Hamileyken size yapılanlar unutulmuyormuş, başınıza gelen unutamadığınız birşey varmı. Ben iş arkadaşlarımın hamile olmama rağmen bana uyguladıkları mobingi asla unutmam mesela. Hakkımı helal etmiycem hiç birine
Canım merhaba, hamileliğin hayırlı olsun
İş gelip geçici, boşver iş arkadaşını hiç kafaya takma bence
Midem bulana bulana kendim yapardım yemeği
hangi birini saysam neyse en iyisi susmak
Evet , karnıma laf edenler ,düğüne gittiğimde düşecek bebeğin diye diye sinirimi bozan,her gün arayıp karnına bakayım değip dalga geçen karnın küçük deyip, bebeğimin kilosu yok 2 kilo olmazmış boyu küçük olacakmış benim boyum 1.57 o yüzden öyle demşti;) benden çıksa çıksa 2 kilo çıkar bebek.Ama doğum yaptığımda bebeğim kilosu 3.750 boyu da 52 sm oldu hepsini söylüyen insan tek bir insandı onunla da tüm irtibatları kestim . Hamileyken kim ne derse ne yaparsa yapsın iyisiyle kötüsüyle her biri aklımda asla da unutamıyorum.
Benimde hamileliğim biraz riskli geçiyor o yüzden ağır işler yapmamam gerekiyor ve çevremdekiler hep yalandan ay yavaş yavaş bebeğe birşey olacak diyip dalga geçiyorlar bunu asla unutmam ve yeri geldiğinde onlarada unuturmayacam özellikle görümce
Gelip geçici seyler icin kendimize sıkıntı yapmaya hic gerek yok siz bebeginizi dusunun
İyiki birbirimizi anladığımız siz anneler varsınız
Kızlar kesinlikle siz bebeğinizin ve kendinizin sağlığını düşünün. Doktorum beni de defalarca uyardı ağır iş yapmayacaksin hiçbir şey kaldırmayacaksın kendini yormayacaksın dedi bnde elimden geldiğince dinledim falan ama bu tabiki bazı insanların gözüne batıyor yok çok sakınıyon yok iş yapmaya yüzün yok yok efendm bu kadar kendini çekme vs şuan 7 aylık hamileyim gayet sağlıklı bir gebeliğimiz var. Karnım küçük diye başımıza küçücük bebek doğuracan diyenlere sağlıklı olan oğluşumla cevap veriyoruz onlara en güzel cevap emin olun siz strese girince bebişler de stres yaşıyor bunu unutmayın…
Benim kayınvalidem aramızda hiçbir sorun olmamasına rağmen arayıp sormaz Yalnızim bazen çok zorlansam da her işimi kendim halletmek zorundayım Bazen yapılanlar değil de hiç yapilmayanlar daha çok can sıkıyor Bir de ben her şeylerine koşarim Benim bu enayilik şaka mı 5 dakikalık mesafede oturuyoruz bu arada
Eşimin tarafında İlk torun olmasina rağmen bi kıytırık zıbın bile alıp getirmedi bir eksiğin var mı diye sormadı Kendi annemin 5. Torunu olacak üstüne düşmemesine rağmen bana hiçbir şey yaptırmadı aldırmadi
Çok acı çekmişsin belli
Aynı benimkide öyle, hiç bir problemimiz yok. Yüz yüzeyken gayet güler yüzlü. Ama 2 ay görüşmesek 2 ay arayıpta nasılsın demez. İnsan bazen düşünülmek istiyor
Bizde de şu var, daha çok yeniyiz ama mesela çok uykum geliyor diyorum “daha erken” canım şunu istiyor ya da şunu görmeye dayanamıyorum diyorum “daha erken”… Kendi hamilelikleriyle kıyaslayıp benim belirtilerime olması mümkün değil diye cevap veriyorlar. Bize sorulmadan herkese anlatılması ayrı bir sorun. Bir de daha beterini söyleyim. Biz 3 yıl bekledik bebişimizi. Sorunlar vardı. Ablam hemşire, rahim filmimi atmıştım. Hamile olduğumu söylediğimde bana yazdığı cümle aynen şu şekildeydi: “ben senin filmini dr tanıdığıma gösterdim, %80 bebek sahibi olamaz demişti. İyi ki sana söylememişim.” Madem bu zamana kadar söylemedin içinde kalsın. Yeni hamile birine, hele ki hala risk taşıyan bir hamileye bunu söylemek ne kadar doğru? Bazen insanları anlamıyorum.
Sus sus çaktırma
Belki ablanız mutlu olduğu için öyle söylemiştir, kötü niyetinden değildir. Hani Allah ol derse olur doktorlarında bazen akıl erdiremedikleri şeyler oluyor ya. Böyle düşünerek söylemiş olabilir. Canınızı sıkmayın böyle şeylere, bebişinizde üzülür sonra
Ayni durumdayiz annemin 4. Torunu olacak kaynanamin 1.inci torunu olacak hicbbisi aldigi yok
Benimine gore kucukler buyugu ararmis o yuzden hep ben arayacakmisim hamile oldugum gunden veri bi kere bile arayip caninin istedigi bisi var mi diye sormadi