Kan uyuşmazlığı hakkında bilgi

Kızlar kan uyuşmazlığı hakkında bilgi almak istiyorum benim ki pozitif eşiminki negatif sorun yok diye biliyroum kadında negatif erkekte pozitif olunca doğacak çocuklarda sorun oluyor diye biliyorum bilgi verir misiniz :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Yanlış mı biliyorum lütfen aydınlatin

1 Beğeni

Evet doğru biliyorsun. Bu durumda sorun yok, kan uyuşmazlığı yok.

1 Beğeni

@Serapanne Arkadaşımız bilinçli bu konuda, size bilgi verecektir :blush:

1 Beğeni

Bende bu konunu soracaktım. Ben pozitif eşim negatif. Ya bebek onun kanını alıp negatif olduysa yinede bi sorun olmaz mı?

Negatif olunca bir problem olmuyor zaten lozifit olunca cift doz igne yapiyorlar

1 Beğeni

Peki @Serapanne hanım uyuşmazlık durumunda bu iğneyi yaptırmazsak ne gibi sıkıntılar oluşabilir? Yada oluşur mu?

Bebek gelişimi ile ilgili sorunlar yaşanir annede bir sorun olmaz gelisim geriliği zeka geriliği beyinde hasarlar bedensel felçlikler ölü doğum ve doğumdan 1 ila 3 yil içinde ölebilme gibi riskler taşiyor genelde ilk yebelikte bir problem yaşanmiyot ama ikinci üçüncü gebeliklerde oluyor ve igmesi 28 haftalikken yaliliyo mecburi bir iğne yani

Peki ilk gebelikte mi yapılıyor ikincide mi?

Ilk gebelikten itibaren gerekli takipler yapiliyot zaten gerekli oldugu yerde gebeyeken veya doğduğu an 72 saat içinde yapiliyo

1 Beğeni

Ilk gebelikte yapildiktan sonra ikinci gebeliğinizde bebek doğdugu an kan grubu öğreniliyor eger pozitif ise yapiliyo negatif ise yapilmiyo

1 Beğeni

Bende de pozitif eşimde negatif bir sorun olmadı

1 Beğeni

Peki teşekkür ederim bilgilendirme için. :smiling_face_with_three_hearts:🩷 @Serapanne

1 Beğeni

O şekildw bir problem olmuyor

1 Beğeni