Karında batma hissi

Selam kızlar 36 haftalık hamileyim yavaş yavaş ev işlerimi yapmaya çalışıyorum mecbur bazen eğilip kalkmam gerekiyor 2 gündür eğilip kalkınca karnıma bişey batıyor gibi hissediyorum çok büyük bir ağrı değil ama ine batar gibi sızlıyo eğilince neden acaba merak ediyorum

Merhaba canım, 36 haftalık olmuşsun, artık son haftalara yaklaştın, heyecan dorukta! :blush: Eğilip kalkarken yaşadığın batma hissi oldukça yaygın bir durum. İşte bu durumun nedenleri ve neler yapabileceğinle ilgili birkaç bilgi:

Neden Olabilir?

1. Rahmin Büyümesi:

Büyüyen rahmin, çevresindeki bağ dokulara baskı yapıyor olabilir. Özellikle eğilip kalkarken bu bölgelerde hafif bir çekme veya batma hissi oluşabilir.

1. Bebeğin Pozisyonu:

Bu haftalarda bebeğin doğum kanalına doğru ilerlemeye başlar. Bebeğin başı aşağıdaysa hareket ettikçe rahim ağzına baskı yapabilir.

1. Bağ Dokusu ve Yuvarlak Bağ Ağrısı:

Hamilelikte rahmi destekleyen bağ dokular (round ligament) genişler ve esner. Ani hareketler, eğilme veya kalkma sırasında bu bağlarda kısa süreli ağrıya sebep olabilir.

1. Pelvik Baskı:

Bebeğin ağırlığı arttıkça pelvik bölgene ve mesanene baskı yapabilir, bu da eğilirken sızlama hissi yaratabilir.

Ne Yapabilirsin?

1. Daha Dikkatli Eğil ve Kalk:

Ani eğilip kalkmak yerine, hareketlerini yavaşlat ve dizlerini bükerek eğil. Bu, karın ve pelvik bölgeye binen yükü azaltır.

1. Destek Al:

Eğilirken bir yere tutun veya destek alarak hareket et. Böylece kaslarına daha az yük biner.

1. Dinlenmeye Özen Göster:

Ara ara dinlen ve vücudunu çok zorlamamaya çalış. İşleri azar azar yap.

1. Doktoruna Danış:

Eğer batma hissi şiddetliyse, kramplarla birlikte geliyorsa ya da kanama, akıntı gibi bir durum yaşarsan hemen doktoruna danış.

Endişelenmeli Misin?

Hafif batmalar ve sızlamalar genelde normaldir ve vücudunun doğuma hazırlandığını gösterir.

Ancak ağrı çok şiddetliyse, sancılar düzenli hale gelirse veya başka bir belirti eşlik ederse mutlaka doktoruna görünmelisin.

Bu sürecin tamamen normal olduğunu unutma. Kendine dikkat et ve işlerini yavaş yavaş halletmeye devam et. Şimdiden kolay ve sağlıklı bir doğum diliyorum! :two_hearts:

Çok teşekkür ederim içim rahatladı bi an önce doğum olsun istiyorum o yüzden herşey doğum belirtsi gibi geliyor bna