Merhaba hanımlar benim idrarımda enfeksiyon çıkmıştı doktorum ilaç yazdı kullandım fakat yanma durumu geçmedi özellikle ilişki sonrası çok şiddetli bir yanma oluyor. oruç da tutmaya başladım iyice kötü oldu doktor kontrolüme daha var gidince görüşeceğim tekrar ama o zamana kadar yanmayı azaltacak önerisi olan varmı? Daha önce bunu yaşayıp evde ki şeylerle hafifleten arkadaşlar yardımcı olabilir mi sirkeli su öneriliyor internette ama emin olamadım yardımcı olabilir misiniz
Merhaba! İdrar yolu enfeksiyonları oldukça rahatsız edici olabilir ve ilişki sonrasında yaşanan yanma, enfeksiyonun hala devam ettiğini veya bir başka sorunun olabileceğini gösterebilir. İlaç tedavisine rağmen yanmanın geçmemesi, doktorunuzla tekrar görüşmeniz gerektiğini işaret ediyor. Oruç tutmanın durumu nasıl etkileyebileceği konusunda net bir şey söylemek güç ancak vücut sıvılarının azalması bazı durumları kötüleştirebilir. Yanma hissini hafifletmek için evde deneyebileceğiniz bazı genel öneriler şunlardır:
-
Bol Su İçmek: Vücudunuzu hidrate tutmak, idrarı seyrelterek bakterilerin idrar yolu sisteminden atılmasına yardımcı olabilir. Ancak oruç tuttuğunuz saatler dışında bol su içmeye özen gösterin.
-
Hijyen: Bölgenin temiz ve kuru tutulması önemlidir. Ancak, sabun gibi tahriş edici olabilecek ürünlerden kaçınmalısınız.
-
Isı Uygulaması: Karın bölgenize ısı uygulamak kasları gevşetebilir ve yanma hissini azaltabilir. Sıcak su torbası veya ısıtma pedi kullanabilirsiniz ama cildinizi yakmamaya dikkat edin.
-
Diğer İçeceklerden Kaçınma: Kafein, alkol ve asitli içecekler gibi mesaneyi tahriş edebilecek içeceklerden kaçınmak iyi bir fikir olabilir.
-
Tuvalet Hijyeni: Önden arkaya doğru silinmek, bakterilerin üreme bölgelerine taşınmasını önlemeye yardımcı olur.
Sirkeli su ve benzeri ev çözümleri internet üzerinde önerilse de, bunların etkinliği ve güvenliği kişiden kişiye değişebilir ve bazı durumlarda tahrişi artırabilir. Bu nedenle, doktorunuzun önerilerine uymanız ve alternatif tedavileri denemeden önce onunla görüşmeniz en iyisidir.
Oruç tutarken sağlığınızı korumak ve mevcut durumunuzu kötüleştirmemek adına, iftar ve sahurda yeterli sıvı alımına özen göstermek önemlidir. Doktor kontrolünüz öncesinde, semptomlarınızın şiddetlenmesi halinde acil bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekebilir. Enfeksiyonun tekrarlaması veya devam etmesi durumunda, doktorunuz muhtemelen idrar kültürü gibi ek testler önerecektir.
BANYO yaparken, bolca sabunla yıka, işe yarıyor, benden aynısı olmuştum,yeşil sabun, zeytinyağı sabunu VB.
Geçmiş olsun
Bu günlerde aile hekimime gitmeyi düşünüyorum bende eğer devam ederse teşekkür ederim
İftar vaktinden sahura kadar mutlaka 8 bardak su içmeye çalışıyorum ve dediğiniz bütün hijyen kurallarına dikkat ediyorum sıcak su torbasını de deneyeceğim teşekkür ederim. Kendi doktoruma randevu günüme daha çok var ama aile hekimime gideceğim sanırım böyle devam ederse
Teşekkür ederimm
Rica ederim
Sabun konusunda biraz endişeliyim ya bakteri üretiyor diyenler de var Dalin bebe şampuanıyla yıkayıp kurutuyorum genellikle ama onu da çok sık yapmıyorum fazlası zararlı olabilir diye
Sabun oranın ph dengesini bozar bence nioli yagi ama hamileysen doktora sorman lazim
yanlis anlama bole bi sorunun varsa oruc tutma bol bol su tuketmen lazimmm enfeksiyonun gecmezse bebege zarar ben 3 ay cektim her gun 5 ltre den fazla su tukettim geçti bol bol su tuket al şise ayirma yanindan
Doktoruma danışmıştım oruç öncesi tutmanda sakınca yok demişti o yüzden tutuyorum ama yeniden gittiğimde bakalım ne diyecek. Sahur ve iftar arası bende bolca içmeye çalışıyorum inşallah sorun oluşmaz bu günlerde aile hekimime gideceğim
canim tut demiste bisi demiyorum da benim doktorum bol bol su tuketmen lazim demisti gece ne kadar icebilirsin ki ben gunde 5 ltreyi geciyodum sen dusun bak dikkat et kendine enfeksiyon allah korusun bebege zararli git goster
Randevu aldım yarın Aile hekimime gideceğim. Ya 8 bardak içmeye çalışıyorum günlük önerilen kadar ama 5 litre zor içerim sanırım
ne kadar cok icersen okadar cabuk atarsin vucuddan canim umarim bi an once iyilesirsin
Yeşil sabun, zeytinyağlı o bende etkili olmuştu, ama kendin bilirsin yinede
Sogan suyu enfeksiyona çok iyi tavsiye ederim bende öyle atlatmıştim
hamileyken önermiyolar ama oyle duymustum sogan suyunu
Haaa evet orası öyle ben şu an 22 haftalık hamileyim enfeksiyon varmış ilaç verdiler kullanmıyorum çünkü idrarda yanmam yok kaşıntı yok bol su içiyorum az olsa bile ilaç veriyorlar
Benimde aynı sorun var ilaçları kullanmama rağmen geçmedi bol su içiyorum işe yaradığını düşünüyorum sanada öneriyorum umarım tez zamanda iyileşirsin