Merhaba kızlar doktor yarına kese için beni çağırdı dün beta verdim 585 çıktı. Acaba kese yarın görünür mü. Yarın tam 5 hafta olacak
Merhaba, kese genellike 6. Haftadan sonra görülebiliyor ama bu kesin değil tabi göremezsen üzülme henüz erken olabilir.
Yok cnm 6 da gorunur o yuzden endiselenme
Ben de bir an önce görmek istiyorum hep bi aksilik olacakmış gibi geliyor. Acaba yarın çağırma sebebi tahlil vs olabilir mi
Betanın belli bir değere kadar yükselmiş olması gerekiyor diyorlar benim ki haftama göre azmış gibi geliyor
Hamilelik Haftalarına Göre Beta HCG Hormon Değerleri
Hamileliğin haftalarına göre kanda tespit edilebilen Beta HCG hormon seviyeleri aşağıdaki gibidir:
Gebelik Haftası | En Düşük Beta HCG (mIU/mL) | En Yüksek Beta HCG (mIU/mL) |
---|---|---|
3 hafta | 5 | 50 |
4 hafta | 5 | 426 |
5 hafta | 18 | 7340 |
6 hafta | 1080 | 56500 |
7-8 hafta | 7650 | 229000 |
9-12 hafta | 25700 | 288000 |
13-16 hafta | 13300 | 254000 |
17-24 hafta | 4060 | 165400 |
25-40 hafta | 3640 | 117000 |
Çok teşekkürler
Gözükmez çok küçüktür.
Tabi ne olup bitigini ogrenmrk icin icini ferah tut
Merhaba, bizde 5.hafta da keseyi gördük bebeği küçük olduğu için görememiştik, bu durum zaten normal karşılanıyor. Bir hafta sonrasına tekrar çağırdı kese içini görebilmek için. O zaman da 6 haftalık olmuştuk ve bebeği görmüştük. O yüzden kese görünebilir bebek görünmeyebilir üzerine takiben haftaya bi daha gel bakalım diyebilir.
Bugün gittim kese görünmedi çarşamba tekrar çağırdı bakalım
Beta hcg 3000 olmadan doktorlar kesenin görünmesinde sorun olacağının söyler genellikle. 7-8. haftanızda gitmeniz hem keseyi hemde bebeğin kalp atışını duymak açısından daha sağlıklı olur
Ay keşke böyle söyleseler bari çarşamba tekrar çağırdı umarım görebilirim
Bence acele etme ve en azından 6+4 olmasını bekle, öyle ya da böyle göreceksin zaten. Geç döllenme nedeniyle kese bazen geç görünüyor. Gidip tekrar göremediğinde psikolojik olarak kendini üzmüş olacaksın beklemen daha sağlıklı olur