Neticede sonuçlar kesinlik olusturmuycagi için ikili tarama testi yaptırıp yaptirmamakta kararsızım
Yaptıranlar neden yaptırdı?
Yaptırmayan varsa neden tercih etmedi
Neticede sonuçlar kesinlik olusturmuycagi için ikili tarama testi yaptırıp yaptirmamakta kararsızım
Yaptıranlar neden yaptırdı?
Yaptırmayan varsa neden tercih etmedi
Canım bu testte en yaygın 3 genetik hastalığa bakıyorlar mesela bir tanesi dawn sendromu onda da ultrasonla bakılıyor ense kalınlığı ölçülüyor ve sen kan tahlili veriyorsun ikisinin sonucuna göre bu yaygın olan 3 hastalık var mı diye sana %80 netlikte sonuç söylüyorlar doktorum böyle açıkladı bana
Yani çok zor bir durum yok yada bir riski yok yaptırıp en azından bunları bilirsin bşr sorun var mı diye yada nipt testi diye genetik bir test var ama onun ücreti biraz yüksek oluyor onda da 60 tane genetik hastalığa bakılıyormuş ben ikili tarama yaptırdım mesela bir zararı yok canım yaptırabilirsin
Kaç dakika sürüyor
Şayet bir sorun varsa müdahale edebiliyorlar mi yada bir sorun varsa bebeği bile bile mi dünyaya getirin deniyor anlamıyorum ki Türkiye’de kürtaj zaten yasaksa 3.ayda bu testi yapmanın da anlamı yok
Mesela Türkiye’de cinsiyet ayrımcılığı olduğundan 16 haftayı geçene kadar cinsiyet söylemezler
Bu ikili testte ise ilk üç ayda öğrensek ne olucak doktor müdahale edemiycekse net olmayan negatif sonuçlardan dolayı doğuma kadar çökmüş psikoloji ile yaşayan anne adayları var
Ben yaptırmadım doktorumda yaptırmamı önermedi açıkçası kesin sonuç vermiyor dedi ve kötü çıkarsa da düşünüp durup sıkıntıya girmeni istemem dedi o yüzden önermedi ve yaptırmadım
Ferah DNA testi var ücretli doktorum onu önermişti 2 linin yerine
Fetal DNA yi yaptirdinizmi?
Doktor kontrol muayenesi vermedi ikili tarama için randevu vermişlerdi
Yaptırmadigimda süreç nasıl ilerliycek
Kontrol için ne zaman doktora gitmem gerekicek
Yaptırmadım ama doktorum onu yaptırabilirsin demişti kesin sonuç veren o dedi
Merhaba ben önce ikili tarama yaptırdım yüksek riskli çıktı doktorun söyleme tarzı da beni çok üzmüştü ultrosonla bile bakmadan beni detaylı ya gönderdi o da bakmadı amniyosentez yaptırmak istiyorsan yaptır yoksa bakmam dedi çok tersti çok üzülüp ağlamıştım daha sonra özelde fetal dna yaptırdım ve düşük risk çıktı ölçümleri de haftasıyla uyumlu imkanı olan içinde şüphe kalmasını istemeyen için fetal dna çok iyi cinsiyetide erkenden öğrenmiştik ve kesin oluyor ama ikili testi Bi daha bebeğim olsa yaptırmam
fetal DNA yaptirmasaniz o endişe ile kendinize zarar vercektiniz ikili tarama testi Açıkçası banada gereksiz geldi ama ikili tarama testi randevumu iptal ettikten sonra sürecin nasıl ilerliycegine dair bir fikrim yok
Coraspin kullanıyorum ne kadar kullanmaya devam ederim vitamin değerlerim çok düştü yani doktorlar diyormu ikili tarama yapmadan muayeneye devam edemem diye
Normal randevuya gidersin orda ikili ve üçlü tarama yaptırmak istemediğini söylersin normal kontrolünü gerçekleştirirler gelirsin
Ben ikili tarama yaptırdım yaştan dolayı yüksek çıktı fetal DNA önerdi,fetal DNA yaptırdık şükür birşey çıkmadı bence yaptırmak mantıklı
Ben yaptirdim annenin ve babanin yada ikisinden birinin yasi 30+ ise yaptirmaniz iyi olur benim esimin yasi 30+ oldugu icin yaptirdim. Normal usm gibi sadece bebegin ense kalinligina ve burun sumuyunun olub olmadigina bakiyirlar. Bir sorun var ise kurtaj oneriliyor. Bu tostin maksadida hasta cocuklarin sayi azalsin diye. Yani hem anneye eziyyet hem beebeye. Ama aldimayasa bilirsiniz mecbur deyil size birakiyorlar.
Bir sorun varsada doktorlar anne karnında bebegi iyilestiremiyor yani çözüm olarak kurtajami yönlendiriyorlar
Bildigim kadariyla down gibi hastalıkların tedavisi malesef yok
İkili tarama testi randevusundan önce mi doktora randevu almamız lazım sonra mı benim ilk gebeliğim ikili tarama testi randevum 21 Eylül 14.02 de yoksa ikili taramadan sonra direkt doktorun yanına mı gitmeliyim
Down sendromlu bi bebek olma ihtimali çıktı diyelim doktor nasıl bir müdahale etsin mesela kromozomsal bi farklılık var sonuçta bebekte. Bu testlerin amacı var olan kötü bir durumu öğrenmek ve annenin dünyaya getirip getirmeme isteğine göre hareket etmektir tabii ki kürtaj olmak zorunda değilsiniz fakat en azından bebeğinizin nasıl dünyaya geleceğini öğrenmiş olrsunuz gerekli araştırmaları yaparsınız bebeğinize daha iyi bakmak için vs. Yani uzun uzun yazamadım ama açıklayıcı olmuştur umarım. Ben bu tarz testlerin yaptırılması taraftarıyım olası riskleri bilip ona göre hareket etmek isterim ama herkes bu konuda özgür tabiiki yaptırırıp yaptırmamak anneye kalmış birşey![]()
Anne adayının bilerek kendini hazırlaması tabiki de en iyisi lakin ikili tarama test sonuçları çoğunlukla doğru ve güvenilir sonuçlar vermiyor örneklerine çok rastlanmış.diyelimki gayet sağlıklı bir hamilelik geçiren anne adayına aslında sağlıksız bir bebek tasidigi söylendiğinde o anne adayının hamilelik boyunca yaşadığı psikolojik çöküntü ve travmayı düşünemiyorum