Kızlar 38 haftalık gebeyim fakat hiçbir şekilde doğum alakalı bir belirtim yok yalancı sancım bile yok sadece vajinal akıntım aşırı arttı beyaz koyu sümüksü bir akıntı neden acaba?
bu doğum belirtisi olabilir, mukus tıkacı açılmaya başlamış olabilir.
Mukus tıkacı dediğin şey nişan sanırım canım oda pembe kanlimsi sümüksü bir akıntiymis diye biliyorum benimki beyaz koyu sümüksü,kafam aşırı karıştı valla ya
Doktorunuzun numarası var ise mesaj atın bilgi edinin
Rahim ağzını kapatan mukus tıkacı adı verilen bir yapı mevcuttur. Rahmin genişlemesi ile beraber mukus tıkacı hafif sümüksü bazen hafif kanlı bir akıntı şeklinde atılabilir. Halk tabiriyle ‘‘nişan’’ olarak adlandırılan bu yapı bazen doğumdan haftalar önce görülse de sıklıkla sonrasında doğum meydana gelmektedir. Bu akıntı hamilelikte beyaz sümüksü akıntı kıvamına gelebilir, bu bebeğin yerleşmesi ve hormonların tavan yapmasından kaynaklanmaktadır. Bebek büyüdükçe, ihtiyaçları değişir ve vücut buna uyum sağlamak için, hormon salgısını güncel tutmalıdır. Hamilelikte beyaz sümüksü akıntı da bu güncellemenin bir sonucudur.
İlk gebeliğimde benim de öyleydi. 41. haftada birden geldi kızım
Mukus tıkacıdır buyuk ihtimalle bendede oyle oldu aynen
Peki senin de doğuma yakın iç çamaşırında sürekli su gibi ıslaklık oluyor muydu?
Şuan aynen oyle oluyo yaa, dün gece sat 4de afedersin tuvalete kalkmıştım bi baktım altım ıslak nasıl anlamadım bilmiyoeum doktora gittim sabahı bekleyib acilde acilman yok suyun normal sancıda ufak ufak dedi geri gönderdi şimdiide yine sık sık akıntım fazlalaştı hemde idrar sızdıryor gibiyim istemsizce bebek cok açağıda hareket ediyo başı
Hah bende tam bunları yaşıyorummm anlam veremiyorum o sızan şey ne kafam karışıyor bide ilk gebelik olunca anlamıyorum
Bu arada siz kaç haftaliksiniz?
KıZ benim ikinci anlamıyorum
Ben 39+6 yarin 40 oluyoruz duydugma gore 40 haftayi gün olarakda geçtiyinde suni sanci veriyolar ben istemiyorum inşAllah geçmez yarin doğsun bebişim
İnşallah geçmez kendi sancinla bir avazda doğurursun ve miniğini kucağına alırsın güzelim normal mi sezeryan mi peki senin belli mi?
Amin herkes için . … Allah razı olsun canim . Normal yapicam inşAllah
Doğumun nasıl oldu cnm @Su-misali