Kalp atışı hissetmek

Bu duruma cok rastladım kendimde. Geceler uyumaya girdigimde bebegim tekme atıyor ve artik 27 haftayım​:pray:bebek buyudu diye tekmeledigi zaman ysrı diger karın bolgemde yarıda diger karın kısmımda hiss edə biliyorum. Fakat diger tarafdan tekme atıyor , öbür tarafta ise kalp atışı gibi atıyor.gibi degilde kesin kalp atişı gibi atıyor ,her kes kalp atışının nasıl bir şey oldugunu bilir. Ve ben bu durumla sık karşılaştım. Eşimde elini koydugunda hiss ediyor,kalp atışı oldugundan eminiz artık. Oyuzden size sormak istedim. Anne bebegin kalp atışını hiss edə bilirmi? (Hıçkırık demeyin çünki 1 dakka belkide 2 dakka suruyor bu durum.

2 Beğeni

o dediğin bende de oluyor sürekli hiss ediyorum elimi koyduğumda ama bilmiyorum kslp atışımı ben de öyle düşünüyorum

1. haftadan sonra kulağı karına dayadığınızda az da olsa bebeğin kalp atışlarını duyabilirsiniz belki ama kalp atışlarının sizin dediğiniz şekilde net bir şekilde anlaşılacağını düşünmüyorum. Hıçkırık demeyin demişsiniz ama hıçkırık da sizin dediğiniz gibi hissedilir ve 1-2 dk sürebilir. Bebekler sürekli hıçkırırlar ciğerleri gelişsin diye. O yüzden ben hissettiğiniz şeyin kalp atışı olduğunu düşünmüyorum
1 Beğeni

ben de anlam verememiştim kalp atışımı hıçkırık mı,hıçkırık bence de bizim hıçkırklar çabuk geçe biliyor bebeklerde 2 3 dakika süre bilr anne karnımda

1 Beğeni

@Nergiz13 Kız bizim hıçkırıklar geçmiyor, bebek suyun içinde olduğu için ciğerlerinin gelişmesi için kendi hıçkırıyor :grin::joy:

2 Beğeni

yok pyle demedim​:rofl::rofl:yani bizim hıçkırıklar çabuk geçe biliyor anlamında bebeklerde 2 3 dakika süre biliyor bizim hıçkırığın bebeğe geçmesini demedim​:rofl::rofl:

1 Beğeni

@Nergiz13 Yanlış anladım, özür dilerim :woozy_face::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Evet @NURAN araştırdım 26 haftada kalp atişı duyulan biliyor kulagı dayadıgıňda evet eşimde dayıyor ve duyuyor,benim icimde olduğu icin ben onun sesini duyuyorum hiss ediyorum . Hıçkırıkda ola bilir kalp atışıda. Teşekkür ederim :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Kızlar bazen karnımda kalp atışı hissediyorum dokunduğumda ama bir süre sonra ordan tekrar hissedemiyorum başka kısımdan hissediyorum. Aynı anda diğer elimide kalbime koyuyorum acaba aynı anda mı olcak yani krndi kalp atışım mı diye ama kalbimde atışı zor alıyorum bazen. Karnımda hissettiğim bebeğimin kalp atışları olabilir mi öyle birşey mümkün acaba biliyor musunuz?

3 Beğeni

Bende de oluyor.Bebek haraket etmediği zamanlarda sürekli karnımda o atışa bakıyorum ki,varmı acaba)

2 Beğeni

İnan bende hep bebegimin kalp atışı bu diyorum.:smiling_face: Bende cok yasiyorum bu durumu 1 ay oldu yaşayalı hala yasiyoru :heart_eyes::pray:

2 Beğeni

Önceden eşim karnımı dinliyordu var diyordu ben inanmıyordum olmaz nasıl duyulsun sağlık ocağında küçük aletle zor bulup dinliyorlar diye ama bugün çok net bir şekilde hissettim. İnşallah bebeklerimizin kalp atışlarıdır onlar :hugs::hugs:

1 Beğeni

Ben doktora sormuştum doktor bana senin bagirsaklarin demişti​:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

2 Beğeni

Kalp atışı gibi miydi

1 Beğeni

Ben doktoruma sormuştum bunu ve bebek hıçkırıyor demişti, o yüzden hissediyorsun demişti. Pıt pıt atıyor arada da :grin: Bebeğin hıçkırıklarıdır yani canım :blush:

1 Beğeni

Aaaaa bu daha değişik bir yaklaşımmış o zaman bebeğim dün hıçkırmaya başladı :hugs::hugs:

1 Beğeni

Kendilerini dünyaya alıştırmak için suyun içinde nefes almayı öğreniyorlar. Haliyle su yuttukları için de hıçkırıyorlar. Bebek ne kadar çok hıçkırırsa ciğerleri o kadar iyi gelişiyor demektir :cherry_blossom:

@NURAN Ben bu atışları 15,16 haftalarından başlayarak hiss ediyorum.Düşününce mümkünsüz geliyor o haftalardan ama ben ta o zamandan hiss ediyorum.Ciğerlerime yakın olsa kendimle alaklı derim ama tam göbeğimin yanlarında,aşağısında oluyordu.Zaten 2 ci hamileliğim diye haraketlerini bile o haftalardan itibaren anlamaya başladım.

1 Beğeni

Ben de bu ikinci gebeliğim olduğu için ben de hareketlerini çok çok erken hissetmeye başladım canım. Bu pıt pıt atan şeyler de bebeğin hıçkırıklarıymış işte :joy:

1 Beğeni

Bebeğin hıçkırığı olabilir. :innocent:

1 Beğeni