Merhabalar ikili testinde risk yüksek çıktı ama ben detaylı ultrasonu beklemek istedim birşeyleri net oturtmak için. Bugün detaylı ultrason yapıldı bebeğin beyninde kist ve bir böbreği de sıvı toplamıştı yani bekledigim gibi olumlu geçmedi bende mecburen aminiyosentez yaptırmak zorunda hissediyorum kendimi ne yapmam gerekiyor çok üzgünüm benimle aynı durumu yasayan var mı ?
Geçmiş olsun
Doktorunuz böyle uygun gördüyse yaptırın, umarım güzel sonuçlar alırsınız
Canım anneler ikili test sonuçlarım e nabıza düşmüş henüz doktora gitmedim 10 gün sonra gel denildi . Fakat merak ediyorum sonuçlarım nasıl yorumlayabilen anneler yardımcı olabilir mi 🫶🏻
Bende e nabizdan gördüm canım seninki normal gibi benim papp a 8 nokta yüksek çıktı önceki hamileliğime göre o yüzden biraz korkuyorum doktor insallah olumlu şeyler söyler isterseniz serapanne kullanıcı kardeşimize sorabilirsin o daha iyi anliyo
2li 3lu tarama ile ilgili merak ettigim bi soru var risk grubu annenin rahatsizliklarina gorede yukselebiliyo demi benim 2 li de yas riskli geldi bebek dusuk risk dedi 3 lude orta cubuga az yakindi bazi rahatsizliklarim var kagitta baya biseyler yaziyodu benle ilgili onlarda etkiliyomu acaba diye aklima geldi de
Teşekkür ederim🫶🏻. Sende olan korku ve endişeler bende de var Rabbim inşallah yavrularımızı kucağımıza sapasağlam verir @Serapanne adınız geçti yardımcı olabilecek misiniz
Yaş etken ama Emin olmamakla beraber annenin rahatsizliklarıda etken olabiliyor diye biliyorum . Ama inşallah sağlıklı olur yavrularımız
Aminnn inslah saglikla.alalim tesekkur ederim
@Merve8 sonuclarda bir sorun yok güzel cikmiş saglikla alin kucağınıza insalah
Haftasiyla uyumlu gidiyo bebek
Ayy canım çok teşekkür ederim içimi o kadar rahatlattin ki saol 🫶🏻
Bu taramalar genetik taramalardir etkin olabiliyo anne rahatsizliklari ama genel olarak bebeğe yansiyan bir durum olmaz korkmayin papaa si yuksek çikanlarda korkmasin bebeginiz haftasina göre ilerde ise oda etkili olur yüksek çikabilir gebeliğin 13 üncü haftasindan sonra gelisim hizlandiği için carpinti terleme cabuk yorulma kasik ve bel agrilari mide agrisi mide yanmasi be böbrek boşluğu ağrilari normaldir ornek veriyim size bir balonu elinize alip yavas yavaş şişirin gittikçe rengi açilir ve incelmeye başlar gerilir anne rahmide büyüdükçe bu tarz problemler olur sonuçta sizin kanınızdan besleniyo ve siz bebeğe yeterli gelseniz bile kendi vücudunuza yetersiz gelebilirsiniz bu çok normaldir her zamn iyi düşünmeniz gerekirki dünyaya sitresli gergin bi bebek getirmeyin siz ne kadar çok düşünüp sitres altinda gebelik gecirirseniz bu bebeğe yansir ve doğumdan sonraki sürecinde de bebeği etkiler
Doğru söylüyorsunuz ben kiziimda herşeye agliyodum sinirleniyodum kızımda oyledi 2 yaşında fln şimdi 4 yaşında çoğu şeyden mutsuz oluyo
Sonuç güzel gibi ama tabi doktor daha iyi bilir
İkili test kan sonucum anlayan bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuzz çok korkuyorum doktorum ultrasondan ense kalınlığı vb baktığında herşey normal demişti bugün sonuçlarım çıkmış lütfen yardımcı olun
Merhaba @Zeyneph hoşgeldiniz
Korkma canım Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz, benim de bu tarz yüksek gelmişti ama doktorum korkulacak bişey olmadığını söyledi. Grafik şeklinde bakıyorlar daha net bir bilgi veriyor
Banada aynisi dendi allaha guven canim genetik testte istedimi burada bir bayan var allah razi olsun o beni bilgilendirdi icimi ferahlatti banada yas yuzunden riskli dendi gecen hafta yaptirdim testi cocukta dovn sendrom riski var dedi birsey yaptirmiycam cok az riskte ve allaha sigindim detayli ultrasonu zamani gelince yaptiracagim o baysmi etiket yapiyorum gorunce sana yazar sanirim uzulme takma kafana @Serapanne
@Zeyneph sonuclarinda bir sorun problem yok canim için rahat olsun saglikla alin kucaginiza insallah
Cok tskr ederim @Serapanne etiket yaptim seni dun sagol destegin icin