Kabız ve basur

Kızlar ben çok kötü kabız olmuştum onunla beraber basur oluştu nasıl geçer doktor a gittim krem verdi ama banamisin demedi geçmedi ne yapmam gerekiyor başıma ilk defa geldi

Üzüm karnı açar üzüm tüketin bide isterseniz.Fitil de kullana bilirsinjz

Ben dogal yollara basvuruyorum zeytinyağı iciyorum veya bir kuru inciri sabaha kadar zeytinyağinda bekletiyorum sabah onlari yiyorum yada 2 kuru kayisi ve ilik su icin bolnol su tuketin ve bol posali yiyecekler sebze tuketin kabizlik icin basuru rahatlatmak icin sicak suyla oturma banyosu yapin ben bana iyi gelenleri soyledim inşallah sizede iyi gelir

Kabızlık için lifli besinler tüketmek lazım. Basur için de doktordan krem isteyin daha çabuk iyileşir.

Çok geçmiş olsun :pray::heart:

Sabah aç karnına iki kuru kayısı bir su bardağı sıcak su veya çay kabızlığa çok iyi geliyor basur içinde vazelin öneririm bana çok iyi geldi sezeryanda sonra oldu birden çıktı çok zorlandım hemşire arkadaşım vazelin ile içeriye doğru ittir ve her lavabo sonrası vazelin sür dedi bende öyle yaptım iki günde geçti çok şükür

Maalesef bende de basur oluştu hamilelikte ve hala var biraz. Sıvı yemekler tüket kuru yemeklerden kaçınmalısın basur için. Birde ben basur için fitil kullanıyordum o biraz iyi gelmişti fitilin adını hatırlamıyorum maalesef.

Tuavalete giderken kendini ılık suyla yıka ,basuru soğuk suyla yıkayınca taş gibi oluyor dahada.