Kan uyuşmazlığı sorunu

Esimle aramızda kan uyuşmazlığı var Rh uyuşmazlığı anne bebek arasında olduğu zaman sarılık durumu olma ihtimali artıyormuş sanırım bu konuda bilgisi olan var mı?

Eşim 0+ ben A+ böyle bir riskimiz yok. Ama doğumdan sonra hemşire rhogam enjeksiyon yapıyor. Sıradaki bebekte olumsuz riskler kalkmış oluyor.

Benim kanamam olduğunda o iğneden yaptılar doğumdan sonra 3 gün içinde tekrar olması gerekiyor dedi doktorum bebek doğunca da sarılık riski yüksek oluyormuş anne bebek arasında kan uyuşmazlığı olursa

Kızlar selam, kan uyuşmazlığı iğnesi devlette ücretsiz mi yapılıyor, özelde fiyatı biraz yüksekmiş sanırım bilginiz varmıdır :yum:

1 Beğeni

iğnenin adı rhogam. Devlette ücretsiz diye biliyorum

Kan uyuşmazlığı yaşayan var mı ? Iğne vurulması gerekiyormuş ne zamandan başlıyor ? Herhangi bir sorun oluyor mu ?

2 Beğeni

@Esved Babanın kan grubu + Annenin kan grubu - ise kan uyuşmazlığı var deniliyor. Bebek kan grubu + olursa anne bebek arasında çatışma oluyor Bu çatışmayı engellemek için rhogam adında iğne vuruluyor. Biz doğumdan sonra vuruluyor diye öğrendik ama doğumdan önce vurulan da var.

2 Beğeni

Eşimle bende de kan uyuşmazlığı var, ayın 4 ünde iğne vurulucam. Doktor önce kan aldı indirective coombs testi yaptı yani bebeğin kanına benden herhangi bir antikor geçmiş mi diye sonucum negatif geldi ve iğne olucam. Pozitif gelenlere hamilelikte iğne yapılmıyormuş sanırım . Eğer doğumdan sonra da bebeğin kan grubu benimkinden farklı olduysa tekrar iğne vuruluyormuşuz öyle biliyorum :smiling_face:

3 Beğeni

Teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts::heart:

A ben hic bilmiyodum boyle bişey var diye.Bende +kocami bilmiyorum qaliba oda pozitif olmaliydi oyleyse problem olmaz belki

1 Beğeni

Sen - Eşin + olursa tahlil yapıyorlar İkiniz de + ise korkmana gerek yok

1 Beğeni

Kan uyuşmazligi ne demek?@afrikali_gelin54

Babanın kan grubu + Annenin kan grubu - İse bebeğin kan grubunda + olması gibi bir durum olduğunda Annenin vücudu bebeği tehlike olarak görüyor. Annenin vücudu bebegi dışarı atmaya çalışıyor. Bebeğe bir sey olmasın diye doktor ilaç yapıyor. Sonra annenin vücudundaki tehlike bitiyor artık bebeği kötü olarak algılamayı bırakıyor

1 Beğeni

@Esved @afrikanın_gelini54 Tesadüfen ne gördüm

https://vm.tiktok.com/ZMYKFKHxL/

2 Beğeni

Benim de bugün randevum vardı kan uyuşmazlık testi için kan verdim sonucu bugün çıkmaz dediler. Doktorum da negatif çıkarsa haftaya gel, pozitif çıkmasını istemem ama pozitif çıkarsa da öğrenince gel dedi. Bakalım inşallah negatif çıkar pozitif çıkan oldu mu acaba, pozitif olursa ne yapılması gerekiyor bilen var mıdır.

2 Beğeni

Bizim kan uyuşmazlığımız yok ama daha önce uygulamada bir arkadaşımızın negatif çıkmıştı. Antikor üzetmediği anlamı vardı. Pozitifi hiç bilmiyorum. Belki erken vakit iğneni yaparlar. İnşallah negatif çıkar :innocent:

2 Beğeni

Teşekkür ederiiim :hugs::heart_eyes: başlık açmak aklıma gelmemişti :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Şükür negatif çıktı sonucum. Pozitif çıkması da baya sakıncalıymış sanırım.

Geç kalınmış sayılır diyor. Allah kimseye göstermesin inşallah :pray:

2 Beğeni

Amin. Negatif çıkmasına çok sevindim :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

@Betuesk ile 28. Haftaya birlikte giriyoruz aramızda sadece 1 gün var. Ve kan uyuşmazlık iğnesi yaptırmaya da kısmetse birlikte gitmeye karar verdikk :smiling_face: Aranızda yaptıran varsa süreç hakkında bilgi alabilir miyiz ücretini devlet mi karşılıyor yoksa biz mi alıyoruz dikkat etmemiz gereken başka bir konu var mı?

2 Beğeni