Kistig higroma teşhisi konuldu bebeğime 13 haftadayım bunu yaşayan kimse var mı çok zor durumdayım
O ne demek cnm İlk defa duydum
Bende Gözdeilk hamileliğim bebekte sıvı ve ödem oluşmuş rabbim kimseye yaşatmasın
Merhaba, öncelikle bu kadar zor bir durumla karşı karşıya kaldığın için seni çok iyi anlıyorum ve kalpten destek olmak isterim. Kistik higroma, bebeklerin boyun veya baş bölgesinde görülen sıvı dolu kistlerin oluştuğu bir durumdur ve erken gebelik döneminde tespit edilebilir. Bu durum maalesef gerçekten endişe verici olabilir, ama her vaka farklıdır ve bazı durumlar zamanla düzelebilir ya da yönetilebilir hale gelebilir.
Kistik higroma, bazen bebekte başka durumlarla ilişkili olabilir ama kesin teşhis ve prognoz için daha detaylı testler ve kontroller gerekebilir. Bazı durumlarda bu kistler zamanla küçülür ya da tamamen kaybolabilir. Doktorun seni amniyosentez veya genetik test gibi ek tetkikler için yönlendirebilir, bu testler durumun ciddiyetini daha iyi anlamak için önemlidir.
Benzer bir durum yaşayan ve bebekleri sağlıklı olan birçok anne de var. Bu yüzden moralini yüksek tutmak çok önemli. Mutlaka doktorunun önerilerini takip et ve başka bir uzmanın görüşünü almak istersen bu da iyi bir fikir olabilir. Bu zorlu süreçte kendine ve bebeğine iyi bak, umarım her şey en iyi şekilde sonuçlanır. Burada senin için destek olmaya devam edebilirim.
Çok geçmiş olsun canım
Çok teşekkür ederim vedalaşmam gerekecek minnoşumla doktorum öyle söyledi rabbim kimseye yaşatmasın bu durumu
Benimde ilk gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı. Seninkinden biraz farklı olabilir ama çok istenilen bir bebeği kaybetmenin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Ama sonrasında yine hamile kaldım ve sağlıklı bir minik dünyaya getirdim. O yüzden dünyanın sonu değil, yine denersiniz.