24 haftalık gebeyim son günler de 5-10 dakikalık bi yürüyüş bile yapsam karnım taş gibi sertleşiyor ve baskılanıyor acaba normal mi yarın doktora gidip danışıcam ![]()
![]()
Aynı durumu ben de yaşıyorum, 24+3deyim ya vücudunun fizyolojisi bu normali bu ya da gebelik şekerinin yüksek olabileceği ve bu da sıvı artışına sebep olduğu için sertleşme olabileceğini söylediler. Yarın şeker yükleme teste gireceğim bu durumla ilgili. Benim her günüm her an ım öyle geçiyor ilk gebeliğim olduğu için ben normali bu sanıyordum ama anormal bir sıvı artışı sebebindenmiş. Sen de bu durumu araştır mutlaka benim perinatoloji muayesinde ortaya çıktı bu durum normal muayenelerde anlaşılmıyor normalde bir şikayetin yoksa bebeğin haftasına uyumlu olup olmadığına bakılıyor. Perinatolojiye gitmediysen git mutlaka ve bu yorumun altında buluşalım madem aynı haftadayız bilgi akışı sağlaarız ![]()
Yaaa benim de ilk evet,perinatolojiye de hiç gitmemiştim yarın normal doktoruma bi danışıcam bakalım yönlendircek mi beni
teşekkür ederim gelişme oldukça konuşalım burdan sşzede geçmiş olsun ![]()
![]()
- Haftaya girdiysen yönlendirir zaten. Buna her gebenin de gitmesi gerekiyor bebeğin organ ölçümleri değerlerine bakılıyor detaylıca. Özel hastanelerde ve özel muayenehanelerde oluyor sadece diye biliyorum. İstanbul daysan fiyatlar ortalama 6-6.500 tl arasında.
Canım doktora gittin mi? Ben dün gittim ve gebelik şekerimin yüksekliğine bağlı olduğunu öğrendim diyete başladım. Seni merak ettim?
Merhaba önden bi kan ve idrar testi verdim eşim hemşire olduğu için bakmak istedi,şeker yüksekliği çıkmadı ama biz yine de doktora görünücez yarın nasipse
umarım sizin de iyi geçmiştir
Canım bende 32 haftaym bende yürüyüş yaptığım da öyle oluyor dinlenince uzanınca geçiyor
26 haftalik Hamileyim, 24 haftasindan beri brnde dr var ayni sorun. Bazen surekli bazen bazi gunleri olmuyor. 5 dakika bilr ayakta kaldiysam hemen sertlesiyor ve rahatsiz bir durum oluyor. Gebelik sekerim yok. Son kontrolde de her sey normaldi. Nedrn böyle oluyor çözemiyorum
Karnın büyüdüğü için normal dedi bana bugün doktorum ilerleyen haftalar diyaframına kadar baskı uygulayacak bu tarz şeyler normal dedi genel olarak sorun görünmedi diğer arkadaşımızda şeker çıkmış sanırım ondan öyle demişler ![]()
34cu haftadan yazıyorum giderek o sertlik ister uzaninca ister oturunca yada yürüyünce farketmeksizin hiç geçmiyor karnın büyümesi nerdeyse duruyor bebek artık içeriye sığmıyor ve surekli bi sertlik, hareket ettikce ağrı ve organlarda baskı hissediceksiniz. Oturtmuyor yatırtmıyor cok rahatsız edici süreç ben çok zorlanıyorum![]()
Allah kolaylık versin vaktinde kolaylıkla kucağınıza almak nasip olsun ![]()
![]()
Benim de karnım hep sert, düzenli kontrole gidiyorum doktorum her şeyin yolunda gittiğini söylüyor, gebelik şekerine baktırmadım gerekli görülmediği için
Amin cumlemiz inşallah teşekkür ederimm
İyi geçti benim psikolojik olarak sıvı fazlalığının nedeni bulunması ve önüne geçilecek bir şey olması rahatlattı, diyete başladım. Sen gittin mi doktora
Senin adına sevindim canım inşallah iyi geçer iyi devam eder senin de bebeğin içinde süreç
Bana şeker ile ilgili bir şey demediler hiç gayet normal dediler şekerim falan da yüksek çıkmadı gayet normal gidiyor şuanlık ![]()
![]()
Harika çok çok sevindim senin adına ![]()