Ben kızartma aşığı bir insanım. Sebze cok seviyorum o ayri ama canım arada kızartma çekiyor tabii her türlü kızartma yiyorum fakat hamilelikte bunu azaltmaya çalıştım. Sonuçta yağ giriyor vücuda. Sizce tamamen kesmeli miyim? Daha önce bu konu hakkında zararı araştıran ya da doktoruyla konuşan var mi? Beni bilgilendirir misiniz
Kizartma genelde yağlı oluyor .buda miyde bulantısı veriyor .tabi sana vermiyorsa rahatsız etmiyor da haftada bir kese falan yeye bilirsin bence.sen kaç hafdasın?
Benim durumu biliyorsun hamile olduğumu öğrendiğim gunden beri diyetteyim. Doktorum bana kilo yapmaması icin patatesi yeme demişti.
Canım çok çekerse bir kücük patatesi kızartıyorum.
Biliyorsun yağ fiyatı uçuk.
Her seferinde fazla yağ kullanmamak icin en küçük patatesi küçük küçük doğuyorum bir yemek kaşığı yağda kavuruyorum.
Onlar birnirine yapışıyor diyeceksin.
Kavurma aşamasinda 1 çay kaşıği kadar tatlı/acı toz biber atarsan birbirine yapışmaz.
Hem fazla yağ almazsın hem de kızartma isteğini bastırırsın
Ben ayda bir ödül niyetine yapıyorum
Valla haftada bir kere canım çektiği için yiyorum. Doktorum onaylamıyor ama çok aşırıya kaçmadan ye dedi. İnsan canı isteyip de yemeyince uyuyamıyor bile. O yüzden az da olsa yapıp yiyorum valla