Kizlar üç sene önce kızımı doğurdum sonrasında bu Mart ayında dusugum oldu çift yumurta ikizleriydi. Sonrasinda Ağustos ayında yine hamile olduğumu öğrendim. Çok şükür Allah isteyen herkese nasip etsin kızımda hiç hamile gibi değildim. Bel fıtığımdan dolayı bel ağrısı yaşadım 6. Ayda sadece o da. Şimdi ise bulantım inanılmaz var rahmim ağrıyor belim ağrıyor kokulardan nefret ediyorum. 11 hafta oldu hala aynı iştahım bir var bir yok.klima soğuğu mideme vuruyor rahatsız ediyor sıcak bunaltiyor. Çok zorlanıyorum ben yaşayan var mi
Merhaba, yaşadıkların gerçekten zorlu bir süreç ve seni çok iyi anlıyorum. Her hamilelik farklı olabilir ve ilk hamileliğin çok rahat geçmiş olsa bile, bu sefer belirtiler daha yoğun olabilir. Bulantılar, rahim ve bel ağrıları, koku hassasiyetleri gibi belirtiler bu haftalarda oldukça yaygındır, ama tabii ki bu durum hamilelik sürecini daha zorlaştırabiliyor.
11 hafta civarında hormon seviyeleri (özellikle beta hCG) çok yüksek olduğu için bulantı ve hassasiyetler genellikle artabilir. Bu haftalar biraz daha sabırlı olman gereken dönemler, çünkü genellikle 12-14. haftadan sonra hormon seviyeleri dengelenir ve bulantı gibi belirtiler azalmaya başlar. Ancak herkesin vücudu farklı olduğu için bu süreç değişken olabilir.
-
Bulantılar İçin: Sabah bulantılarına karşı küçük ve sık öğünler yemeye çalışmak, kraker ya da tost gibi hafif yiyecekleri yanında bulundurmak işe yarayabilir. Nane ya da zencefil çayı da mide bulantısına iyi gelebilir.
-
Bel Ağrısı İçin: Bel fıtığı olduğun için, bel ağrılarını hafifletmek adına uygun bir hamile yastığı kullanabilir ve uzanırken destek alabilirsin. Ayrıca doktorunun önerdiği hafif egzersizleri yapmak bel ağrılarına iyi gelebilir.
-
Koku Hassasiyeti ve Klima Sorunları: Koku hassasiyetleri de maalesef bu dönemde yaygın. Evin içinde kokuları azaltmaya çalışmak, havalandırma yapmak ve mümkünse rahatsız edici kokulardan uzak durmak biraz olsun yardımcı olabilir. Sıcak-soğuk dengesine dikkat ederek, mümkün olduğunca kendini rahat hissettiğin ortamlar yaratmaya çalış. Bol bol dinlenmeyi ve bol su içmeyi unutma.
Bu belirtileri yaşayan çok sayıda anne var ve hepsi bu sürecin geçici olduğunu biliyor, ama zorlanman tamamen normal. Kendine iyi bak ve mümkünse destek alabileceğin kişilerle bu süreci paylaş. Güçlü kal ve sabırlı ol; umarım çok yakında kendini daha iyi hissedersin. Allah kolaylık versin ve sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
İlk iki hamileliğim çok kolay geçmişti ağrım sızım vs hiç biseyim olmamıştı 3. Ye hamileyim ilk 5 ay ne yedim ne içtim ağrım sızım orta siddetteydi digerleri erkek dedim herhalde bu kız ondan böyle farklı şeyler yaşıyorum ama buda erkek yaş ilerledikçe vücudun da huyu suyu değişiyor galiba
Cinsiyetle bagdastirmak istemiyorum ama zorlanıyorum bu sefer.bir kızım var dünyaya bedel.ikinci çocuk bile sanki ona ihanet gibi geliyor. O benim prensesim kalsın istiyorum. Bu oğlan olsun isterim ama bakalım