İdrar yolu enfeksiyonu

Kizlar idrar yolu enfeksiyonu çıkanlar neler yaptı.Gebelikte antibiyotik kullanabiliyor muyuz bunun için.Bide idrar yolu enfeksiyonun riskleri nelerdir.Doğal yollardan ne kullanabiliriz nasıl geçirebiliriz bu enfeksiyonu. Escherichia coli üredi denmiş idrar kültüründe.Bu nedir bilen varmı.Kötü bişey mi.Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

1 Like

Antibiyotik kullanılıyor evet.Enfeksiyon olduğu zaman doktorum bana bal sıvı içmemi söyledi tabi antibiyotikte yazmıştı

2 Likes

Tşk ederim canım

1 Like

Bal sıvı yazmışım bol sıvı yazacaktım​:sweat_smile:

2 Likes

Anladım canım,o yüzden bişey yazmadım.Ben çok su içerim zaten günde 4 lt 5 lt.

1 Like

Benim bekarlığından beri var Geçende doktora gitmiştim bu erken doğuma yola çağır dedi ve düşüğe yol açar dedi bol bol sıvı tüketmen gerek dedi kendi doktoruma gittiğim zamanda Hani bunu bir soracağım ilacı falan var mı diye ben bir sıkıntı için acile gitmiştim Orada söylediler bunları

1 Like

Ya Allah göstermesin.Rabbim bebislerimizi korusun.Bende Çarşamba gidecem doktora.Bol bol su içiyorum ama inşallah geçer

1 Like

Antibiyotik kullandım fitil verdi bol su ve kızılcık suyu öneririm

1 Like

Tşk ederim canım.Kizilcik suyunu hiç duymadım.Nerde bulabilirim.

1 Like

O bakteri türü dışkıdan bulasan bi bakteri ve enfeksiyonlar arasında en yaygın olanı hamileliğimin 36. Haftasında bende de olmuştu antibiyotik verdi doktorum ve bol su ic dedi ha birde wcde temizligi önden arkaya doğru yap ve büyük tuvaletini yaptıktan sonra güzel temizlen dıskı arkadan öne bulasırsa tekrar eder enfeksiyon demisti

1 Like

Anladım canım çok tşk ederim.Dediklerine dikkat edecem.Buyuk ihtimalle banada antibiyotik verecek.

Ozaman yaygın olan bı bakteriyse korkulacak birşey yok değilmi.E nabizda sonuclara baktığımda gordumde korktum biraz açıkçası.

1 Like

Enfeksiyon tabiki önemli hele hamilelikde erken dogum su kesesinin erken patlaması gibi sorunlara yol acar hatta gebeligin sonunda hala gecmemis ilerlemisse normal dogum yapmıyor doktorlar yaygın diye önemsiz anlamına gelmiyor

1 Like

Ben hamile olduğumu öğrendiğim günden 6. Aya kadar idrar yolu enfeksiyonum vardı ne yapsam fayda etmedi ama ilerlemedi. Hep su içtim. En son çamaşırlarımı makinenin yüksek derecedinde yıkamaya başladım.

1 Like

bol bol su tüketmelisiniz bende de olmştu,bide fitil kullanmıştəm doktorum söylemişti geçip gitti onla da. İç çamaşırınlzı da sık sık değişin,ıslak kalmasın

1 Like

Tşk ederim canım

1 Like

Bir kaç kez ben de yaşadım, şu şekilde atlattım: Her gün iç çamaşırımı değiştirdim hatta ütülemeyi önerenler oldu ama ben ütülemedim. İki üç günde bir tuvaleti temizliyorum. Tuvaletten sonra temizliğe önem ver. Bol su içtim. Eşimle ilişkiye girmeden önce o ve ben temizleniyoruz yani yıkayabilirsin. Ben Bunlar zaten dikkat ederdim ama enfeksiyon kapınca daha çok dikkat ettim çok şükür geçti. İnşallah senin de geçer bir daha olmazsın çok zor oluyor iyi biliyorum

1 Like

İnşallah canım inşallah geçer.Brnde çok dikkat etmeme rağmen sürekli enfeksiyon oluyorum.Bundan sonra daha çok dikkat edecem.

Bende hafif yanma olmaya başlayınca direk iç çamaşırıma nioil yagi damlatiyorum 3damla 10dakika bekleyip giyiyorum 8 ayımdayım hiç enfeksiyon ilerlemedi çok şükür oluşmadi

2 Likes