Salam. Bu gün kontrola gitdim bana ikibuynuzlu hamilelik olduğunu söylediler, bu daha önce duyan oldumu?
Son adet günqne göre 6+2 haftalık hamileyim
@Azerbaycanli-Anneler ikibuynuz ne demek
Bende anlamadım
@Leyla6 Merhabalar rahminizin şekliyle alakalı bir şey bu. İki boynuz dediği rahim şeklinizin kalp şekline benzemesinden kaynaklı. Bulduğum bilgileri atıyorum incelemek isterseniz.
@Cesurumm 'da çift çocukluk boynu diyordu
@İlknur anlamı plesanta previa mış
Bence bunun anlamı da plesanta previası olabilir
Mesela vajinaya çocuk yolu diyorlar
@Cansu cift sizde plesanta.
Vajinaya bizdede vagina diyorlar.bazen çocuk yolu diye kullaniyoruz.
İki buynuz ne demek
Cinsel organda oluyor ya hani dur atayım resmini
Bilmişsiniz
İlk kez duydum. İkiboynuzla hamile.kalmişsin ne demek ki?.ikiboynuzdan birisı guya erkek bir tarafdaki işe kız diye duydum.ama her keste farkli oldugu icin doktorlar hangisinin kız hangisinin oğlan oldugunu bulamiyormuş.
Yani sende ikiboynuzlu derken ikizemi hamilesin yanianlamadım
İkibuynuzlu uşaqlıq bu orqanın kifayət qədər yayılmış anadangəlmə patologiyadır. Bu patologiya zamanı uşaqlığın boşluğu (cisimi) sanki iki hissəyə bölünmüş olur.
Patologiyanın mərhələsindən asılı olaraq uşaqlığın böşluğunu bölən çəpər qısa və ya çox uzun ola bilər ki, bu halda uşaqlıq və hətta uşaqlığın boynu tam iki hissəyə bölünmüş olur.
Bəzi hallarda uşaqlığın yuxarı hissəsi bir qədər içəri əyilmiş olur ki, bu halda uşaqlıq "yehər"ə oxşamağa başlayır. Bu formada olan uşaqlığı həkimlər “yehərvari uşaqlıq” adlandırırlar.
Beləliklə, ikibuynuzlu uşaqlıq sonsuzluğa səbəb ola bilər? Adətən bu patologiyası olan qadınlar hamilə qalır. Lakin bu qadınlarda hamiləlik çətin keçir. Uşaqlığın qeyri-normal olması ciftin çox aşağıda, uşaqlığın çıxışına yaxın yerləşməsinə səbəb ola bilər. Bu isə öz növbəsində qanaxmalara, ciftdə qan dövranın pozulmasına, ciftin qopmasına və uşaqsalmaya səbəb ola bilər. Digər tərəfdən qadında uşaqlıq boynu çatışmazlığı inkişaf edə bilər ki, uşaqlıq boynu doğuşdan xeyli əvvəl açıla bilər və nəticədə uşaqsalma baş verə bilər. Uşaqlığın qeyri-normal formasına görə uşaq ana bətnində çox darısqal şəraitdə olur və bu da uşaqsalmaya gətirib çıxara bilər.
Bir çox hallarda ikibuynuzlu uşaqlığı olan qadınlarda hamiləlik 1-ci üçaylığında pozulur. Lakin bəzən hamiləlik saxlanılsa da, təbii doğuş mümkünsüz və ya həm ana, həm də uşaq üçün çox təhlükəli olur. Bu halda Qeysəriyyə kəsiyi əməliyyatın keçiriliməsi haqqında qərar verilir. İkibuynuzlu uşaqlığı olan hamilə qadın daim ginekoloqun nəzarətində olmalı, özünü daim qorumalı (ağır fiziki yükləmələr, stress və s. əks-göstərişdir) və lazım olduqda hamiləliyin saxlanılması üçün xəstəxanaya yerləşdirilməlidir.
sənon üçün internetdən baxdım atdım oxu diggətlə,ama səni qorxutmasın həkim nəzarətində olmalısan mütləq
Turkiyede de halk dilinde iki boynuz deniliyormuş.
Şimdi senin yazdıklarını nasıl anlıcaz
2boynuzlu rahim demek , normalde böyle olan kadınlarda regl çok ağrılı geçiyor,hamile kalmakda zor kalınca da düşük riski de oluyor bu yüzden doktor kontrolunde olmaları gerekir hastaneye yatmaları daha doğru.İki boynozlu rahim hamileliğinde de normal doğum yapılamaz ancak sezeryan ola bilir çünki bebeğin olduğu alan çok dar bebek rahat hareket edemiyor bu yüzden sezeryan olmalı,çoğu bebekler 3aya kalmaz düşüyor bu durumlarda da , ağır kaldırmamalı,stress yapmamalı.
Uzunca yazıyı bizim için verir misin
Patolojinin evresine göre rahim boşluğunu ayıran bölme kısa veya çok uzun olabilir ki bu durumda rahim ve hatta rahim boynu tamamen ikiye ayrılır.
Bazı durumlarda rahmin üst kısmı hafifçe içe doğru kıvrıktır ve bu durumda rahim "ciher"e benzemeye başlar. Doktorlar bu formdaki rahme “jehvari rahim” adını verirler.
Peki bikornuat uterus kısırlığa neden olabilir mi? Genellikle bu patolojiye sahip kadınlar hamile kalır. Ancak bu kadınlar için hamilelik zordur. Anormal bir rahim çiftin çok aşağıda, rahim çıkışına yakın konumlandırılmasına neden olabilir. Bu da kanamaya, çiftte kan dolaşımının bozulmasına, çiftin ayrılmasına ve düşüklere neden olabilir. Öte yandan, bir kadın serviks yetmezliği geliştirebilir, bu da rahim ağzının doğumdan çok önce açılabileceği ve düşükle sonuçlanabileceği anlamına gelir. Rahmin anormal şekli nedeniyle çocuk anne rahminde çok sıkışık koşullardadır ve bu da düşüklere yol açabilir.
Çoğu durumda, bikornuat uteruslu kadınlarda gebelik 1. trimesterde kesintiye uğrar. Ancak bazen gebelik devam etse bile normal doğum hem anne hem de bebek için imkansız veya çok tehlikelidir. Bu durumda sezaryen yapılmasına karar verilir. Bikornuat rahmi olan hamile bir kadın, bir jinekoloğun sürekli gözetimi altında olmalı, sürekli kendini korumalı (ağır fiziksel efor, stres vb. kontrendikedir) ve gerekirse hamileliği sürdürmek için hastaneye yatırılmalıdır.
Bikornuat rahim adlanıyor (2buynuzlu uşaqlıq yolu)
@Cansu Yanlış bilgilendirmek istemem tabi ki öncesinde araştırdım sonra yazdım ama ben baktığımda hamilelik için bir sorun teşkil etmiyor diyordu. Azerbaycanlı arkadaşların açıkladığına göre sıkıntı oluyormuş bilmiyorum inşallah bir sorun olmaz. Olacak olsaydı doktoru uyarirdi diye düşünüyorum ama
Ben de araştırdım bir kaç arkadaştan da dediler sorun oluyo hani bebek için dar oluyor ya o yüzden rahat hareket etmek zor oluyor,doktoru belki uyarmıştır