Bebekle kedinin aynı evde olmasını deneyimleyen oldu mu? Tüyle ilgili beni cok korkutuyorlar. İki tane kedim var. Tavsiyeleriniz ya da araştırıp öğrendikleriniz neler?
Ben evcil hayvanın olduğu evde bebeklerin daha mutlu daha güzel büyüdüğünü duyuyorum ve okuyorum hep ama hijyen açısından bir fikrim yok
Ben de bu konuda çok endişeliyim. 1 kedimiz var. Kedimiz bebeği kabul eder mi ekmezsse nasıl yaparım. Bebeği kabul ederse dibine uzun süre yatar da kılları birikir mi? Nasıl yemeklerden kıl çıkmasın diye temizliğe çok önem veriyorsak. Duruma göre tetbir alacağım
Doktorla görüştüm, kediler düzenli olarak aşılarını oluyorsa hiçbir sorun olmaz dedi. Alışma süreci ise tamamen size bağlı bu konuda çok araştırma yaptım. Bebeginizin oyuncakları, kıyafetlerini koklatin ve oynamasina izin verin ki yabancilamasin. Bebek ilk eve geldiğinde yüzü kapali olacak şekilde kedinize koklatin muhakkak. Eve birinin geldigini öğrensin:) Daha sonra kontrollü olarak emzirirken, severken, kucaginizdayken koklamasina izin verin. Vücuduna da dokunabilir fakat yüze dikkat Ben de aynı şekilde yapacağım. Kediniz kabul eder diye düşünüyorum bir endiseniz olmasin. Benim endişem hijyenik
Benim annem kedileri çok seviyor evi bahçeli olduğu için kedinin biri geliyor biri gidiyor. Anne ne yapcan bu kadar kediyi diyoruz kediler aç mı kalsın diyor. Bir tanesine bak diyoruz kediler sokakta üşüsün mü diyor. Hangi birine aşı yaptırsın? O kadar kediye rağmen yemeklerinden bir kere bile kıl çıkmadı. Oturmaya gidiyoruz üzerimde bir kıl tanesi bile yok. Ben bir ara 2 kedi ile ilgilendim. Evimin her yerinde kıllar uçuyormuş gibiydi. Galiba evi her gün süpürmek lazım. Ben mesela yemek yapmadan önce kedimi kucağıma almıyorum. Kucağıma alıp sevdiysem yemek yapmadan önce üzerimi değiştiriyorum. Yoksa sanki üstümden yemeğe uçacakmış gibi geliyor. Ama annem çok rahat.
Doktorum, kedinin sürekli evde olduğunda sorun olmadığını ancak dışarı çıkan bir kediyse malesef sorun olduğunu söyledi. Tüy yolu degil malesef dışkı yolu ile bulaşan bir hastalık var Toksoplazma adında. Hamileligin ilk ayında kan örneği alınıp buna bakılıyor. Dışarı çıkan kediler, dışarıda birçok yere dokunduğu ve diger hayvanlarla temas ettiği için bu mikrop kediye yerleşebiliyor. Hamileyken Toksoplazma mikrobuna yakalanırsanız siz değil malesef bebeğiniz etkileniyor. Siz yine de doktorunuzla bu konuyu görüşün derim.
Ben aşısız kediye, köpeğe dokunmuyorum. Toksoplazma testimiz temiz çıktı. Kedimizin de tuvaletini mama kabı vs eşim ilgileniyor.
@Cansu benim arkadaşımın kedisi vardı bebek olduktan sonra bebekle kedi çok iyi anlaştılar hatta annesi yalandan çocuğa kızar gibi yapsa kedi anneye saldırıyordu. Bebekte kediyle çok güzel oynuyordu hep. Zaten ilk doğduğundan beri kedi olacağı için bence alışırlar.
çok güzel.
İnşallah bizim de öyle olur
@Cansu inşallah canım bende hep videolarda izledikçe hevesleniyorum ama maalesef eşim istemiyor ikimizde çalışıyoruz kim ilgilenecek onla diye.
Biz de çok seviyoruz. Bugün aşısını yaptırdık.
Geçen hafta 130 lira olan ilaç bugün 220 lira
10 kilo maması 1000 lira
Her kedinin karakteri farklı olur. Bizimkisi kendisini canı isterse sevdiriyor.
Varlığı yetiyor.
Bugün eve 5 saat geç geldi. Eşim de ben de gözümüz yolda bekledik.
Bıdık kızın annesi babası ölmüştü. Öyle tanıştık.
Yardıma ihtiyacı olan kedi ve köpeklere yardımcı olmayı daha çok seviyorum.
