İkimci bebek erkenmi doğar?

Kızlar ilk bebeyimde aürükli doktor erken doğum ihtimali var dedi hep korktuk ama 40+4 doğdu gecikdi 4gün kadar. Birde ikinci gebelikdede erken doğarmış çocuk yine. Ve sancı tuttuğundada yine erken gele bilirmis bizim hastaneye yolumuz bir bir buçuk saat yani evde sancimi ceksem boraz beklesem dayanamyimca çıksam evden yetişe bilirmiyim

1 Beğeni

Bence birinci ya da ikinci bebekle ilgili bir durum değil bu. İkinci gebelikte erken doğar diye kesin bir kanıt yok. Doğumunuzun nasıl başlayacağına bağlı evde sancı çekip çekmeme durumunuz. Hastaneye de mesafeniz olduğu için bence doğum belirtisi görür görmez hastaneye gidin. Riske atmanızı istemem

3 Beğeni

Bütün hamilelerin zaten erken doğum riski ola biliyor.Fark şu ki,sende rahim ağzı kısalmışsa o demek oluyor ki,erken doğumun her an ola bilir,ama kısalmamışsa sorun olmaz.Mesela benim erken doğum riskim yüksek çünki rahim ağzı ölçüsü bende çok kısaldı.Ve haftaların irelete bilmek için serum,igne ve progestron kullanıyorum aynı zamanda 2 aydır yataktayım.Sende böyle birşeyler varmı?

2 Beğeni

Ben ilk bebek erken doğmaz diye biliyordum