Hamileyken Oruç Tutmak

İlk olarak Hasbihal adlı kanalda gönderildi
Yuşi17

Iyi aksamlar kızlar oruc tutacak olan var mi aranızda? Ben tutmak istyrm ama korkuyorum ultrasonda kasilma cikti birkac defa, doktor progestan verdi aksamlari kullanıyorum. Bi de malum mide bulantisi devam ama iste sonradan tutmak cok zor, acaba aclik bebege zarar verir mi var mi bilginiz?

Ebru88

Vücut su eksiği çok yaşıyor oruçluyken

Ve besin eksiği ister istemez çok fazla oluyor o yüzden tutma taraftarı değilim ben

Besin ve su eksiği tabiki de bebeğe zarar verir

Gelişme dönemi tam da sonuçta bu süreçte ihtiyacı olan besin ve suyu akşamdan akşama tamamlamak imkansız diye düşünüyorum

Yuşi17

Mesela sahurda yeterli su icilse iftarda da icilse yine de eksik olur mu acaba, ben henuz 14+1 haftalığm normalde kusuluyor bu donemlerde doktorlar da ilk zamanlar zaten annler bulantidan bi sey yiyemiyor bebek anneden besleniyor falan diyorya düşünüyorum kusan annelerin bebekleri nasil besleniyor, kafam karışık :woman_shrugging:

Ebru88

İlk 3 aylık süreç bebek anne deposundan besleniyor ama 3 aylık süreç bittikten sonra senin yediğin ictigin bebeğe gidiyor yani kussan bile midenin o ana kadar oguttugu yada midemde kalanlar da bebeğe yetiyor anlamında dio doktorlar

Ben yeterli olacağını sanmıyorum açıkçası o yüzden de rabbim günah yazmasın tutmayacagim

Bende 17 haftaligim mide bulantım hala devam ediyor mesela ama elimden geldiğince gün içinde besinleri bölerek azar azar sık sık tuketip bol su içmeye çalışıyorum

Çünkü tam büyüme haftalasindayim her hafta iki katı büyüyor bebisler bu haftalarda

Bende doktora sormadım açıkçası hiç tutmayı dusunmedigim için :grin:

Yuşi17

Ilk gebeligimde tutmadim 8 ayliktim sonlara dogru oldugu icin bi de haziran ayıydi, bu defa basindayim , ilk borçları tutamadim uzerine eklenince nasil olacak onu düşünüyorum :see_no_evil::smile: Simdi sahurda tika basa yesek iftara kadar uyusak olur mu acaba​:smile::smile: Benim su an olk 3 ay oluyor dimi o konu da karisik​:woman_shrugging:

Ebru88

İlk 3 ayın bitmiş senin :joy:

Vallahi tıka basa yedikten sonra da net kusarsin :joy::joy:

Aç acina oruç tutarsın yazık bebeğe :grin:

Yuşi17

Valla mi kiz ben 3 aylığım diyorum ama herkese :smile::smile::smile: açken daha cok bulaniyor midem, ah analik ah ne edcz biz :woman_shrugging::smile:

Ebru88

Bide yanlış anlama sakın beni kuzum ama ben akşama kadar uyuyup orucu uykuya tutturmaya da aşırı karşıyım hiç tutma daha iyi rabbim orucu bazı şeyleri anlamak için tut dio uyuyarak herkes tutar yani sanki yalandan tutarmis gibi oluo bana göre