Bir gün Bıdik aramızdan ayrılırsa barınaktan en yaşlı kediyi sahiplenmek istiyorum
Köpek olsa daha çok ilgi ister ama kedi her zaman ilgi istemiyor. Bir gün kendinizi hazır hissedersenin pati arkadaşı ile yaşamak çok güzel bir duygu
Ev yemeklerinden yemiyor sanırım bizimkinde aksine mama yemiyor hep ev yemeği bide seçici velet
Belki mamanı kalitesini sevmemiştir başka bir marka denediniz mi
Kuru mama olarak çok denedik hiçbir şekilde yemiyor yaş mamaya bayılıyor o da biraz tuzlu geliyor bize
Zaten her gün yaş mama verilirse kedinin dişleri çürüyormuş
Sizinki galiba royal canın kalitesi istiyor galiba
Royal canın kalitesine benim de bütçem yetmiyor
Şuan molly somonlu kullanıyoruz
Hadi bize kedinizle Günay’ın ilk karşılaşmalarını, tanışmalarını anlat Kediniz bebişi görünce nasıl tepki verdi, ne kadar sürede alıştı, yanına gelmeye başladı ya da alışabildi mi? Şu anda birlikte vakit geçirmelerine izin veriyor musun, geceleri ne yapıyorsunuz? Süreci nasıl yönettiniz? Anlat da dinleyelim azıcık
Evet ben de bunu anlatmayı planlıyordum
Biz eve gelesiye kadar Gunay acıktı ama araba sarsıntısı anne karnında gibi hissettirdiĝi için arabada hep uyuyordu. Tam eve getirdik. Kedi, bebeğe yanaşmaya başladı. Bebek aç olduğu için ağlamaya başladı. Kedi korktu geri geri kaçtı. Kedimiz 1-2 saat ağladı. Maov maov diyerek. Ben eğilip kediye dokunmak istedim ama ameliyat dikişlerimden dolayı hem eğimedim hem de çok ağrım vardı. Kedi bu aralar çok gözüme batıyor. Kedi her dışarı çıkıp eve yatağa yattiğında üstündeki mikroplar gözüme batıyor. Bi kac kez kedi bebeği kokladı. Bi kac kez de biz bebeği kedinin yanina elimizle tuttuk kedimiz bedenini geri cekti. Zaten bizim kedinin genel karakteri böyle cani sevdirmek isterse sevdirir onun dışında kimse dokunsun istemez. Ben bebeğe tıslarsa diye çok korktum. Böyle bir durum olmadı. Kedinin evde yatmasına izin verdiğim yerlerde yatiyor. Çünkü kedi çok pis. Yeni evimiz zemi katta olmadıği için tam bi ev kedisi olur o zaman yanına yatmasına izin veririm diye düşünüyorum. Zaten simdi bebeğin yanina yatmak gibi bir adim da atmadı. Ben emzirirken bazen gelip yanıma yatıyor. Bi kaç kez de ben emzirirken koklamaya geldi. Elimin tersi ile sevip sonra elimi ıslak mendile sildim. Bu konuda kendimle gurur duymuyorum. Bebeğe tırmık atacak diye çok korkuyorum. Dışarida kendisini savunsun diye tırnaklarıni kesmiyorum.
Doktorum demişti. Bebek doğduktan sonra gozün kediyi gormez dedi. Ben kızmıştım. Haklıymış. Kedi çekse gitse neden gelmedi demem. Geçen gün cenazemiz vardı. Benim aklıma kedi geldi. Acaba nasıldır ne yapıyor dedim ama eşimin aklina bile gelmemiş. Ben şuan bunalımdayım belki onun da etkisi vardır
Teşekkür ederim en samimi duygularınla paylaştığın için
Dışarı çıkıyor olmasının çok büyük bir etkisi var muhtemelen sürekli yanınızda olmasını istememenin, yeni evinizde umarım bu biraz kırılmış olur. Bebişi üzerine üzerine götürmezseniz ve normalde de çok hırçın bir kedi değilse tıslayacağını düşünmüyorum, kendisi gidip koslasın, evdeki değişime o da alışsın bu süreçte. Günay biraz büyüdüğünde birbirlerine daha iyi arkadaş olacaklardır eminim, şu süreçte biraz gözetim altında tutmakta fayda var, malum tüylü bebişler bazen zarar vereceğini bilmeden üzerine atlayabiliyor, oyun oynamak için pati atabiliyorlar.
Senin için de geçici bir süreç bu, şu an bebekli hayata adapte olmaya çalışıyorsun, alıştıktan sonra kedinize olan ilgin geri gelecektir, sadece bir süreç bu kendine kızma o yüzden
Sen haklı olarak vakit ayıramasan bile eşin birazcık vakit geçirmeye çalışsın, en azından günlük tarama seansları olsun birlikte, hayatındaki düzenin komple değiştiğini düşünmesin ufaklık, eve rekabet edeceği biri değil de bir aile bireyi geldiğini düşünür en azından böylece
Eşim kedi ile günlük etkinliklerini yapmaya devam ediyor. Kedi bana sürtündüğünde ben de karşılık veriyorum. Bana geldi geçen masaj yaptı. Bakalım ilerleyen günlerde nasıl olacak.
Heh iyi bari, o dah rahat alışmasını sağlar sürece. Kıyamam kuzum yaa , annesinin ne kadar yorgun olduğunu görünce masaj yapmış yavrum