Süreç nasıl ilerledi
Merhaba, geçmiş olsun
Ben süreci bilmiyorum ama sizin için ufak bir araştırdım
Hepatit C pozitif gebelerde, süreç genellikle bireysel duruma bağlıdır. Ancak genel olarak, gebelik sırasında sağlık profesyonelleri, annenin ve bebeğin durumunu yakından izleyerek uygun tedbirleri alırlar. Doğum sırasında bulaşma riskini azaltmak için özel önlemler alınabilir. Bebeğin doğumdan hemen sonra Hepatit C’ye maruz kalmış olma olasılığını azaltmak için bazı öneriler ve tedbirler uygulanabilir. Ancak her durum farklıdır, bu nedenle bir sağlık profesyoneliyle detaylı bir şekilde konuşmak önemlidir.
Beni hepatit c tedavisi oldum ama taşıyıcıyım hala şuan hamileyim doktor test istedi onu yaptırdım sonucunu bekliyorum sonucu çıkınca nasl bir yol izleriz bilmiyorum
İlk çocuğumu dogurdugumda öğrendim ama bişey olmadı cocugumda yok hiç bisey
Hepatit C tam bilmiyorum ama enfeksiyon doktoru ile birlikte yol almalısın onu tedbirin de ve takibinde devam etmelisin hepatit hastalığında doğumdan sonra bebek asilanmadan emzirilmez bulaşma riskine karşı
Bana emzirebilirsin sadece kanla bulaşır dediler
Normalde bütün hepatit hastalıklari kan ve cinsel ilişki ile bulaşır o ayrı ama doğum sırasında mutlaka gereken önlemler alinmali hepatit B hastası olanlar mutlaka bebek iğne olmadan annesi emziremiyor
Ama gene enfeksiyon doktoru bunu daha iyi bilir
Test yaptırdım bir pozitif bir negatif çıktı yani yalancı pozitif olma ihtimali var ama korkuyorum bir hafta sonra tekrar test vericem ne olucak bilmiyorum
Teşekkür ederim 1 hafta sonra tekrar test vericem yalancı pozitif de olabilir çünkü aynı test aralıklarla kanda bi pozitif bir negatif çıktı anlayamadım bakalım ne olucak bende bilmiyorum
İnşallah temiz çıkar canim
Ya bu arada ,anti Hbs değerin mi yüksek çıktı ?
İnşallah sağolun
Evet 20 gün aralıklı test verdim ilki pozitif ikinci negatif çıktı
Anti Hbs yüksek çıktığı için doktor saan direkt olumsuz şeyler mi söyledi? Anti Hbs yüksek çıkması mesela virüse karşı bağışıklığın olduğu aşı olmuş olduğun anlamına da gelir.
- Testi benim bildiğim tam bir tanı koymak için zaten yapmak durumunda çünkü ilk dediğim gibi aşıdan dolayıda o ilk yapılan teste değer pozitif çıkıyor
Anti Hcv ‘ imiş testin. Ben anti hbs değeri diye düşündüm .ondan anti hbs mi diye sordum
O kadar anlamıyorum aynı test neden bir pozitif bir negatif çıkar ki