Kanıma bakılmadan demir ilacı

28 haftalık hamileyim kontrolde doktor kanıma bakmadan test istemeden demiim düşük mü normal mi bakmadan bana demir ilacına başla dedi bende başlamadım. Bakılması gerekmiyor mu?

1 Beğeni

Bana da aynı şekilde kan, demir, d vitamini gibi takviyeler verdi ve hiçbir test yapmadı. Son haftaya kadar devam edeceğiz dedi :woman_shrugging:t2: 15 haftalığım

Çok saçma bence ben kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum. Herşeyi hemen ilaca bağlamışlar. Önce bi bakarsın eksikse ilaçla tamamlarsın. Belki çok yüksek bilmeden ilacı kullanıp daha çok yükselticez

Genelde tüm doktorlar veriyor canım tahlil istemeden

Hamilelikte demir eksikliği çok sık görülüyor kadınların %50’si gibi bir oran okumuştum. Çoğu kişiye de takviye veriliyor ama kan tahlili yapmadan vermesi ne kadar doğru ya da yanlış bilemedim. Benim kan tahlilim sonucunda vermişti doktorum 9-10. Haftadan beri kullanıyorum

Kanına bakmak zorunda değil, bebek beslenirken senin kanın aracılığıyla besleniyor. Kan değerin düşmesin diye de takviye veriyorlar. Doktora sorsaydınız öğrenirdiniz​:smiling_face:

2 Beğeni

Anemi varken doguma girmek cok riskli diye biliyorum, size kan unitesi takmak zorunda kalabilirler. Bebegi de kendinizi de riske atmayın.

Kesinlikle katılıyorum sana. İyikide baktırmışsın her zırt pırtta istiyorlar bunda istemediler. Eşim direk söyledi kana bakılmadan demir ilacı niye veriyosunuz diye, işte değerleri düşmesin falan dedi eşimde çok polimiğe girmemek için bişey demedi. Ki bazılarına 10. Haftadan itibaren veriyolar düşük diye benim kan değerlerim çok iyi çıktı 28.haftaya kadar ilaç vermedi kullanmadım hiçbişey.

Başlaman gerekir. Çnkü hamileyken kan çocuğada gitçeği için otomatikman kansız kalırsın. Çok zarrlı olur kesinlikle güzel bi demire başla

Canım merhaba, ben demir ilacına 12 haftalıkken başladım. Ve kan değerlerim demirim de iyiydi. Bebek büyüdükçe senden besleyor. Ve doğuma girdiğin an vücudunda belli bir miktar kan olmalı muhakkak.

Benim kansızlığım yoktu. Ama zaman ilerledikçe örneğin 28. Haftamda kan ilacı kullanmama rağmen kan seviyem 11.1 ‘e indi. Doktor doz artırmayı düşünmedi. Ama martta tekrar kan testi yapılacak 10.9’ un altına inerse doz artırırız dedi.

Ben de aynı kaygıyla kan sonucuma bakmadan kullanmadım sonrasinda kan tahlil sonuçlarını bekledim, degerim düşük çıkınca kullanmaya başladım. Saglik ocağında tahlil yaptırabilirseniz kan demir sonucu da çıkıyor değerlerinize göre kullanabilirsiniz .

1 Beğeni

Peki bi belirtiniz oldu mu düşüklükle alakalı

Hayır , hiçbir belirtimde olmadı.Ben düzenli olarak kullanıyorum 12. Haftamdan beri tüm takviyelerimi.Belki ondan bir rahatsızlık geçirmedim.

Benim doktorum hamilelik döneminde yapılan bu testlerin doğru sonuç vermediğini 2 gün içinde sonucun aşırı derecede değişkenlik gösterebileceğini söyledi. O yüzden her ihtimale karşı veriyorlar. Vücudunuz normalde aşırı üretim yapıyor her ay birkaç ünite kan bağışı yapıyorsanız kullanmayın ama böyle bir durım yoksa kullanmanız hamileik süresince, doğum anı ve doğum sonrası için iyi olacaktır.

Mesela son zamanlara doğru kramp vs çok fazla olunca magnezyum değerine bakılmadan magnezyum takviyesi veriliyor. Onun testinde de sonucun doğru çıkmayacağını söylemişti. Yani referans değerde olması yetiyor anlamına gelmiyor demişti.

Heray bikaç ünite kan bağışlanamaz ki… kadınlar bekarken aferez verebiliyo onu 4günde 1 verebiliyosun ama gebelik geçmişi,düşük vs olursa aferez veremiyosun artık sadece tam kan onuda 1 kere verip 3ay ara veriyosun gitsende almıyolar.

Ben örnek olarak demiştim onu. Yani o kadar kanımız olmadığı için kullanmasını tavsiye etmiştim. :woman_shrugging:t2:

1 Beğeni

Evet, arkadaşımız doğru söylüyor.

Benim de magnezyum hep iyi çıkıyor ama düzenli olarak magnezyum takviyeside alıyorum. Kasılma ağır yaşanmasın diye doktorum 28. Haftada vermişti onuda.

Bu işin otoritesi hekimler ve saglikli gebelik/doğum icin hekimlere basvuruyorsak verdikleri vitaminleri de kullanmak gerek diye düşünüyorum. Su forumda ki tum arkadaslar bana o vitamini kullansam olecegimi söylese ben yine doktorumu dinlemeyi tercih ederim açıkçası. Folik asit, demir, omega 3, d vitamini gibi bir çok takviye vitamin bu süreçte yasanacak bir cok olumsuzluga karsi en buyuk silahlarimiz. Keza tek bir hekimin görüşü ile degil bilimsel calismalar sonucu doktorlar vitaminleri veriyor.

2 Beğeni