı ![]()
Herhangi bir risk yoksa doktor yasak koymuyor. Riskli durumda zaten hemen söylüyorlar.