Bugün ilk kontrole gittik normalde 8+2 olması gerekiyor doktor 6 haftalık görünüyor dedi ve kalp atışı duyamadı. 3 gün sonra tekrar gelmemi istedi eğer o gün de duyulmazsa almamız gerekecek dedi. Moralim dogal olarak çok bozuk. Sizin yorumlarınız neler? Olumlu sonuç alma ihtimalim olur mu sizce?
Allahtan ümit kesilmez eğer duyamazsanız da üzülmeyin sağlıklı bir gebelik olsa zaten duyulacaktı 11 12 haftaya kadar ilerleyip kalbinin durmasındansa başta atmadığını öğrenmek çok daha az canınızı yakıcak. Eğer kalp atışı da duyarsanız inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Tam olarak aynı durumu bende yaşadım. Adetime göre 8 haftalık olması gerekirken 6 haftalık görünüyordu. Kalp atışı da yoktu. Maalesef ki bebeğimizi aldı doktor onlar başka durumlara da bakarak karar veriyor kesenin büyüklüğü şekli her şeyi değerlendiriyorlar. İnşallah sizinki böyle olumsuz sonuçlanmaz ama öyle olaa bile böyle bebekler zaten sağlıklı olmuyor o nedenle vücut tarafından eleniyorlar. Sonrasında tekrar hamile kalıp sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Başımıza gelen her işte bir hayır vardır.
Çok geçmiş olsun. Peki o süreçte herhangi bi belirti hissettiniz mi kanama vs.
Teşekkürler. Herhangi bir ağrım falan olmadı hiç. Ondan iki hafta kadar öncesinde, kahverengi leke olmuştu bir iki gün onun için gitmiştim ama ona yerleşmeden dolayı demişti doktor sonrasında kese falan zamanında olmuştu. Zaten çok uzun sürmemişti lekelenme. Ne zaman ki kalp atışını duymak için gittik öyle bir durumla karşılaştık. Ben bir doktorla daha görüştüm sonrasında oda muayene etti ve aynı şeyi söyledi. Kalbi atmış büyük ihtimalle ama durmuş dediler ilerlememiş. Çünkü kese hafta ile uyumluydu ama bebek 6. haftada kalmıştı.
Açıklamanız için teşekkür ederim. Umarım siz de bizlerde öyle bi durum yaşamayız. Allah isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin.