Arkadaşlar merhaba, önümüzdeki hafta ilk muayeneye gideceğim…Tedirgin eden bir konu var, bazı doktorlar vajinadan muayene ediyorlar diyorlar bazıları da ultrasondan bakıyor sadece diyorlar.Vajinadan muayene de çocuk yerinden oynar ilk muayene de sağlıklı bir durum değil diyorlar.Dogrusu nedir bunun gerçeklik payı var mıdır?Tecrubeli arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?
merhaba hamileliğin hayırlı olsun bebişin daha ilk günlerinde ultrasonda görünemeyebiliyor bnde yaptrdım vajinadan muayene milletin dediği gibi bişey yok emin olablirisn suan 5 aylık hamilyeim cok şükür hersey yolunda
Çok teşekkür ederim yakın arkadaşımda yeni doğum yaptı, vajinadan yaptıklarında kolaya kaciyorlar vs sıkıntı yaratabilir dedi çok tedirgin oldum…sizinde hayırlı olsun, inşallah sağlıkla bebislerimizi kucağımıza alırız
amin inşallah
Vajinadan muayene edilince afedersiniz çok özür diliyorum, sonuna kadar cihazı sokmuyor arkadaşlar. Vajinamın girişinde duruyor cihaz neredeyse. Eşinizin penisi daha uzağa gidiyor yani. Bende ilk muayenemdd Vajinadan oldum. Gayet konforluydu. Ne kanama oldu ne bebek yerinden oynadı. Bebeğin yerinde oynaması için, cihazın vajina boyunuzu aşması, ve rahime ulaşıp, rahmin içine girmesi lazım! Ki zaten bu durumda rahim ağzı kapalı bir organdır. İçeri sperm hariç hiç bir şey giremez. Lütfen bilinçlenelim
Vajinal muayene gerekli olmadıkça yapılmıyor karnınizdan bebeği gorebildikten sonra yapmaz Ayrıca bebek ya da sizin için zararı olacaksa hiç yapmaz diye düşünüyorum 22.haftada yapıldı çok şükür bir sıkıntı olmadı gerekli olmadıkça yapılmıyor içinizi ferah tutun
Bu bilgilendirici mesaj için çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim Tuğçe hanım
Çok teşekkür ederim Aygül hanım
Bendede iki kez bakıldı kiloluyum göremedi Die korkma canım
İçin rahat olsun
Benim ultrasondan bakıldı hep vajınal muayene yapmadı doktorum hiç .
Benim rahim ters olduğu için ilk gebeliğimde de şimdi de 14.cü haftaya kadar hep alttan baktılar şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım, zaten cihazın ucunu sokup bakıyorlar canım
Aslında kolaya kaçmak değil alttan baktıklarında daha net gözüküyor herşey ve daha net görebiliyor doktorlar
Benimde ilk gebeliğimde doktor altan muayane etti çünkü üstten bakınca bebek görünmedi alttan bakınca hem bebek hem kalp sesini duymuştum hiç bir zararı olmamıştı
Çok teşekkür ederim
Öyle bir şey olacağını sanmıyorum. İlk muayenede genelde alttan yapılmıyor
Benim hiç alttan muayene olmadı
Genelde çok küçük olunca ultrasonda görünmüyo vajinal muayene edıyorlar . Ama işinin ehli doktorlar buna gerek duymuyo 1-2 hafta sonra gel dıyo .
Evet bende perşembe günu gittim ultrasonda sadece kese gördüm küçük nisan 2 de gel bebeği ve doğum tarihini söylüyeyim dedi alttan bakmadı