Hamileyken nasl davraniyorlar?

Bence bir kadin bir hamileyken birde lohusayken nasl nasl davranıldığını unutmaz sizce?

13 Beğeni

Bu lafiniza sonuna kadar katılıyorum

Jennifer Lopez Applause GIF by NBC World Of Dance

4 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum. İlk hamileliğimde eşimden ayrıydım ve eşinin üstüne titreyenlere çok özenirdim. Şimdi ikinci evliliğim ve ikinci hamileliğim Allahıma çok şükür ki özendiğim o hayatı yaşıyorum. Eşim üstüme titriyor bebekler gibi hamilelik yaşıyorum. Allahım herkese gönlündekini versin inşallah :heart::heart:

9 Beğeni

Peki bu hamilelik nasıl geçerse bebek öyle olur hurafesi gerçek mi? Stresli üzüntülü geçince bebek kronik oluyormuş mesela

1 Beğeni

İlk hamileligimde çok üzüntülü duygusaldim oğlumda aynı en küçük birşeyde ağlıyor aşırı duygusal anne nasıl geçirirse bebekde öyle oluyor derler bilmiyorum ne kadar doğru

İlk kızımda da ikinci kızımda da lohusalık döneminde yaşadığım 2 şeyi asla ama asla unutamıyorum…

2 Beğeni

Meraktayız :slightly_smiling_face:

Kızlar lohusalıkta yalnız kalmak diye bişey var mı mesela benim doğumum ramazana denk gelicek Kayınvalidem de kalıcam bizim tarafımızda lohusa iken gidilip gelinmez anne olsa bile yalnız bırakılır ama Kayınvalidem tarafında öyle bişey yokmuş ramazanda davet vericem diyor sizce var mı yok mu düşünüyorum varsa etkilenir miyim kalabalıktan ??

Bizde de tam tersi lohusa kadın ve bebeği 40 gün yalnız bırakılmaz.

1 Beğeni

Ben lohusayken hiç kimseye tahammül edemiyordum

2 Beğeni

Katılıyorum :pinched_fingers:t2::pinched_fingers:t2::pinched_fingers:t2:

Herşeye karismalari her kafadan çok bilmiş gibi konuşmaları :angry::rage:

4 Beğeni

Etkilenirsin piskolojik olarak bebeğinle yanlız kalmak dinlenmek istersin. Ve hastalık açısından yenidoğan bebek bide kalabalığa girmemeli. Kayınvalideniz yanlış yapar akrabaların acelesi yok bence

1 Beğeni

Yalnız kalmamanız lazım ama kırkı çıkmamış bebek ve anneyi de o kadar kalabalığa sokmak doğru değil.

3 Beğeni

Hmm teşekkür ederim tavsiyeleriniz için doğru zaten bizde gelenektir ramazanın başında 2 teyzeler ve görümceler çağrılır iftara zaten sonra sezonu kapanıyor onlar için bende bebeğimi sokmam başka yerden kalabalığa uzaktan baksınlar ben lohusalık nasıl olduğunu bilmediğim için ben etkilenmek istemem bebeğimde etkilenir

İlla da davet verecekse sizin ayrı odanız olsun. Kabalıkta durmak iyi değil bencede hem insan dinlenmek istiyor kalabalık istemiyor

Bence çok doğru bir cümle ile güzel tespit olmuş. Hamilelik çok hassas bir dönem daha doğmadan bebeğimizle ilgili hayaller kurmaya başlıyoruz. Ben de bana yapılanları “ asla” unutmamaya yemin ettim. Şunuda fark ettim , annelik duygusu öyle eşsiz ki daha doğmadan bebeğin için daha güçlü olmaya başlıyorsun. :pray:t2::pleading_face:

3 Beğeni

Lohusalığımın 5.gününde annemle kaynanam girdi birbirlerine bıraktılar gittiler beni, devamında 3 gün sonra eşim de işe başladı kaldım tek başıma, Bi de sağolsunlar lohusalık hurafelerini de bırakıp gitti herkes, yok al basar, çocuğu yalnız sakın bırakma Bi sürü şey, çocuğu pusete koyup çanta gibi odadan odaya taşıyordum​:person_facepalming:dikişli halimle 10 günlükken alışverişe de çıktım temizliğimi de yaptım cam da sildim, psikolojim tamamen bozulmuştu, şimdi 2.ye hamileyim kaynanam asla gelmiyecek annem 2 3 gün desteğe gelicek ondan sonra kendim bakıcam kimseyi istemiyorum yanımda, önceden buzluğa ikramlık bişey ler hazırlayıp koyucam bebek görmeye gelen olursa hemen çıkarıp pişirmek için ohh misss​:smiling_face:

2 Beğeni

Güzel düşünmüşsünüz ben de sizin gibi diyordum. Dediğimi de başardım doğumdan sonra 2. Gün yalnız kaldım ama tek başına bebek büyütmek çok yıpratıyor anneleri çağırsan her kafadan ses çıkar bunlar çok karışık işler