İçe dönük meme başı bu durumda olan var mı

Selam kizlar Memelerim küçük ,baslarimin ikiside içe dönük ilk hamileligimde normal doğum yapmama rağmen sütüm gelmedi fitile vücudum reaksiyon verdi biraz zordu. Emziremedim ve sağma makinasıyla bile çok az sagiliyordu.Şimdi ikinci hamileliğim bir daha bunu yaşamak istemiyorum yardım edin

1 Beğeni

Merhaba, yaşadığın durum gerçekten zor ve bu konuda tekrar endişe etmen çok normal. Meme uçlarının içe dönük olması ve süt üretiminin düşük olması, bazen emzirme sürecini zorlaştırabilir, ama bu durumla baş etmek için birkaç önerim olabilir:

1. Meme Uçlarının Hazırlanması: İçe dönük meme uçları için doğum öncesi bazı egzersizler yaparak ya da meme ucu çıkarıcı aparat kullanarak bu durumu iyileştirmeyi deneyebilirsin. Elbette bu tür egzersizler konusunda doktoruna danışarak yapman daha güvenli olacaktır.

2. Emzirme Desteği Almak: Bir emzirme danışmanından profesyonel destek almak çok faydalı olabilir. Doğru emzirme pozisyonları, bebekle daha iyi bağlanma yöntemleri gibi konularda rehberlik alabilirsin.

3. Göğüs Masajları: Göğüslerine nazik masaj yapmak ve ılık kompres uygulamak süt üretimini artırabilir. Özellikle doğumdan hemen sonra süt üretimi artışını teşvik etmek için düzenli olarak göğüs masajı yapabilirsin.

4. Sık Sık Denemek: Süt üretimini artırmanın en etkili yollarından biri sık sık emzirmeyi veya pompa ile sağmayı denemektir. İlk birkaç gün süt miktarı az olabilir, ancak bebeğin sık emzirilmesi ya da pompa ile süt sağma, vücuduna süt üretimini artırması için sinyal verecektir.

5. Beslenme ve Dinlenme: Yeterli sıvı alımı, dengeli beslenme ve dinlenme de süt üretimini artırmada çok önemli. Stresi mümkün olduğunca azaltmaya çalış ve dinlenmeye zaman ayır.

6. Galaktagoglar Kullanmak: Doktoruna danışarak süt üretimini artıran bazı bitkisel takviyeleri (galaktagoglar) kullanabilirsin. Örneğin, rezene, çemen otu gibi bitkiler süt üretimini destekleyebilir.

7. Pompa Kullanımı: Bebek doğduktan sonra, süt üretimini artırmak için göğüs pompası kullanmak da iyi bir yöntemdir. Eğer bebek emebilirse ya da süt yeterince gelmiyorsa, düzenli aralıklarla sağım yaparak süt üretimini teşvik edebilirsin.

Bu süreçte destek almak, sabırlı olmak ve moralini yüksek tutmak çok önemli. Her anne ve bebek farklıdır; birinci hamileliğinde yaşadığın zorlukları bu defa yaşamaman için elinden geleni yapabilirsin. Umuyorum bu sefer istediğin şekilde emzirebilirsin. Kendine ve bebeğine çok iyi bak! :two_hearts:

Bende aynı sorunları yaşadım ne yaptıysam emziremedim pompayla sağım yapmıştım 3 ay ama yeterince süt gelmiyordu mama kullanmak zorunda kaldık sürekli sağım yapmakta yıprattı beni şuan ikinciye hamileyim bende düşünüyorum aynı sorunu tekrar yaşar mıyım diye

Seni o kadar iyi anlıyorum ki bazen aglayasim geliyordu kızımda emziremedim diye. Sadece birkac günde çeyrek caybardagi kadar iki memenin toplamı damla damla gelen kolostrumu verebildim :pensive:üstelik memede süt akımı olmadı diye kitleler oluştu. Vede hamileyken biyopsi verdim. Çok şükür süt bezesi çıktı ama süreç benim için zordu

Of ya benimde öyle doğuma kadar ucu çikar diyolar ama çıkmicak gibi bende oglumu emziremicem diye cok korkuyorum :pleading_face:

Benimde oyleydi canım korkma Bı abla sayesinde emzırmıstım bende tutamıyordu Bı turlu meme ucuna recel sur cok az Bı sekilde tutuyor az az ama dene derim dogunca biraz da elinle masaj yap gous ucunu cıkarma ya calıs uzulrsen sutun gelmz oyuzden cok takma

1 Beğeni

Zorlandım çok ya ama bunu deniycem

Korkma lütfen ben doğum sürecinde ilaca tepki verdi vücudum gereksiz misafirler falan zorlandım işte. Sen takma kimseyi de takma korkma. Ben kafamda kurdum diye böyle oldu